Monte Rosa Summits

7 dagen
3 - 8 avonturiers
4563 meter
Medium
Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-10
Italië, Alpen, Frankrijk

Monte Rosa Summits

AFWISSELENDE EN UITDAGENDE BERGSPORTWEEK MET MEERDERE 4000-ERS
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
3 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Het Monte Rosa massief is het grootste bergmassief van de Alpen. De Monte Rosa is eigenlijk niet 1 bergtop en kun je dus ook niet als zodanig beklimmen. Met 14 toppen hoger dan 4000 meter is het voor bergsporters een waar klimparadijs. Als je ze allemaal wil doen kun je dat dan ook het beste via een meerdaagse tour doen.

Het gebied biedt voor beginnende én ervaren alpinisten uitdaging. Afhankelijk van de condities, weer en niveau van de groep beklim je tijdens dit programma in twee dagen tijd meerdere toppen boven de 4000 meter.  Ze zijn allemaal relatief gemakkelijk, maar iedere top biedt op zijn manier een uitdaging. Zo heb je bijvoorbeeld de Balmenhorn waar je met behulp van een laddertje omhoog komt, het kleine ijswandje van de Corno Nero en de klauterpassage vlak voor de Zumsteinspitze. De Margharita hut staat bovenop de 4545 meter hoge Punta Gnifetti. Hier zul je de nacht doorbrengen op één van de meest adembenemende plekken die je ooit zult zien.

In aanloop naar de beklimming van al deze prachtige bergen acclimatiseer je midden in het Mont Blanc massief. Na deze 3 dagen reis je af naar het Monte Rosa massief waar je twee nachten verblijft.

Na de Monte Rosa Summits nog een aantal mooie beklimmingen boven de 4000 meter maken? Kijk dan eens naar de 4000ers Wallis of de uitdagende beklimming van de Mönch en Jungfrau.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Beklim tot wel 6 toppen boven 4000 meter in een week
 • Zeer afwisselende en leerzame week in alpien terrein
 • Voor ervaren bergwandelaars die het hooggebergte willen ervaren
 • Inclusief mini beginnerscursus

Ervaringen van andere deelnemers

Schitterende tocht door monte rosa bergassief, en alle summits kunnen beklimmen. Met als hoogtepunt een verblijf/nacht in de margherita hut.

Margriet, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Zeer positief, gidsen uitstekend. Groep gemotiveerd en sterk. 10 4000-ers beklommen in deze week. Waanzinnige ervaring. Prima hutten en het gebied is prachtig vol mogelijkheden.

Erik, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Monte Rosa Summits programma

DAG 1 - AANKOMST CHAMONIX

In de namiddag kom je aan in de Chamonix vallei. Vanaf 18:00 uur kun je terecht in Chalet Tissières en ontmoet je de andere deelnemers, met wie je gezellig een heerlijke bergmaaltijd nuttigt.

Verblijf tijdens de beginnerscursus alpinisme

DAG 2 - TOCHT NAAR REFUGE ALBERT PREMIER (2706 M)

Met je gids bespreek je het programma van de week. Vanuit het dal neem je een lift en loop je naar de uitvalsbasis voor de volgende dag: de Refuge Albert Premier. Bij de hut oefen je op de gletsjer met stijgijzer- en pickeltechnieken.

3-4 uur hiken, 1226 m stijgen

DAG 3 - BEKLIMMING AIGUILLE DU TOUR (3540 M)

Vanuit de hut vertrek je al vroeg over de gletsjer richting de Aiguille du Tour. De tocht naar deze prachtige berg voert over de gletsjer, via de Col Supérieur du Tour en een stukje klimmen en klauteren over rotsen naar de top. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de top daal je af en vervolgens traverseer je over de prachtige Trient gletsjer naar de gelijknamige hut. Je overnacht op de Cabane du Trient (3170 m).

4-6 uur klimmen, 1000 m stijgen, 500 m dalen

Mountain Network - Mont Blanc-76

DAG 4 - NAAR HET DAL EN HERSTELLEN

Vanuit de Cabane du Trient klim je via de col super supérieur du tour weer terug naar de Glacier du Tour. Tijdens de afdaling doe je nog een drankje op de Refuge Albert Premier waar je weer langs komt. Na deze vermoeiende dagen ben je geacclimatiseerd en is het tijd om te herstellen. Bij Chalet Tissières kun je even goed bijkomen van de eerste mooie dagen.

