Buiten klimmen Noardwand (voor data vóór 1 juli)

Buiten klimmen in Leeuwarden

 • Klimmen op de buitenwand van Noardwand
 • Lees de protocollen goed door
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar tijdens het sporten

Boeken

Prijs
los entreebewijs: € 10,00, strippenkaarten en abonnementen zijn ook geldig
Duur
Bloksessies van 2 uur
Personen
maximaal 10 deelnemers per sessie
Instroom
abohouders Heerenveen en Leeuwarden

Eindelijk mogen we weer doen waar we zo van houden: klimmen! De buitenwand van Noardwand is geopend! Uiteraard met inachtneming van voldoende maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen. Zo zullen er tijdslots worden gebruikt van twee uur, waarin maximaal 10 klimmers kunnen langskomen. Om de 1,5 meter afstand te behouden, zullen er maximaal 3 van de 5 touwen tegelijk gebruikt kunnen worden. Op dit moment is de situatie nog niet ideaal, tijdens je klimsessie kan het zijn dat je even moet wachten tot degene naast je uitgeklommen is.

We zullen de maatregelen en procedures strikt moeten volgen. Hiertoe hoort ook de NKBV partnercheck-op-afstand. We vragen hiervoor je begrip en medewerking. Hieronder vind je meer informatie én het protocol voor klimmen op de buitenwand. Lees dit goed door, er staat belangrijke informatie in. Dit protocol kun je ook op locatie vinden en wordt meegestuurd met de boekingsbevestiging. Je gaat tijdens het reserveren akkoord met het feit dat je dit protocol hebt gelezen en je eraan zal houden.

ALGEMENE INFORMATIE

 • Klimmen op de buitenklimwand van Noardwand kan alleen als je in bezit bent van een Klimvaardigheidsbewijs én als je als klant bij Mountain Network geregistreerd staat.
 • Abonnementhouders van Mountain Network Noardwand en Heerenveen hebben ons de afgelopen maanden ondersteund en hebben nu een streepje voor! Je hebt een week eerder toegang tot het boekingssysteem en je kan altijd maximaal 14 dagen vooruit boeken.
 • Er kan uitsluitend geklommen worden door een reservering via de website te maken. Je maakt één reservering voor jou en je klimpartner. Kom alleen als je gereserveerd hebt, toeschouwers zijn niet toegestaan. Zorg dat je het juiste mailadres gebruikt bij het reserveren.
 • Het is op dit moment alleen mogelijk om te topropen, voorklimmen wachten we nog even mee.
 • De buitenklimwand is geopend in de volgende startblokken:
Maandag 11:00, 13:00, 17:00, 19:00 en 21:00
Dinsdag t/m vrijdag 09:00, 11:00, 13:00, 19:00 en 21:00
Zaterdag 13:00, 15:00, 17:00, 19:00 en 21:00
Zondag 09:00, 11:00, 13:00, 15:00, 17:00 en 19:00
 • Er is beperkt plek op de buitenwand en uiteraard staan ontzettend veel mensen te popelen om weer te klimmen. Wees solidair met je medeklimmers en reserveer niet te veel sessies per week (1 à 2), zodat we genoeg ruimte voor iedereen hebben.
 • Vol is ook echt vol, er is geen enkele mogelijkheid om nog een extra plekje vrij te maken buiten de 10 klimmers om.
 • We vertrouwen erop dat je bij een reservering ook komt. Ben je toch verhinderd? Stuur een mail naar noardwand@mountain-network.nl. Dan kan er toch nog iemand anders komen klimmen.

