Zomercompetitie 2017

Doe mee aan de landelijke wedstrijd tussen onze klimcentra!

Net als afgelopen jaar organiseert Mountain Network weer een zomercompetitie.


Opzet

In de eerste vijf weken van de zomervakantie wordt er elke week een nieuwe route geopend en de gradaties van de routes zijn sterk verschillend. Je hebt de gehele zomervakantie de tijd om zoveel mogelijk routes uit te klimmen. In de klimhal komt een scorebord te hangen waarop je kan aangeven welke routes je hebt uitgeklommen. Klim je minstens vier routes uit, dan ben je uitgenodigd voor de landelijke finale op vrijdag 22 september bij Mountain Network Nieuwegein!

Lokale finale

Tijdens de lokale finale strijd je tegen klimmers uit jouw hal die evenveel routes hebben uitgeklommen. Natuurlijk zorgt onze sponsor La Sportiva voor mooie prijzen! Wanneer de lokale finale in jouw klimhal plaatsvindt, zal komende zomer bekend worden gemaakt.

Landelijke finale

Op vrijdag 22 september is de landelijke finale van de zomercompetitie bij Mountain Network Nieuwegein. Tijdens de finale wordt er gestreden om twee indrukwekkende prijzen: € 500 aan grepen voor de thuishal van de winnaar én € 500 aan modules voor de klimhal die de meeste punten verzameld tijdens de finale.

De finale bestaat uit één route die is opgedeeld in twee delen. Klim je het eerste deel uit, dan ga je door naar het tweede deel. De grepen zijn oplopend genummerd en het is de bedoeling om zover mogelijk te komen. De klimmer die het verste komt pakt de prijs voor zijn of haar thuishal. Daarnaast worden de punten van alle finalisten uit een afzonderlijke hal bij elkaar opgeteld en de klimhal met de meeste punten wint ook een prijs. Het is dus zaak zoveel mogelijk klimmers uit jouw hal te motiveren om vier routes uit te klimmen en mee te doen aan de finale!

Sponsor