Mönch en Jungfrau beklimmen

6 dagen
3 - 6 avonturiers
4158 meter
Medium
Jungfrau
Zwitserland, Alpen

Mönch en Jungfrau beklimmen

BEKLIM TWEE 4000'ERS IN HET BERNER OBERLAND
Eerstvolgende vertrek
18 juli 2022
Reisduur
6 dagen
Deelname vanaf
€ 1645
Deelnemers
3 - 6 avonturiers
Gids ratio
1:2

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 3 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 3 / 5
Het terrein wordt steiler met korte stukken ijs en sneeuw tot 50 graden en/of 2e en 3e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Wil jij met ons de Mönch en Jungfrau beklimmen? Vanuit Bern zie je de indrukwekkende noordwanden al liggen en vanaf de toppen zie je de negen 4000’ers van het Berner Oberland.

Voordat je aan de beklimming van deze toppen begint ga je eerst nog oefenen en acclimatiseren. De rit met het treintje naar het Jungfraujoch is een belevenis op zich en vanuit daar bereik je in 30 minuten de Mönchsjochhütte (3650 m). De Mönch (4107m) ligt vrijwel direct boven de hut en in 3,5 uur klimmen sta je op de top! Voor de beklimming van de Jungfrau (4158m) heb je minimaal 5 uur nodig. Beide bergen zijn technisch uitdagend.  Vanaf de top wordt je beloond met een uitzicht van meer dan 3000 meter naar beneden naar Grindelwald.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • 2 prachtige 4000’ers in één week
 • Door het treintje relatief korte aanlopen
 • Uitgebreide aandacht voor stijgijzeroefeningen en de acclimatisatie

Ervaringen van andere deelnemers

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Mönch en Jungfrau beklimmen programma

Dag 1 - Aankomst

Je rijdt in ongeveer 8 uur naar Grindelwald en/of de Sustenpas. We raden je echter zeer sterk aan om vooraf zelfstandig te acclimatiseren dus zorg dat je bijvoorbeeld al 2 of 3 dagen eerder aankomt!

Dag 2 - Klettersteigen, stijgijzeroefeningen en de Tierberglihütte

Je ontmoet de gids om 9:00 uur nabij de Sustenpas. Na een korte kennismaking en materiaalcheck wandel je richting de Tierberglihütte waar we overnachten. Deze bereiken we via een spectaculaire klettersteig! In de middag blijft er dan nog tijd over om vlakbij de hut de stijgijzertechniek nog eens goed te oefenen. Op die manier krijg je het vertrouwen weer terug en kan de gids zien wat je in je mars hebt!

Dag 3 - Acclimatiseren op de 3505 meter hoge Sustenhorn

Vandaag staat in het teken van acclimatiseren. De Tierberglihütte ligt op 2798 meter hoogte en dat helpt al flink in het acclimatiseren. ’s Ochtends vroeg vertrekken we om de Sustenhorn te beklimmen en worden we beloond met een prachtig uitzicht! Na een korte lunch dalen we af naar het dal en rijden we in ca. 1,5 uur met de auto richting Grindelwald waar we overnachten.

Mountain Network - Berner Oberland Mönch en Jungfrau-1
Prima uitzicht!

Dag 4 - De Walcherhorn als laatste voorbereiding

Nadat we met het treintje door de noordwand van de Eiger zijn gereden komen we aan bij het wereldberoemde Jungfraujoch. Via een korte wandeling bereiken we de Mönchsjochhütte waar we onze spullen achterlaten. De Walcherhorn is niet moeilijk en dient als extra acclimatisatie. Ook kan er in de middag nog wat geoefend worden. Tijdens de beklimming hebben we een mooi zicht op de langste gletsjer van de alpen, de Aletschgletsjer. Omdat deze top zo centraal ligt zien we vanaf de top bijna alle 4000ers van het Berner Oberland!

Mountain Network - Berner Oberland Mönch en Jungfrau-2

Dag 5 - De Jungfrau (de maagd)

Na al het oefenen en acclimatiseren staat één van de hoofddoelen van deze reis op het programma, de beklimming van de Jungfrau. Deze beklimming behoort tot een van de mooiste in de Alpen en dat is niet zonder reden! Na het beklimmen van het rotsbastion kunnen we op de brede rug even bijkomen. Het steile stuk naar de topgraad wordt door de gids goed afgezekerd. Boven aangekomen heb je een fantastisch uitzicht en kijk je bijna 3000 meter naar beneden.

Mountain Network - Berner Oberland Mönch en Jungfrau-8

Dag 6 - De Mönch (de monnik)

De laatste dag beklimmen we de zuidoostgraat van de Mönch. Hoewel het klimmen nergens echt moeilijk is blijft het opletten geblazen. De graat is zeer geëxponeerd en een zeer stabiele stijgijzertechniek is dan ook een vereiste. De  Noordwand van de Mönch (4107 m) behoort tot de grootste van de Alpen. Het uitzicht is daarom ook spectaculair!

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

Afhankelijk van het hotel, chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt. Omdat dit een gevorderden programma betreft en deze bergen zeer afhankelijk zijn van het weer en de conditie hebben we hier na afloop van het programma geen onderkomen in het dal gereserveerd. Het kan namelijk zijn dat de gids het programma moet aanpassen. Aan het einde van de laatste dag kun je afhankelijk van hoe moe je bent al een stuk terug naar Nederland rijden of zelf een onderkomen in het dal regelen.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan de beklimmingen in het Berner Oberland vragen we ruime bergwandelervaring. Bijvoorbeeld een trekking in Himalaya of Zuid-Amerika, ervaring met huttentochten in de Alpen of vergelijkbaar. Daarnaast zijn de eerste stappen in het alpinisme gezet (bijvoorbeeld Mont Blanc of Gran Paradiso). Bovendien heb je een uitstekende conditie nodig. Heb je twijfels of je deze tocht wel aan kunt? Neem dan contact met ons op!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomsten

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - Mont Blanc-34

Vooraf zelfstandig acclimatiseren

Dit programma betreft een gevorderden programma. We gaan er van uit dat je flinke bergwandel en alpine ervaring hebt. Aangezien je de hele week op grote hoogte verblijft raden wij zeer sterk aan om voor dit programma zelfstandig te acclimatiseren. Meer informatie vind je in het informatiedocument.

Na het informatiedocument en de trainingshandleiding weet je precies waar je aan toe bent en wat er allemaal op je af komt!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggids
 • Alle kosten van de gids
 • 2x Overnachting in het dal
 • 3x Overnachting in een berghut
 • 5x Ontbijt en diner
 • Toeristenbelasting
 • Trainingshandleiding
 • Gebruik van touwen en karabiners

Niet inbegrepen

 

Mountain Network gidsen

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn, een beschermd beroep. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Tijdens de eerste 2 dagen gidst de UIAGM berggids maximaal 6 deelnemers. Bij de laatste 3 topdagen neemt de gids maximaal 2 deelnemers mee. Bij een groep van 6 deelnemers zijn er op de topdagen dus 3 gidsen aanwezig!

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
18 juli 2022 - 23 juli 2022
6 van de 6 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1645
22 augustus 2022 - 27 augustus 2022
6 van de 6 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1645
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Jungfrau

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op