Alpine week

7 dagen
4 avonturiers
4810 meter
Medium
Mountain Network - Alpinisme-18
Alpen

Alpine week

EEN WEEK VOL ALPINE AVONTUREN EN DROOMBEKLIMMINGEN
Eerstvolgende vertrek
21 augustus 2022
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 2095
Deelnemers
4 avonturiers
Gids ratio
1:2

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 3 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 3 / 5
Het terrein wordt steiler met korte stukken ijs en sneeuw tot 50 graden en/of 2e en 3e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De Alpine Week is bij uitstek geschikt voor mensen die ervaring hebben met het beklimmen van hoge Alpentoppen (bijv Mont Blanc of Gran Paradiso). Na deze ervaring wil je meer en misschien wel moeilijker, zwaarder of hoger. Je hebt geleerd dat je soms mee moet bewegen met de elementen om het beste uit je bergvakantie te halen. Bij de Alpine week geef jij zelf aan op welke beklimming of tocht je je zinnen zet.

Je klimt in een klein team met zeer intensieve begeleiding (1 gids op 2 deelnemers of 1 gids op 1 deelnemer) en bent daardoor zeer flexibel en mobiel. Mocht de gedroomde route niet in conditie zijn of het weer te slecht zijn, dan pak je de auto en rij je naar een ander deel van de Alpen om een vergelijkbare beklimming te maken. Heb je zelf een plan of een droom, dan willen we je daar graag bij helpen. We proberen jouw plan dan als een Alpine week in te richten. Tijdens de eerste dagen van de Alpine week is er dan ruimte om goed ingespeeld te raken op het terrein, op de hoogte en je teamgenoot/gids. Daarmee kan je de laatste dagen die beklimming doen waar jij altijd al van droomde. De datum, de gids en het programma gaat dan allemaal in overleg.

De Alpine week is – zoals de naam doet vermoeden – bedoeld voor mensen met een ‘alpine’ instelling. Daarmee bedoelen we dat je minder waarde hecht aan de naam van de berg, dan aan de ervaring van je beklimming. Je bent dus bereid om – als de condities/het weer elders beter zijn – je focus te verleggen, in de auto te stappen en de stijgijzers onder te binden op een berg die 200 kilometer verderop ligt. Deze instelling stelt je in staat om altijd het maximale uit je week te halen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Uitdagende beklimmingen doen in de Alpen
 • Maximale flexibiliteit, met 1 of 2 personen per gids
 • Meebewegen met meteo en condities: dus het maximale uit je bergsportweek halen
 • Programma aangepast naar persoonlijke voorkeuren
 • Zeer geschikt voor bergsporters met wat meer ervaring

Ervaringen van andere deelnemers

Het was een week vol prachtige tochten, veel geleerd, Machtige bergen, grandioze gletschers. Adembenemende vergezichten. En veel knopen. Munter Clove, Prusik, overhandse knoop. Ankers. Gletscherspleten, Zekeren en redden. Lekker biertje in de cabanes, vroeg naar bed en dan weer gaan.

Maarten, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Ontzettend gave week gehad! Damien was een geweldige gids die ons veel geleerd heeft. Hij daagde ons uit en liet ons zo veel mogelijk zelfstandig werken, maar lette daarbij wel goed op de veiligheid. Door de kleine groepsgrootte (4 personen) was er veel individuele aandacht.

Jarinka, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Het was een fantastische week met als hoogte punt de beklimming van de Gran Paradiso, gezellige groep, twee zeer ervaren gidsen waar ik een hoop van geleerd heb. Het programma zit heel goed in elkaar, mits je er zelf rekening mee houd dat het kan afwijken, omdat je afhankelijk bent van het weer.

Laura, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Alpine week programma

Het onderstaande programma is een voorbeeldprogramma. De alpine week kan volledig worden afgestemd op jouw niveau, ambities en natuurlijk de condities in de bergen.

Dag 1 – aankomst Chamonix

In de namiddag kom je aan in de Chamonix vallei. Vanaf 18:00 uur kun je terecht in Chalet Tissières en ontmoet je de andere deelnemers met wie je gezellig een heerlijke bergmaaltijd nuttigt.

Verblijf tijdens de beginnerscursus alpinisme
Chalet Tissières

Dag 2 – Aanloop naar de Refuge Premier Albert (2706 m)

Aanloop naar de Refuge Premier Albert (2706 m).

Dag 3 – Tête Blanche (3421 m)

Vandaag beklim je de Noordwand van de Tête Blanche (3421 m). Een steile wand waar je kennismaakt met het klimmen op de voorste punten van je stijgijzers. De wand is spannend maar overzichtelijk. Als er voldoende tijd is, bestaat de mogelijkheid om ook de Aiguille du Tour te beklimmen. Afdaling naar Chamonix.

