Met First Pitch luiden we de klimzomer van 2024 in. Dit doen we met flink wat workshops, clinics en andere activiteiten! Op ons basecamp kun je bij Petzl en La Sportiva terecht voor de nieuwste gear, om te slacklinen en na het klimmen te genieten van een drankje op de oever van de Lesse.

Programma zaterdag 25 mei

Via Ferrata Clinic

Maak kennis met via ferrata op de rotsen van Pont-à-Lesse! De instructeurs leggen je de beginselen van het klettersteigen uit en begeleiden je tijdens het klimmen van je eerste via ferrata. De ideale manier om van de rotsen en de omgeving te genieten.

Introductie Rotsklimmen

Maak kennis met rotsklimmen! In deze clinic leer je de basis van klimtechniek en het zekeren. Bovendien komt La Sportiva komt langs en kun je verschillende modellen klimschoentjes direct op de rots testen.

Klimtechniek Clinic

Beter klimmen, zonder sterker te worden? Techniek is de sleutel! Deze clinic is specifiek gericht op klimmers die comfortabel 6a klimmen in de klimhal.

Workshop Alpiene Touwtechnieken

Alpinisme vraagt om andere touwtechnieken dan sportklimmen. In deze workshop leer je de basis van touwtechnieken die je nodig hebt in alpien terrein!

Workshop Trad Klimmen

In deze workshop maak je kennis met het klimmen met behulp van mobiele zekeringen zoals cams en nuts. Daarmee klim je routes die niet behaakt zijn en die je dus zelf moet afzekeren. Voor deze workshop is ervaring met outdoor voorklimmen vereist.

Basecamp activiteiten

Bij ons base camp op de camping kan je terecht om te genieten van een drankje op de oevers van de Lesse, om te slacklinen, of om de nieuwste gear en schoentjes van Petzl en La Sportiva te checken. Daarnaast geven we leuke prijzen weg!

Programma zondag 26 mei

Workshop Reddingstechnieken

Een bepaalde mate van zelfredzaamheid is bij het klimmen belangrijk. Zeker als je lange routes klimt in afgelegen gebieden, is hulp niet altijd voorhanden. In deze workshop ga je aan de slag met een aantal belangrijke interventies, zoals het afbinden van je zekerapparaat en het stijgen aan touw met behulp van prusiks.

Workshop Big Wall Klimmen

Een big wall route is een klimroute die dusdanig lang of gecompliceerd is, dat het nodig is om meerdere dagen over de route te doen. Dat vraagt om meer logistiek, materiaal en daarmee touwhandelingen. In deze workshop maak je kennis met een aantal essentiële big wall technieken zoals het 'haulen' en het opzetten van een portaledge om op de wand te kunnen bivakeren!

Workshop Mentaal Sterker Klimmen

Vind je het spannend om (buiten) voor te klimmen? Durf je geen routes in te stappen op je limiet? In deze workshop ga je aan de slag om mentaal sterker én meer ontspannen te klimmen. Deze workshop is geschikt voor klimmers die zelfstandig outdoor kunnen voorklimmen en in de hal comfortabel 6a klimmen.

Multi-Pitch Clinic

In deze clinic ga je 'droog' oefenen met een aantal multi-pitch technieken, zoals standplaatsbouw en het zekeren van een naklimmer. Daarmee is deze clinic een mooie kennismaking voor iedereen die de stap naar de multi-pitch cursus wilt maken!

Begeleid Multi-pitch klimmen

Klim je eerst multi-pitch route onder begeleiding van een instructeur en ervaar hoe het is om ver van de grond te klimmen in routes met meerdere touwlengtes. De instructeur neemt je als gids mee in één van de klassieke routes van Freyr. Enige klimervaring is vereist. Je hoeft niet te voorklimmen.

Hike & Cleanup met Clean Climber

Stichting Clean Climber zet zich in om de impact van de klimsport op de omgeving en milieu te verkleinen. Tijdens deze hike neemt Gerard van Clean Climber je mee door een van de mooie stukjes van de Belgische Ardennen, langs de Maasrotsen. Tijdens het wandelen vertelt hij je meer over hoe je als klimmer of buitensporter je impact op het milieu kan verkleinen. Bovendien laten we de natuur schoner achter door onderweg afval mee te nemen.