Mountain Network Train@home

Blijf fit en vitaal!

In verband met COVID-19 zijn al onze locaties helaas gesloten en kan er niet getraind worden. De vraag naar thuis trainen gericht op het klimmen en boulderen is groot en wij zijn hier dan ook direct mee aan de slag gegaan. We hebben een platform met informatie en trainingsvideo’s opgesteld. Iedereen kan hier terecht voor klimgerichte trainingen die je, mits je de juiste trainingsattributen hebt, direct thuis kan gaan uitvoeren. Zo blijf je fit en ben je er klaar voor als wij de deuren van onze locaties weer openen!


MN trainingen & persoonlijk trainingsplan

De Mountain Network trainingen zijn bedoeld voor alle klimmers die één tot drie keer per week willen trainen. We hebben gekeken naar wat klimmers echt nodig hebben en aan de hand van deze gegevens een aantal trainingsattributen voor jullie geselecteerd. Waar het mogelijk was hebben we de filmpjes van de trainingsattributen opgesplitst:

  • Full body workout: 1 à 2 keer trainen per week met minimaal 1 rustdag tussen de trainingsmomenten. Tijdens deze training train je alle belangrijke spiergroepen die je bij het klimmen gebruikt.
  • Een split schema: de mensen die intensief hebben gefitnest zijn mogelijk al bekend met een splitschema. Doordat je iedere dag andere spiergroepen belast en minimaal 2 dagen rust hebt voordat je dezelfde spiergroepen weer gaat belasten, zou je iedere dag kunnen trainen.
  • Easy, intermediate, advanced, expert

Let wel op! Door fit te blijven verhoog je je vitaliteit en hiermee ook je weerstand tegen ziektes. Maar realiseer je wel dat een training juist tijdelijk je weerstand verlaagt. Als je een lange of zware training doet ben je de uren erna juist kwetsbaarder voor een virus. Dus train gedoseerd, zorg voor goed herstel en let de eerste paar uur na je training extra goed op hygiëne en contactafstand!

Snel de juiste training vinden met trainingsattributen die jij zelf thuis tot je beschikking hebt? Wij zijn ermee aan de slag gegaan. We hebben een database gemaakt met verschillende trainingsmaterialen en hierbij passende trainingen.

Voor onze abonnementhouders gaan we net even een stapje verder! Jullie hebben een mail ontvangen met daarin een code voor de beveiligde pagina “Persoonlijk trainingsplan”. Mocht je vaker dan drie keer per week willen trainen en heb je hulp nodig bij je trainingsplanning, het stellen van doelen of trainingsinhoud dan ben je bij onze trainers bij het juiste adres. Heb je deze mail niet ontvangen (check ook je spambox), stuur dan een mailtje naar administratie@mountain-network.nl


Warming up & Cooling down

“What seems impossible today will one day be your Warm-Up.”

We hebben drie filmpjes gemaakt over de Warming Up en twee filmpje over de Cooling Down. Hieronder vind je de link naar de filmpjes en meer informatie over het belang van een Warming Up en de Cooling Down.


Geen trainingsattributen?

“If you don’t like it, don’t do it. But don’t forget: NO PAIN NO GAIN.”

Heb jij thuis nou geen trainingsattributen tot je beschikking en zou je toch willen trainen? Kijk dan snel naar deze filmpjes!


TRX suspension trainer

“Suspension Training Is For Everyone”

Wist je dat TRX staat voor “Total Body Resistance Exercise”? Het voordeel van de TRX suspension trainer is dat je hem snel kunt ophangen en daarna direct je workout kan starten. Ben jij benieuwd wat voor oefeningen je zou kunnen doen? Check het linkje hieronder!


Pull up bar

“And if I knew that the world would be gone by tomorrow, I’d make a last pull up today.”

De pull up bar! Wie kent hem niet….. heb jij er al een keer mee getraind? De pull up bar is een ideaal middel voor het trainen van je bovenlichaam en je core.


Fingerboard

Fingerboarden is voor beginnende klimmers (minder dan één jaar) zeer blessuregevoelig

“Anytime you finish a climb, there’s always the next thing you can try.”

Het “fingerboard” is een fantastisch middel om sterker te worden in je vingers. Bij het klimmen van boulders en routes hangen we vaak aan de kleinste randjes. Je hebt net gepoft en zet de volgende stap naar het volgende kleine greepje, je pakt het greepje vast, maar voordat je het weet hang je ineens in het touw of sta je weer op de grond. Ondertussen gaat er door je hoofd….. ben ik verzuurd? Heb ik te weinig kracht in mijn vingers? Kwam ik niet goed uit op de greep? Om trainingsinvulling te geven aan de vraag: “heb ik te weinig kracht in mijn vingers” klik je hieronder op de link!