Zomercompetitie 2020 - Mountain Network

Zomercompetitie 2020

Een competitie voor alle niveaus en voor iedereen!

Net als afgelopen jaar organiseert Mountain Network weer een zomercompetitie. Vanaf 1 juli zijn de deuren weer geopend en kan iedereen komen klimmen en boulderen. Aangezien 99% van alle routes zijn vernieuwd, hebben we het concept op deze unieke situatie aangepast. Op deze pagina lees je het concept van de competitie en hoe je mee kan doen.


Het concept in een notendop

Alle klimroutes en boulders zijn grofweg opgedeeld in niveau 4, 5, 6 of 7. Het is de bedoeling om alle klimroutes of boulders van een bepaald niveau uit te klimmen. Als dat gelukt is, heb je een sticker verdiend én kun je door naar het volgende niveau!

Registratie en stickeren

In alle klim- en bouldercentra hangen vanaf 1 juli posters waarop de score kan worden bijgehouden. Een voorbeeld van een scorelijst tref je aan onder de foto’s op deze pagina. In een leeg vak schrijf je met een stift je naam en je kan beginnen aan de zomercompetitie! Vervolgens ga je proberen om alle routes in een bepaald niveau te klimmen. Is je dat gelukt, dan plak je een sticker op het niveau, waarvan je alle routes hebt geklommen.

Enkele regels

  1. Iedereen met een geldig entreebewijs mag meedoen
  2. Alle boulders en routes mag je projecten, maar uiteindelijk wel in één keer zonder vallen of block uitklimmen (Red Point)
  3. Je hebt pas een niveau gehaald als je alle routes en of boulders heb uitgeklommen zonder block of val
  4. Valsspelen is niet toegestaan

Prijzen van sponsoren

Onze vaste sponsoren Mammut en La Sportiva hebben prijzen beschikbaar gesteld. Deze mooie prijzen worden verloot onder alle deelnemers die alle routes van een bepaald niveau hebben uitgeklommen én een sticker hebben geplakt. Stel in jouw klimcentrum zijn 100 deelnemers aan de zomercompetitie van wie 100 klimmers en/of boulderaars alle routes in niveau 4 hebben geklommen, dan worden er prijzen verloot onder deze 100 klimmers en/of boulderaars. Als 80 klimmers en/of boulderaars alle routes in niveau 5 hebben geklommen worden er ook prijzen verloot onder deze 80 klimmers en/of boulderaars, etc. Dus hoe meer stickers je hebt geplakt, hoe groter je kans op een prijs.

Prijzen die worden verloot zijn: Een jaar lang gratis pof, touwtassen en naar verluid worden er ook crashpads ter beschikking gesteld.

Q & A

Hoe lang duurt de zomercompetitie? We starten op 1 juli en de scoreformulieren hangen er tot aan het einde van de zomervakantie. Voor MN Amsterdam, MN Heerenveen en Noardwand is dat tot 16 augustus. Voor MN Arnhem en RijnBoulder hangen de scorelijsten er tot 23 augustus. En voor MN Dordrecht en MN Nieuwegein is dat tot 30 augustus.

Er zijn ook routes/boulders met een toevoeging, zoals 5c+. Waar valt die route onder? Niveau 5 bestaat bijvoorbeeld uit alle routes en/of boulder waarbij de waardering begint met een 5, dus van 5a t/m 5c+.

Mag ik op meerdere klim- en bouldercentra meedoen aan de wedstrijd? Ja! Als je op meerdere plekken mee wil doen aan de zomercompetitie, geen probleem!

Hoe weet ik dat ik alle routes/boulders heb gehad? Je mag pas een sticker plakken als je alle routes/boulders hebt geklommen op een bepaald niveau. Het kan zijn dat er in de komende maanden een route wordt vervangen. De regel is: Alle routes op het moment dat je in de hal bent. Is er net een nieuwe route bij gekomen, dan moet je nog even aan de bak. Vertical Life biedt je hulp bij het overzicht.

Is er een overzicht van alle routes/boulders? Ja, in de app van Vertical life staan circuits waarin je kan zien waar en hoeveel routes er zijn in een bepaald niveau. Je kan zelfs bijhouden welke je al hebt gehad. De routebouwers op jouw locatie houden deze circuits voor je bij.

Er zijn boulders en klimroutes op mijn locatie. Moet ik alles klimmen? Ja, het is de bedoeling dat je alle routes én boulders van een bepaald niveau klimt. In MN Nieuwegein en MN Arnhem zijn alleen klimroutes en in RijnBoulder uitsluitend boulders. Alle andere vestigingen hebben routes en boulders. Vergeet ook de routes buiten niet!

Wat is er gebeurt met niveau 3 en 8? Niveau 3 en 8 zijn uitgesloten van deelname.

Moet ik een route/boulder bij de eerste poging uitklimmen? Nee, dat hoeft niet. De route/boulder telt pas mee als je de die zonder vallen of block van begin tot het einde hebt uitgeklommen. We noemen dat in de klimsport Red Point. Je mag dus zolang projecten als je wil, als je de route uiteindelijk maar in één keer uitklimt.

Hoe weet ik of ik iets heb gewonnen? Rond 1 september wordt de loting van de prijzen gedaan. We communiceren de uitslag via onze social media.

Sponsor

Sponsor