Buiten klimmen in Arnhem

Buiten klimmen op sportcentrum Valkenhuizen

 • Klimmen op de buitenwand van sportcentrum Valkenhuizen
 • Lees de protocollen goed door
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar tijdens het sporten.
Prijs
nvt
Duur
Bloksessies van 2 uur
Personen
maximaal 14 deelnemers per sessie
Instroom
klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope

Het is zover! Eindelijk mogen we weer doen waar we zo van houden: klimmen! Hoewel we in Arnhem geen eigen buitenwand hebben om op te klimmen, mogen wij de komende tijd de buitenklimwand aan sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem Noord gebruiken, om jullie weer te kunnen laten klimmen. Om te voldoen aan alle richtlijnen en natuurlijk om het zo veilig mogelijk te houden zullen we wel enkele maatregelen moeten nemen. Zo gaan we werken in blokken van 2 uur, kunnen er maximaal 7 van de 14 touwen tegelijk gebruikt worden en kunnen we maximaal 14 klimmers per sessie aan. Vanaf 25 mei kunnen we los. Mountain Network heeft de wand compleet klaargestoomd voor onze klimmers!

We zullen de maatregelen en procedures strikt moeten volgen. Hiertoe hoort ook de NKBV partnercheck-op-afstand. We vragen hiervoor je begrip en medewerking. Hieronder vind je meer informatie én het protocol voor klimmen op de buitenwand. Lees dit goed door, er staat belangrijke informatie in. Dit protocol kun je ook op de locatie vinden en wordt meegestuurd met de boekingsbevestiging. Je gaat tijdens het reserveren akkoord met het feit dat je dit protocol hebt gelezen en je eraan zal houden.

ALGEMENE INFORMATIE

 • Klimmen op de buitenklimwand van Valkenhuizen kan alleen als je in bezit bent van een Klimvaardigheidsbewijs (of ruime zelfstandige klim- én zekerervaring) én als je als klant bij Mountain Network geregistreerd staat.
 • Abonnementhouders van Mountain Network Arnhem en RijnBoulder (het volledige ‘klimmen & boulderen’ abonnement) hebben ons de afgelopen maanden ondersteund en hebben nu een streepje voor! Je hebt een week eerder toegang tot het boekingssysteem en je kan altijd maximaal 14 dagen vooruit boeken.
 • Er kan uitsluitend geklommen worden door een reservering via de website te maken. Je maakt één reservering voor jou en je klimpartner. Kom alleen als je gereserveerd hebt, toeschouwers zijn niet toegestaan. Zorg dat je het juiste mailadres gebruikt bij het reserveren.
 • Het is op Valkenhuizen enkel toegestaan om te topropen; voorklimmen of boulderen is helaas niet mogelijk.
 • Er is beperkt plek op de buitenwand en uiteraard staan ontzettend veel mensen te popelen omweer te klimmen. Wees solidair met je medeklimmers en reserveer niet te veel sessies per week (1 à 2), zodat we genoeg ruimte voor iedereen hebben.
 • Vol is ook echt vol, er is geen enkele mogelijkheid om nog een extra plekje vrij te maken buiten de 14 klimmers om.
 • We vertrouwen erop dat je bij een reservering ook komt. Ben je toch verhinderd? Stuur een mail naar arnhem@mountain-network.nl. Dan kan er toch nog iemand anders komen klimmen.
 • De buitenklimwand is geopend in de volgende starttijden (eindtijd is 2 uur later):
Maandag, dinsdag, donderdag 14:00, 20:00
Woensdag 14:00, 16:00, 18:00, 20:00
Vrijdag 14:00, 18:00, 20:00
Zaterdag/zondag 10:00 (alleen zondag), 12:00, 14:00, 16:00

PROTOCOL BUITENWAND VALKENHUIZEN

 • Wanneer je aankomt meld je je bij de medewerker van Mountain Network. Ben je te vroeg dan wacht je op de aangewezen plek met anderhalf meter afstand in acht nemend.
 • Het einde van het blok wordt ruim op tijd aangekondigd. Rond op tijd je klimsessie af, pak je spullen en verlaat het “klimterrein”. Na jouw sessie komt direct weer een nieuwe groep klimmers.
 • Was thuis je handen en ga zoveel mogelijk thuis naar de WC. Indien noodzakelijk is er een toilet aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden.
 • Ben je verkouden, heb je koorts of andere verwante klachten? Dan word je niet toegelaten.
 • Neem eigen klimmateriaal mee en gebruik deze zelf. Rouleer je materiaal niet met je klimpartner.
 • Neem zelf eten/drinken, zonnebril/pet, zonnebrand, water, handdoek, papieren zakdoeken mee. Denk ook aan de juiste kleding naar weersomstandigheden. Je klimt immers buiten.
 • Neem zelf  desinfectiemiddel (op alcoholische basis) mee.
 • Houd tijdens het zekeren anderhalve meter afstand tot de andere zekeraars. Er kan alleen toprope geklommen.
 • Hanteer de vernieuwde Covid-19-partnercheck, opgesteld door de NKBV: https://nkbv.nl/kenniscentrum/covid-19-partnercheck.html
 • Volg de algemene richtlijnen van het RIVM en volg ten alle tijden instructies van onze medewerkers.

