Flashtest

Nieuwe grepen, goede bouwers, goede tunes en nog veel meer...!

Flashtest is een event & contest georganiseerd voor iedereen! Een zaterdag vol met klimmen op nieuwe routes, goede muziek, side events en samen eten. Het is een terugkerend event wat we de komende jaren meerdere keren op alle locaties organiseren. In grote lijnen is het concept op alle locaties hetzelfde, maar het programma op elke locatie verschilt; kijk bij data & programma voor meer informatie over hoe Flashtest er op jouw locatie uitziet.


FLASHTEST KIDS
Flashtest is er ook voor de jeugd. In de ochtend verwelkomen we alleen jeugd en maken we er een feestje van. Alle leden van de Mountain Club zijn welkom vanaf 09:00u
Flashtest Kids en om 12:00u kan je weer worden opgehaald.

CONTEST
Bij elke editie van Flashtest worden er 10 nieuwe routes gebouwd met dikke grepen sets. De gradaties lopen ongeveer van 5a tot 7c en het doel is om elke route te flashen*.

*Flash /flaʃ/ noun 1. Climbing a route on the first try (with prior knowledge of the moves; i.e. after watching another person climb the route, or given beta).

SPELREGELS
Je mag elke route 1 keer proberen (flash)
Als je valt dan kom je naar beneden en is de volgende klimmer aan de beurt
Onthoudt tot welke greep je komt en kijk op de route tekening voor jouw score
Houd je scores bij op je scoreformulier (ontvang je bij aanmelding)

LABELS
De routes zijn random genummerd van 1 t/m 10. Je herkent de labels aan het speciale Flashtest labels. De moeilijkheid van de routes staat er niet bij en moet je dus zelf inschatten.

ROUTE & BOUWERS
Bij elke editie van Flashtest zullen er 2 externe bouwers aanwezig zijn. Samen met jouw lokale team bouwen zij de 10 routes. Ook gaan we grepen sets doorwisselen zodat jij bij elke Flashtest op onbekende grepen klimt. Hoe vet is dat?

FOOD, DRINKS & DJ
Wij zorgen voor goed eten, wij zorgen voor drankjes en wij zorgen voor goede muziek. In de hal zorgt een DJ voor plaatjes. Beneden bij de bar kan je vanaf 17u mee eten en het drinken staat gewoon de hele dag koud.

SIDE EVENTS & WORKSHOPS
Flashtest gaat niet alleen om de contest, er is namelijk nog veel meer te doen. Gedurende de dag zullen er verschillende side events & workshops georganiseerd worden. Denk hierbij aan een boulder bouw clinic, voorklim clinic of een masterclass van een atleet. De invulling en het programma van deze bezigheden verschilt per locatie. Kijk bij data & programma voor meer informatie over Flashtest op jouw locatie.

KOSTEN
Leden
Deelname flashtest / t-shirt gratis
Eten / 1 drankje 12,50
Regulier
Deelname flashtest / t-shirt 17,50
Eten / 1 drankje 12,50

DATA & PROGRAMMA (meer info over de programmering per locatie volgt binnenkort)
Nieuwegein Zaterdag 12 november 2022
Rijnboulder Zaterdag 19 november 2022
Dordrecht Zaterdag 26 november 2022
Leeuwarden Zaterdag 3 december 2022
Amsterdam Zaterdag 10 december 2022
Arnhem Zaterdag 17 december 2022

 

DATA & PROGRAMMA FLASHTEST

Nieuwegein – ZA 12 november 2022
Rijnboulder – ZA 19 november 2022
Dordrecht – ZA 26 november 2022
Leeuwarden – ZA 3 december 2022
Amsterdam – ZA 10 december 2022
Arnhem – ZA 17 december 2022