Flashtest

een event & contest voor iedereen!


Nieuwe grepen, goede bouwers, goede tunes en nog veel meer…!

View page in English

WAT IS FLASHTEST?
Flashtest is een evenement georganiseerd voor jullie. Een zaterdag vol met klimmen op nieuwe routes en/of boulders, goede muziek, side events en samen eten. Het is een terugkerend event wat we de komende jaren meerdere keren op alle locaties organiseren. In grote lijnen is het concept overal hetzelfde, maar het programma op elke locatie verschilt; kijk bij data & programma voor meer informatie over hoe Flashtest er op jouw locatie uitziet.

Flashtest kids
Flashtest is er ook voor de jeugd. In de ochtend verwelkomen we alleen jeugd en maken we er een feestje van. Alle leden van de Mountain Club zijn welkom vanaf 09:00u en om 12:00u kan je weer worden opgehaald.

Contest
Bij elke editie van Flashtest worden er nieuwe routes en/of boulders gebouwd met dikke grepen sets. De gradaties lopen ongeveer van 5a tot 7c en het doel is om elke route of boulder te flashen*.

*Flash /flaʃ/ noun 1. Climbing a route on the first try (with prior knowledge of the moves; i.e. after watching another person climb the route, or given beta).

Spelregels
1. Je mag elke route 1 keer proberen (flash)
2. Als je valt, kom je naar beneden en is de volgende klimmer aan de beurt
3. Onthoud tot welke zone je komt
4. Houd je scores bij op je scoreformulier

Labels
De routes zijn willekeurig genummerd. Je herkent de routes aan de speciale Flashtest labels. De moeilijkheid van de routes staat er niet bij en moet je dus zelf inschatten.

Routes & bouwers
Bij elke editie van Flashtest zullen 2 externe bouwers aanwezig zijn. Samen met jouw lokale team bouwen zij de routes. Ook gaan we grepen sets doorwisselen zodat jij bij elke Flashtest op onbekende, World Cup waardige grepen klimt. Hoe vet is dat?

SIDE EVENTS & WORKSHOPS
Flashtest gaat niet alleen om de contest, er is namelijk nog veel meer te doen. Gedurende de dag zullen er verschillende side events & workshops georganiseerd worden. Denk hierbij aan een masterclass van een Team Mountain Network atleet, een voorklim clinic of andere klim-gerelateerde activiteiten. De invulling en het programma verschilt per locatie. Kijk bij data & programma voor meer informatie over Flashtest op jouw locatie.

FOOD, DRINKS & DJ
Wij zorgen voor een goede maaltijd, wij zorgen voor drankjes en wij zorgen voor goede muziek. Als het klimmen op zijn eind loopt worden er gezonde, vegetarische maaltijden geserveerd. In de hal zorgen DJ CMPLXTY & DJ Someone voor lekkere plaatjes tijdens het klimmen.

LA SPORTIVA & PRIJZEN
Onze gewaardeerde partner La Sportiva is de komende jaren de sponsor van Flashtest. Naast dat ze de Flashtest t-shirts verzorgen, stellen ze ook mooie prijzen en materiaal voor de prize raffle beschikbaar. Op elke locatie mogen de winnaars van Flashtest een paar La Sportiva schoenen uitzoeken naar keuze, dat zijn nog eens mooie prijzen!

DATA & PROGRAMMA

Locatie Data
Amsterdam Zaterdag 18 februari 2023
Arnhem Zaterdag 25 februari 2023
Nieuwegein Zaterdag 4 maart 2023
Leeuwarden Zaterdag 11 maart 2023
Rijnboulder Zaterdag 18 maart 2023
Dordrecht Zaterdag 25 maart 2023

KOSTEN

Leden
Deelname flashtest / t-shirt free
Eten € 12,50  
Regular
Deelname flashtest / t-shirt € 17,50 
Eten € 12,50 

 

Data locaties

Amsterdam Za 18-02
Arnhem Za 25-02
Nieuwegein Za 04-03
Leeuwarden Za 11-03
Rijnboulder Za 18-03
Dordrecht Za 25-03