Dag 4 – Aiguille d’Entreves (3600 m)

Je neemt de eerste lift naar de Aiguille du Midi (3840 m). Je daalt af over een scherpe sneeuwgraat naar de gletsjer. Van daaruit steek je de Vallée Blanche over waar je de Aiguille d’Entreves beklimt (3600 m), een prachtige rotsoverschrijding met een aantal passages stevig rotsklimmen. Vanaf de top kijk je recht op de route naar de top van de Tour Ronde, die morgen op het programma staat. Afdaling naar Rifugio Torino.

Mountain Network - Mont Blanc-41
De Aiguille du Midi

Dag 5 – Tour Ronde (3792 m)

Vandaag beklim je de imposante Tour Ronde (3792 m). De beklimming is een volwaardige alpine tour met steil sneeuw/ijs (tot max. 50 graden), gemengd terrein en wat rotspassages. Alles wat je tot nu toe gedaan hebt deze week komt aan bod, maar dan net wat langer en lastiger. Afdaling via dezelfde route. Daarna steek je de Vallée Blanche over naar Rifugio Cosmiques.

Dag 6 – Meerdere opties

Afhankelijk van de condities en hoe vermoeid je bent, zijn er vanaf de Cosmiqueshut diverse mogelijkheden, waaronder de beklimming van de Mont Blanc du Tacul (4248 m), de Pointe Lachenal (3613 m) of de Arête des Cosmiques (3613 m). Na afloop daal je af naar Chamonix.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

In het dal slaap je aan de voet van de Mont Blanc bij Chalet Tissières. De eigenaresse is Nederlands dus dat is fijn in de communicatie. Chalet Tissières heeft de sfeer van een echte berghut maar dan comfortabeler. Warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Omdat we de week aanpassen aan de wensen en het niveau van de deelnemers kunnen we de alpine week voor iedereen organiseren, ongeacht het instroomniveau. De meeste mensen die kiezen voor een alpiene week hebben eerder een berg als de Mont Blanc beklommen of een cursus gedaan. Op basis van je eerdere ervaring heb je een goed gevoel bij het type beklimming dat bij je past en waar je meer in wilt ervaren / meer over wilt leren. Daarnaast spreekt het je aan om in een heel klein groepje met intensieve begeleiding de bergen in te gaan.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomsten voor Alpine week

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - Mont Blanc-13

Vooraf zelfstandig acclimatiseren

Dit programma betreft een gevorderden programma. We gaan er van uit dat je flinke bergwandel ervaring en al enige alpine ervaring hebt. Aangezien je de hele week op grote hoogte verblijft raden wij zeer sterk aan om voor dit programma zelfstandig te acclimatiseren. Meer informatie vind je in het informatiedocument.

Na het informatiedocument en de trainingshandleiding weet je precies waar je aan toe bent en wat er allemaal op je af komt!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Alpen programma:

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggidsen (1:2)
  • bij keuze van berggids 1:1 zijn 2 dagen met UIAGM gids (1:2) en 3 dagen UIAGM gids (1:1)
 • 5x overnachting in het dal of in een berghut, inclusief halfpension
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Trainingshandleiding
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Liftkosten (afhankelijk van de exacte invulling van het programma)
 • Kosten voor lokaal vervoer (afhankelijk van de exacte invulling van het programma)
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, pickel, stijgijzers)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR Bijdragen (€ 5,-)

Mountain Network gidsen

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn, een beschermd beroep. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij dit programma kun je kiezen voor 1:1 of 1:2 begeleiding door berggidsen. Des te minder deelnemers de gids mee neemt des te intensiever de begeleiding en des te meer persoonlijke aandacht. Des te minder deelnemers per gids des te prijziger het programma.

1 op 2 begeleiding:
Tijdens de eerste 2 dagen gidst de UIAGM berggids maximaal 2 deelnemers. Bij de laatste 3 topdagen neemt de gids maximaal 1 deelnemer mee. Bij een groep van 2 deelnemers zijn er op de topdagen dus 2 gidsen aanwezig!

1 op 1 begeleiding:
Je bent de gehele week 1:1 met de gids op pad met maximale flexibiliteit en persoonlijke begeleiding!

Data & prijzen

Let op: bij de Alpine week ben je per gids met twee deelnemers op pad. Wil je de laatste twee dagen graag 1 op 1 met een gids op pad voor nog uitdagendere tochten naar jouw keuze en meer flexibiliteit? Dan is er een meerprijs van toepassing. De prijs is in dat geval €2845.

Zijn onderstaande data geen optie voor je? Neem contact met ons op via travel@mountain-network.nl en we bekijken graag de mogelijkheden voor een andere datum!

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
21 augustus 2022 - 27 augustus 2022
4 van de 4 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 2095
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Alpinisme-18

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op