PROTOCOL BUITENWAND NOARDWAND

 • Wanneer je aankomt meld je je bij de medewerker van Mountain Network. Ben je te vroeg dan wacht je op de aangewezen plek met anderhalf meter in acht nemend. Volg de borden en aangewezen routing en leg je materiaal op de aangewezen plek.
 • Het einde van het blok wordt ruim op tijd aangekondigd. Rond op tijd je klimsessie af, pak je spullen en volg de exit-route. Verlaat direct de de sportlocatie, na jouw sessie komt direct weer een nieuwe groep klimmers namelijk. Zie de plattegrond hieronder voor de routes.
 • Was thuis je handen en ga zoveel mogelijk thuis naar de WC. Er is op locatie één toilet geopend voor noodgevallen, kleedkamers zijn gesloten.
 • Ben je verkouden of heb je koorts? Dan word je niet toegelaten.
 • Neem eigen klimmateriaal mee en gebruik deze zelf. Rouleer je materiaal niet met je klimpartner.
 • Neem zelf eten/drinken, zonnebril/pet, zonnebrand, water, handdoek, papieren zakdoeken mee. Denk ook aan de juiste kleding naar weersomstandigheden. Je klimt immers buiten. Voor ’s avonds is muggenspray aan te raden.
 • Neem zelf  desinfectiemiddel (op alcoholische basis) mee.
 • Hanteer de vernieuwde Covid-19-partnercheck, opgesteld door de NKBV: https://nkbv.nl/kenniscentrum/covid-19-partnercheck.html
 • Zeker in de daarvoor bestemde zones. Vooralsnog wordt er alleen toprope geklommen.
 • Volg de aangewezen looplijnen, de algemene richtlijnen van het RIVM en volg ten alle tijden instructies van onze medewerkers. Houd je aan de anderhalf meter afstand!

plattegrond corona maatregelen

Direct boeken

Type Opgeven
Direct boeken

Hierboven kies je het juiste type duo’s en klik op ‘direct boeken’. In het volgende scherm geef je 1 aan, je reserveert altijd per tweetal. Na keuze van datum en tijd kun je de gegevens van beide klimmers invullen. llen. Indien een betaling vereist is, dan dien je dit direct te doen. Het is niet mogelijk om op locatie te pinnen.

Reserveren

Kies hierboven wat op jou van toepassing is. Je maakt één boeking voor twee klimmers. Ben je abonnementhouder en neem je een abonnementhouder mee? Kies dan abohouder + abohouder. Klim je normaal op een entreebewijs en neem je een strippenkaarthouder mee? Kies dan entree + strippenkaart enz.

 • Abonnementhouders kunnen tot 14 dagen vooruit boeken.
 • Strippenkaarthouders kunnen tot 7 dagen vooruit boeken.
 • Klimmers die een los entreebewijs kopen kunnen maximaal 4 dagen van te voren reserveren. Een los entreebewijs kost € 10,00 voor alle leeftijdscategorieën.

Staat jouw favoriete datum en tijd er niet bij? Dan zijn we helaas op dat moment volgeboekt. Het is niet mogelijk om extra plekjes vrij te maken, de maximale capaciteit is altijd 10. Vanwege de administratieve verwerking kan je op de dag zelf niet meer reserveren voor die dag (het blok van 09:00 uur wordt om dezelfde reden om 20:00 uur de avond ervoor gesloten).

Voorwaarden

 • Je kan alleen klimmen indien je beschikt over minimaal een klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Heb je dit niet, dan kan je op dit moment niet klimmen bij Noardwand. Ook je klimpartner dient over een Klimvaardigheidsbewijs te beschikken. Het is dus niet mogelijk om introducees mee te nemen deze periode.
 • Tevens moet je ingeschreven staan bij Mountain Network. Dit kan online via my.mountain-network.nl. Blijk je bij controle niet te staan ingeschreven, dan kan het zijn dat dit je op locatie alsnog gevraagd wordt, of dat je niet kan gaan klimmen.
 • Bij hevige regenval of onweer wordt de klimsessie afgebroken. Deze kan niet ingehaald of verplaatst worden. Besluit Mountain Network om een klimsessie niet door te laten gaan door regenval of andere weersomstandigheden, dan worden klimmers via de mail hiervan op de hoogte gesteld en kan de reservering wel verplaatst worden. Wanneer je zelf besluit de klimsessie af te breken of vooraf te annuleren in verband met het weer of een andere reden kan de klimsessie niet verplaatst worden en krijg je ook geen geld terug.
 • De Algemene Voorwaarden van Mountain Network zijn van toepassing op deze activiteit.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

 

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Noardwand Leeuwarden
+31 (0)88 123 68 60 of mail: noardwand@mountain-network.nl