First Pitch staat in teken van de start van het rotsklimseizoen van 2023 en is de seizoensopening van ons base camp in de Ardennen. We willen het seizoen natuurlijk goed van start gaan; dit doen we met flink wat workshops, clinics en andere activiteiten!

Via Ferrata clinic

Maak kennis met via ferrata op de rotsen van Pont-à-Lesse! De instructeurs leggen je de beginselen van het klettersteigen uit en begeleiden je tijdens het klimmen van je eerste via ferrata. De ideale manier om van de rotsen en de omgeving te genieten.

Klimtechniek clinic

Verbeter jouw klimtechniek! Je klimniveau opkrikken zonder sterker te worden? Techniek is de sleutel! In deze clinic werk je aan jouw skills op de rotsen. De trainer kijkt individueel naar waar jij je klimtechniek kunt verbeteren. Deze clinic is dus voor rotsklimmers van ieder niveau!

Clean Climber Clean-up

Clean Climber zet zich in voor een duurzame manier van klimmen en een groene toekomst in de klimsport! Jij kunt hier jouw steentje aan bijdragen. Tijdens de clean-up van Clean Climber trekken we samen de omgeving in en ruimen op, we wat we tegenkomen. Tijdens het opruimen vertelt oprichter Gerard alles over wat jij kan doen om jouw bijdrage te leveren aan een schoner klimklimaat.

La Sportiva Test en feel

Keuzestress bij de aanschaf van nieuwe klimschoentjes? Test dan verschillende modellen La Sportiva schoentjes, direct op de rotsen. Nog geen ervaring? Geen probleem. Onze instructeurs staan klaar om je te helpen met het het klimmen en zekeren! Je kunt dus zowel toprope klimmen als voorklimmen!

Workshop alpiene touwtechnieken

Heb je ambitie om op pad te gaan in het hooggebergte? Alpien terrein vraagt om andere vaardigheden dan sportklimmen. In deze clinic gaan we aan de slag met de beginselen van alpiene touwtechnieken. Je leert bijvoorbeeld hoe je aan touw gaat op de gletsjer en hoe je iemand uit een gletsjerspleet kunt redden!

Winacties, challenges, lunch aan het water

Naast workshops en clinics, ben je op ons base camp welkom voor een lekkere lunch en een drankje aan de Lesse, winacties met mooie prijzen en challenges!