Masterclasses Bouldertechniek

Verbeter je boulderniveau

Prijs
€ 18,50 per masterclass
Duur
1,5 uur
Personen
maximaal 8 deelnemers
Locaties
Arnhem

Ter vervanging van de Techniek 2 cursus bieden we nu verschillende masterclasses aan. Het grote voordeel van een masterclass is dat je je kunt inschrijven voor één of meerdere onderwerpen en je dus niet vastzit aan een hele cursus. Je kunt je dus focussen op het onderwerp waar je echt nog wat wilt leren!

Dit programma is samengevoegd met Mountain Fit; hét wekelijkse trainingsprogramma voor volwassenen van Mountain Network.

In de masterclasses gaan we met veel persoonlijke aandacht aan het werk met zes verschillende thema’s. Elke masterclass duurt 1,5 uur (incl. warming-up). Inschrijven kan op locatie of via e-mail of telefoon. De eerstvolgende geplande masterclasses zijn:

Balans / Lichaamszwaartepunt
Indraaien, afvlaggen, heel/toehooks
Power Endurance
Dyno’s en andere parkour-moves
Bewegingsanalyse

Inhoud masterclasses

Masterclass 1: Balans en lichaamszwaartepunt
Instroomeis: iedereen kan hieraan meedoen.
In deze masterclass gaan we uitgebreid aan de slag met balans en evenwicht. Heb je altijd moeite met die tricky plaatboulders? Of vind je dit juist heel erg leuk en wil je hier nog beter in worden? In deze masterclass doen we allerlei balansoefeningen zowel op de mat als in de wand die je hierbij zullen helpen.

Masterclass 2: Indraaien, afvlaggen, heel- en toehooks
Instroomeis: minimaal blauwe boulders (5c) kunnen klimmen
In deze masterclass komen de wat geavanceerdere bouldertechnieken aan bod. Heb je hier soms nog moeite mee of vind je het lastig om te bepalen wanneer je deze technieken toe moet passen? deze masterclass helpt je daarbij.

Masterclass 3: Power endurance
Instroomeis: minimaal blauwe boulders (5c) kunnen klimmen
Kun je wel alle afzonderlijke passen in een boulder maar lukken ze niet achter elkaar? Dan heb je waarschijnlijk meer krachtuithoudingsvermogen (power endurance) nodig. Dit train je door situaties op te zoeken waarin je onderarmen gaan verzuren en dat is precies wat we in deze masterclass gaan doen!

Masterclass 4: dyno’s en andere Parkour-moves
Instroomeis: minimaal blauwe boulders (5c) kunnen klimmen
De stijl in boulderen is al een aantal jaar aan het veranderen. Als je naar de worldcup wedstrijden kijkt zijn meer dan de helft van de boulders dyno’s en andere coordinatie moves. Ook in de boulderhallen zien we deze trend steeds meer. Dyno’s renstarten en andere parkourmoves zijn niet meer weg te denken. In deze masterclass oefen we hier op een laagdrempelige manier mee. Of je nu al supergoed kunt springen of het juist erg spannend vindt en daar aan wilt werken, voor iedereen valt er wel wat te leren in deze masterclass.

Masterclass 5: Bewegingsanalyse
Instroomeis: minimaal blauwe boulders (5c) kunnen klimmen
Het is altijd erg lastig om objectief naar je eigen sterke en zwakke punten te kijken. daarom helpt het enorm als er iemand vanaf de zijlijn meekijkt. In deze masterclass wordt er met behulp van videoanalyse kritisch gekeken naar jouw manier van bewegen ten opzichte van de andere deelnemers. Hieruit wordt een kort trainingsadvies gegeven.

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Arnhem Rijnboulder
+31 (0)88 123 68 50 of mail: rijnboulder@mountain-network.nl

Contactinformatie

Telefoon
088 - 123 68 50
rijnboulder@mountain-network.nl