5-7 uur hiken, 300 m stijgen, 1900 m dalen 

DAG 5 - AANLOOP RIFUGIO GNIFETTI (3647 M)

We rijden naar Stafal in Italië, waar we de lift nemen naar Passo dei Salati (2936 m). Van daaruit loop je in 2 tot 3 uur over steil terrein, gletsjer, en rots naar Rifugio Gnifetti, waar je geniet van een goede maaltijd en vroeg onder de dekens duikt. Morgen wordt een heel lange dag.

2-3 uur klimmen, 700 m stijgen

Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-5
Rifugio Gnifetti

DAG 6 - BEKLIMMING VERSCHEIDENE 4000-ERS, SLAPEN CAPANNA MARGHERITA (4545 M)

Vandaag en morgen beklim je meerdere toppen van het gebied. Bijvoorbeeld: de Piramide Vincent, Balmenhorn met een laddertje naar de top, Ludwigshöhe, Corno Nero met een steile ijswand naar de top en de Zumsteinspitze. De laatste – Punta Gnifetti – is de plek waar Rifugio Margherita is gebouwd, de hoogste berghut van Europa. Vanuit hier heb je een ongelooflijk uitzicht op de omgeving. Door weer, condities of niveau lukt het niet altijd om alle toppen aan te doen, maar we proberen natuurlijk zoveel mogelijk toppen te beklimmen!

1000-1400 m stijgen, 200-400 m dalen

Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-12

DAG 7 - BEKLIMMING VERSCHEIDENE 4000-ERS

Vandaag beklim je een deel van de toppen die we op dag 5 hebben genoemd maar die je nog niet beklommen hebt. Na de afdaling pak je de lift weer naar beneden, zodat je in het Italiaanse zonnetje onder het genot van een welverdiend ijsje kan napraten over het avontuur.

Omdat je voor de beklimming vroeg op staat en daardoor redelijk vroeg weer in het dal bent hebben we geen overnachting in het dal geregeld. Je kunt er voor kiezen om direct zelf naar huis te rijden of je organiseert zelf halverwege de terugweg een overnachting.

200-600 m stijgen, 1500-1700 m dalen

Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-7
Uitzicht vanaf Piramide Vincent

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

In het dal slaap je aan de voet van de Mont Blanc bij Chalet Tissières. De eigenaresse is Nederlands dus dat is fijn in de communicatie. Chalet Tissières heeft de sfeer van een echte berghut maar dan comfortabeler. Warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook in verschillende berghutten: Refuge Albert 1er, Rifugio Gnifetti en Rifugio Margherita, waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan Monte Rosa Summits vragen we ruime bergwandelervaring. Bijvoorbeeld een trekking in Himalaya of Zuid-Amerika, ervaring met huttentochten in de Alpen of vergelijkbaar. Bovendien heb je een uitstekende conditie nodig. Dit is een uitdagend programma! Heb je twijfels of je deze tocht wel aan kunt? Neem dan contact met ons op!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomsten

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - voorbereidingsdag klimclinic-5

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Na het kopje koffie bij binnenkomst krijg je 1,5 uur klimtraining in 1 van onze klimhallen en kan je kennismaken met wandklimmen. We hebben hiervoor een programma in elkaar gezet, zodat het klimmen is toegespitst op jouw beklimming. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma  zodat je onderling kunt afstemmen om samen te gaan en misschien ook samen kunt trainen.

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur klim clinic
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma
 • Koffie bij ontvangst en lunch

Na het informatiedocument, de trainingshandleiding en de voorbereidingsbijeenkomst weet je precies waar je aan toe bent en wat er allemaal op je af komt!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur klim clinic
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Alpen programma:

 • 6 dagen begeleiding door UIAGM berggidsen (1:4)
 • 6x Overnachting
 • 6x Ontbijt en avondmaaltijd
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, pickel, stijgijzers)
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Trainingshandleiding
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Kosten (brandstof) voor lokaal vervoer (obv carpoolen)
 • Tol (Franse en Italiaanse snelwegen)
 • Mont Blanc tunnel (ca. €45,- per auto)
 • Liftkosten (ca. €60)
 • Lunch, snacks, drankjes en consumpties
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn, een beschermd beroep. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

1 UIAGM berggids per 4 deelnemers. Bij een groep van 8 deelnemers ben je dus met 2 gidsen op pad!

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network Monte Rosa_Erwin_de_Boer-10

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op