Bergsportweek - Ötztal

7 dagen
4 - 6 avonturiers
3497 meter
Medium
Ötztaler Alpen Mountain Network
Oostenrijk

Klim- en bergsportweek in het Ötztal

Actieve vakantie met verschillende bergsportactiviteiten in Oostenrijk
Eerstvolgende vertrek
6 augustus 2023
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 1145
Deelnemers
4 - 6 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Conditie 1 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 3 / 5
Conditie 1 / 5
Je hebt een prima basisconditie. Een dagtocht in de Ardennen van 4-6 uur met een lichte rugzak (zo'n 6-8 kg) is geen probleem.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je moet een groter gewicht (>18 kg) dragen.

Het Oostenrijkse Ötztal is een paradijs voor liefhebbers van de bergen en buitensport. Wilde rivieren, groene bossen en alpenweiden, steile rotswanden en hoge bergtoppen. Of je nou klimmer, wandelaar of bergbeklimmer bent: je zit hier goed! Wil je graag kennismaken met verschillende bergsporten? Dan is deze actieve vakantie perfect voor jou. 

Vanaf een fijne camping in het dal onderneem je deze week verschillende activiteiten. Zo ga je klettersteigen, rotsklimmen, bergwandelen én een mooie alpiene tocht maken op de gletsjer in het hooggebergte. Daarbij slaap je bovendien een nacht op een authentieke berghut!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Rotsen, ijs en sneeuw: verschillende bergsport disciplines in één week
 • Genieten van de bergen in een ongedwongen sfeer
 • Intensieve begeleiding door gecertificeerde gidsen
 • Mooie omgeving en fijne camping als uitvalsbasis
 • Met overnachting op een berghut

Klim- en bergsportweek in het Ötztal programma

Dag 1: Aankomst

Je ontvangt voor vertrek de contactgegevens van je reisgenoten, zodat je desgewenst vooraf vast contact kunt zoeken en eventueel samen kunt reizen. Vanaf 16:00 ben je welkom op de camping. In de avond ontmoet je de gids.

Dag 2: Klettersteigen

Vandaag maak je kennis met via ferrata, ofwel klettersteigen. Je klimt weg omhoog door de rotsen, waarbij je jezelf zekert aan een staalkabel. Er zijn verschillende mooie klettersteigroutes in de omgeving, waaronder de Stuibenfall, waarbij je langs een indrukwekkende waterval klimt.

Stuibenfall_Tirol012 Mountain Network

Dag 3: Rotsklimmen

Het Ötztal staat bekend als climbers paradise en we kunnen het dan ook niet laten om een dag te gaan rotsklimmen. Veel gebieden in het Ötztal zijn perfect geschikt voor beginnende klimmers, met een fijn picknickveld en niet al te moeilijke routes. Je leert de basis van het zekeren en gaat natuurlijk veel klimmen!

Ötztal klimmen - Erwin de Boer_1
Rotsklimmen op de Engelswand

Dag 4 - Klettersteig en bergwandeling

Vandaag is een lange dag! Op verschillende plekken hoger in de bergen liggen prachtige via ferrata's met panorama uitzicht op de Noordelijke kalkalpen en/of de Ötztaler en Stubaier Alpen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de Schwärzenkwamm klettersteig die je beklimt vanaf de Langtalereckhütte (2450m). Een andere optie is de Wasserfal klettersteig bij de Muttekopfhütte (1934m). Deze via ferrata's zijn niet alleen de moeite waard vanwege de mooie uitzichten, maar ook om een beetje te acclimatiseren voor de komende dagen..!

Dag 5: Aanloop naar de Vernagthütte of Breslauerhütte

In de vroege ochtend rijden we naar het dorpje Vent, aan het einde van het dal. Vanaf daar wandelen we in zo'n 3,5 uur naar de Vernagthütte op 2755 meter hoogte. Tijdens de tocht heb je uitzicht over de alpenweiden en op de gletsjers! Rond het middaguur zijn we op de hut. Na de lunch maken we een oefentochtje vanaf de hut en maak je kennis met stijgijzers ter voorbereiding op morgen.

Vernagthütte Mountain Network
De Vernagthütte

Dag 6: Gletsjertocht

Nog voor de zon goed en wel op is ga je op pad! Vanaf de hut wandelen we omhoog richting de gletsjer, waar de stijgijzers aangaan. In een touwgroep stap je vervolgens het ijs op om verder omhoog te klimmen. Afhankelijk van de condities en het niveau van de groep, maak je een mooie tocht over de gletsjer. Wellicht lukt het zelfs om de Fluchtkogel (3494m) te beklimmen! In de vroege middag dalen we af en lopen we helemaal terug naar het dal, om aan het einde van de middag terug te keren op de camping.

Ötztal alpinisme Mountain Network 2
Op het gletsjerijs!

Dag 7 - Einde programma

Na het ontbijt neem je afscheid van je reisgenoten en is het programma afgelopen.

Vervoer

De reis naar het Ötztal is op eigen gelegenheid. Voor vertrek ontvang je de contactgegevens van je reisgenoten, zodat je eventueel samen kan reizen. Het Ötztal is goed bereikbaar met de auto, maar ook met de trein en bus dankzij een directe treinverbinding met Innsbruck. Houdt er wel rekening mee dat vervoer tijdens de cursus niet verzorgd is. Er is wel een busverbinding in het Ötztal.

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er ontbijt voorzien. Bij het ontbijt kun je ook een lunchpakketje maken om mee te nemen. Op de Vernagthütte is avondeten inbegrepen, op de camping niet. Er wordt op de camping voorzien in kookgerei (kookstellen, pannen, etc.) en je kunt bij ons base camp terecht om gezellig samen te eten of wat te drinken. Je hebt zelf dus de keuze om samen met de groep te koken, zelf te koken of ergens een hapje te gaan eten.

Overnachting

We richten deze weken op de camping een base camp in, waar we in de avond kunnen samenkomen en gezellig wat kunnen drinken. We verzoeken je bij aanmelding aan te geven of je met een tent (klein of groot), camper, of caravan komt. We zullen hier dan rekening mee houden in de reservering. Je overnacht deze week ook een nacht op een berghut, waar je slaapt op een lager (een soort slaapzaal).

Instroomeisen

Je hebt voor dit programma geen ervaring nodig.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggids
 • 5 overnachtingen op camping
 • 5x ontbijt en lunchpakket
 • 1 overnachting op berghut
 • 1x halfpension
 • Gebruik klimmaterialen
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
6 augustus 2023 - 12 augustus 2023
6 van de 6 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1145
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Ötztaler Alpen Mountain Network

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op