SKI Indoor voorklimmen

Leer cursisten voorklimmen

  • Sportkliminstructeur
  • Cursisten leren voorklimmen
  • Examenfeest medeklimmers

Direct boeken

Prijs
€ 955,00
Duur
minimaal 24 uur
Instroom
KVB Indoor Voorklimmen & NKBV licentie SKI Indoor Toprope
Locaties
Amsterdam, Nieuwegein, Heerenveen, Arnhem, Dordrecht

Met deze cursus word je opgeleid tot Sportkliminstricteur Indoor Voorklimmen, waarna je zelfstandig cursisten kan leren voorklimmen op indoor klimstructuren.

Mountain Network biedt de opleiding tot Sportkliminstructeur Indoor Voorklimmen aan. In deze opleiding ga je aan de slag om je licentie (SKI3-IV) te behalen. Na het met goed gevolg afronden van deze opleiding kan en mag je klimcursisten op artificiële klimstructuren opleiden tot zelfstandige voorklimmers. Je maakt de cursisten bewust van hun eigen handelen, de verantwoordelijkheid naar hun klimpartner en de fun in de sport. Je sluit de cursus af met een examenmoment waarna de cursisten van jou een klimvaardigheidsbewijs overhandigd krijgen.

OPLEIDINGSTRAJECT

Het opleidingstraject bestaat uit vier stappen: inschaling en intake, kliminstructeur Indoor Voorklim-cursus, praktijkleren Indoor Voorklim-cursus, proeve van bekwaamheid.

Stap 1 Inschaling en intake

Tijdens een eerste contactmoment en de daaropvolgende invulling van het portfolio, wordt het instapniveau bepaald en worden de verder te doorlopen stappen besproken.

Stap 2 Kliminstructeur Indoor Voorklim-cursus

Tijdens deze startdag van de opleiding gaan we in op de structuur van de opleiding en bespreken we de deelkwalificaties die afgerond moeten worden. Hierna ga je aan de slag met een ervaren instructeur om alle onderdelen van de deelkwalificaties zoals techniek, didactiek, veiligheid begeleiden van assistenten en het afnemen van de klimvaardigheidstoets in de praktijk te zien.

Stap 3 Praktijkleren Indoor Voorklim-cursus

In deze stap ga je onder begeleiding van je praktijkbegeleider aan de slag met je leerdoelen en uiteindelijk met het behalen van de deelkwalificaties. In deze fase staat de evaluatie en ontwikkeling van je instructeursschap centraal.

Stap 4 Proeve van bekwaamheid Sportkliminstructeur (SKI3-IV)

Wanneer een cursist voldoende praktijkervaring heeft opgedaan kan hij een proeve van bekwaamheid (PVB) afleggen. De Proeve van Bekwaamheid bestaat uit een praktijk examen en een portfolio beoordeling. Het portfolio zal de cursist gedurende het doorlopen van de hiervoor genoemde stappen digitaal moeten samenstellen. De NKBV heeft speciaal hiervoor een ELO (Elektronische Leer Omgeving) ontwikkeld die gebruikt kan word. Om deze functie te kunnen gebruiken moet je eerst lid worden van de NKBV.

WHAT’S NEXT?

Na het succesvol afsluiten van de te doorlopen stappen kan de cursist het NKBV-certificaat met licentie voor Sportkliminstructeur niveau 3 behalen. De licentie heeft een geldigheidsduur van 3 jaar en kan daarna worden verlengd. Jaarlijkse bijscholing is verplicht volgens het vastgestelde puntensysteem.

Mountain Network biedt naast deze opleiding ook outdoor opleidingen aan. Als je een klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen hebt, dan kun je ook opgeleid worden tot Sportklimbegeleider Outdoor Voorklimmen, waarna je kan doorstromen in de opleiding tot Sportkliminstructeur Outdoor Voorklimmen.

Contactinformatie

Telefoon
088 - 123 68 22
info@mountain-network.nl