Gran Paradiso beklimmen

5 dagen
3 - 8 avonturiers
4061 meter
Medium
Mountain Network - Gran Paradiso
Italië, Alpen

Gran Paradiso beklimmen

JE EERSTE 4000-ER
Eerstvolgende vertrek
30 augustus 2022
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 930
Deelnemers
3 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De Gran Paradiso is met 4061 meter de hoogste berg die volledig in Italië staat. De berg staat midden in het gelijknamige natuurpark dat bekend staat om zijn enorme hoeveelheid steenbokken. In het nationale park kun je een Gran Paradiso trektocht om de berg heen maken maar wij gaan natuurlijk voor de top!

Tijdens de beklimming zie je de Mont Blanc in de verte rood opgloeien bij de opkomende zon. De laatste rotspassage voordat je de Madonna op de top mag omhelzen is nog wel even spannend, dat maakt de prestatie alleen maar groter. Een prachtige eerste 4000-er!

Om je voor te bereiden op deze reis oefenen we eerst stijgijzertechniek op één van de gletsjers rondom Chamonix. Na een dag acclimatiseren en oefenen begeven we ons naar het zonnige Italië. Daar beklimmen we de Gran Paradiso via de Rifugio Vittorio Emanuele. Als de zon opkomt ben jij al uren onderweg en is de top al in zicht. Het uitzicht vanaf de top is overweldigend. Op een heldere dag kan je de Matterhorn in Wallis zien liggen.

Is de beklimming van de Gran Paradiso je goed bevallen? Kijk dan ook eens naar een beklimming van de beroemde Grossglockner. Wil je juist met grotere zelfstandigheid de bergen in kunnen? Overweeg dan eens een beginnerscursus alpinisme te volgen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Beklim je eerste 4000-er
 • Een complete alpiene ervaring
 • De hoogste berg die helemaal in Italië staat
 • Oefenen en trainen met klimtechnieken op stijgijzers
 • Inclusief voorbereidingsdag in Nederland

Video beklimming Gran Paradiso

Wordt de beklimming van de Gran Paradiso jouw volgende uitdaging? Bekijk de video voor een impressie en ontdek of deze beklimming iets voor jou is.
Mountain Network - Gran Paradiso-13

Ervaringen van andere deelnemers

Ik heb een middag extra mogen klimmen in Nieuwegein onder leiding van Patricia. Dat was een super ervaring. Ze had veel geduld en heeft me veel geleerd waardoor ik zekerder werd. Hierdoor op de gletsjer in gat van 25 meter aan een touw laten zakken. Dit was echt super om te doen.

Cedy, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Cursus zat goed in elkaar.

Bert, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Ik en mijn zoon(16) hebben het als een hele mooie ervaring ervaren.

Gertina, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Gran Paradiso beklimmen programma

Dag 1 – Aankomst in Chamonix

In de namiddag kom je aan in de Chamonix vallei, waar een goede maaltijd voor je klaar staat.

Verblijf tijdens de beginnerscursus alpinisme
Chalet Tissières

Dag 2 - Gletsjeroefeningen op de Mer de Glace

In de ochtend ontmoet je de gids en gaan de bergschoenen en de rugzak gaan aan om vervolgens met een bergtreintje of een liftje op weg naar een gletsjer te gaan. De gidsen kunnen kiezen tussen de Mer de Glace, de Glacier d’Argentière of een andere gletsjer waar op dat moment de condities optimaal zijn. Op de gletsjer acclimatiseer je (wennen aan de hoogte) en oefenen we met het lopen op stijgijzers zodat je optimaal voorbereid bent op de Gran Paradiso beklimming.

300 m stijgen, 300 m dalen

Tips-fotograferen-in-bergen-camera
oefenen op de gletsjer

Dag 3 - Aanloop Rifugio Vittorio Emanuele II (2735 m)

Het doel van vandaag is het bereiken van de Rifugio Vittorio Emanuele II en acclimatiseren. Met eigen vervoer vertrek je naar Italië. Via de Mont Blanc tunnel kom je na ongeveer 2 uur rijden aan in het plaatsje Pont (1952 m) vanwaar de ‘aanloop’ naar de hut zal starten. Deze pittige wandeling duurt ongeveer 3 uur. Eenmaal op de hut kun je genieten van een prachtige zonsondergang en een goede maaltijd.

783 m stijgen

Mountain Network - Gran Paradiso-2
Onderweg naar de hut

Dag 4 - Beklimming Gran Paradiso (4061 m)

In het schijnsel van de maan start de klim naar de Gran Paradiso (4061 m). Bij het eerste daglicht worden de  stijgijzers ondergebonden, gordels aangetrokken en gaan we aan touw. In het begin is de gletsjer glooiend maar naarmate we hoger komen wordt de gletsjer ook steiler. Na een paar uur geklommen te hebben komt de top van de Gran Paradiso in zicht. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over vele mooie en bekende Alpentoppen.

1326 m stijgen, 2109 m dalen

Mountain Network - Gran Paradiso-12
Bijna op de top

Dag 5 - Afscheid en terugreis naar Nederland

Tijdens het ontbijt in het chalet in Chamonix geniet je met uitzicht op de prachtige omgeving nog na van de top die je gisteren beklommen hebt! Aansluitend stap je in de auto voor de terugreis naar Nederland.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op één of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accomodatie

In het dal slaap je in een net verblijf, waar goed voor je gezorgd wordt. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Rifugio Vittorio Emanuelle en Rifugio Torino, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke (Italiaanse) maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je hier in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Om de Gran Paradiso te beklimmen heb je geen bergsportervaring nodig. Uiteraard beschik je wel over een zeer goede conditie, lichaamscoördinatie en heb je een flinke dosis motivatie: de topdag is namelijk lang en uitdagend. Heb je twijfels of je deze tocht wel aan kunt? Neem dan contact met ons op!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomsten voor Gran Paradiso

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - voorbereidingsdag klimclinic-3

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Na een kop koffie krijg je 1,5 uur klimtraining in 1 van onze klimhallen en kan je kennismaken met wandklimmen. We hebben hiervoor een programma in elkaar gezet, zodat het klimmen is toegespitst op jouw beklimming. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma  zodat je onderling kunt afstemmen om samen te gaan en misschien ook samen kunt trainen.

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur klim clinic
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland: 

 • Inclusief 1,5 uur klim clinic
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma
 • Koffie bij ontvangst en lunch

Alpenprogramma:

 • Begeleiding door UIAGM berggidsen (1:4)
 • 4x overnachting
 • 4x ontbijt en avondmaaltijden
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, pickel, stijgijzers)
 • Gebruik van touwen en karabiners

Niet inbegrepen

Alpenprogramma: 

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn, een beschermd beroep. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij het gehele programma is er 1 gids per 4 deelnemers aanwezig. Bij een groep van 8 deelnemers zijn er dus 2 gidsen aanwezig.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
30 augustus 2022 - 3 september 2022
8 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 930
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Gran Paradiso

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op