LOCATIE

De klimmuur vind je bij sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem-Noord. Als je voor fitnesscentrum Physique staat zie je de klimmuur aan je linkerkant.

Direct boeken

LocatieDatum & Tijd Beschikbaar
Locatie
Datum & Tijd
Direct boeken
Locatie
Datum & Tijd
Direct boeken

Het is erg druk met reserveren, waardoor het beschikbare aantal plaatsen niet actueel is. Als je op de knop direct boeken klikt en je ziet geen scherm waar je je gegevens in kan vullen, dan is dat tijdsblok op dat moment helaas al volgeboekt, ook al staat er op de website nog dat er beschikbare plekken zijn. Wij hopen dat dit probleem snel verholpen is.

Hierboven kies je de juiste type reservering en de datum. Het systeem laat dan gelijk de juiste beschikbaarheid zien. Je reserveert altijd per tweetal, tijdens het reserveren zul je twee keer de persoonsgegevens moeten invullen. Indien een betaling vereist is, dan dien je dit direct te doen. Het is niet mogelijk om op locatie te pinnen.

De eerste week willen we onze abonnementhouders de kans geven om te klimmen en de procedures met ons te testen. Het is daarom op dit moment enkel mogelijk om voor twee abonnementshouders te reserveren.

Reserveren

Kies hierboven wat op jou van toepassing is. Je maakt één boeking voor twee klimmers. Ben je abonnementhouder en neem je een abonnementhouder mee? Kies dan abohouder + abohouder. Klim je normaal op een entreebewijs en neem je een strippenkaarthouder mee? Kies dan entree + strippenkaart enz.

 • Abonnementhouders kunnen tot 14 dagen vooruit boeken.
 • Strippenkaarthouders kunnen tot 7 dagen vooruit boeken.
 • Klimmers die een los entreebewijs kopen kunnen maximaal 4 dagen van te voren reserveren. Een los entreebewijs kost € 10,00 voor alle leeftijdscategorieën.

Staat jouw favoriete datum en tijd er niet bij? Dan zijn we helaas op dat moment volgeboekt. Het is niet mogelijk om extra plekjes vrij te maken, de maximale capaciteit is altijd 14. Vanwege de administratieve verwerking kan je op de dag zelf niet meer reserveren voor die dag (het blok van 10:00 uur wordt om dezelfde reden om 21:00 uur de avond ervoor gesloten).

Voorwaarden

 • Je kan alleen klimmen indien je beschikt over minimaal een klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope. Heb je dit niet, dan kan je op dit moment niet klimmen op Valkenhuizen. Ook je klimpartner dient over een Klimvaardigheidsbewijs te beschikken. Het is dus niet mogelijk om introducees mee te nemen deze periode.
 • Tevens moet je ingeschreven staan bij Mountain Network. Dit kan online via my.mountain-network.nl. Blijk je bij controle niet te staan ingeschreven, dan kan het zijn dat dit je op locatie alsnog gevraagd wordt, of dat je niet kan gaan klimmen.
 • Bij hevige regenval of onweer wordt de klimsessie afgebroken. Deze kan niet ingehaald of verplaatst worden. Besluit Mountain Network om een klimsessie niet door te laten gaan door regenval of andere weersomstandigheden, dan worden klimmers via de mail hiervan op de hoogte gesteld en kan de reservering wel verplaatst worden. Wanneer je zelf besluit de klimsessie af te breken of vooraf te annuleren in verband met het weer of een andere reden kan de klimsessie niet verplaatst worden en krijg je ook geen geld terug.
 • De Algemene Voorwaarden van Mountain Network zijn van toepassing op deze activiteit.
 • De wet op de bedenktijd bij koop op afstand (het herroepingsrecht) is op onze diensten en reizen niet van toepassing. Dit betekent dat u géén recht heeft om de boeking zomaar te ontbinden binnen 14 dagen. Voor de annuleringsmogelijkheden kunt u onze betalings- en annuleringsvoorwaarden raadplegen.

 

Neem contact op voor meer informatie

Mountain Network Arnhem
+31 (0)88 123 69 15 of mail: arnhem@mountain-network.nl