Multipitch cursus Dolomieten

7 dagen
3 - 8 avonturiers
2999 meter
Medium
Tijdens de multipitch cursus in de Dolomieten heb je een prachtig uitzicht!
Alpen

Cursus alpien rotsklimmen Dolomieten

Leer multipitch rotsklimmen in alpien terrein!
Eerstvolgende vertrek
24 juli 2022
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 1095
Deelnemers
3 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 5 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 5 / 5
Zeer steil ijs (tot 90 graden) en/of technisch rotsklimmen in 4e tot 5e graads rotsterrein.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De Dolomieten vormen het perfecte decor om zelfstandig meerdere touwlengtes te leren klimmen. Je leert tussenzekeringen maken met nuts en friends of misschien leg je wel een zekering om een natuurlijke zandloper die veelvuldig voorkomen in de Dolomieten. Als je die zekeringen met elkaar verbind kun je standplaatsen maken om zo touwlengte voor touwlengte omhoog te klimmen in een overweldigend landschap!

Een aantal zaken die deze week aan bod komen:

 • Navigatie
 • Standplaatsbouw
 • Routeplanning en strategie
 • Leren werken met nuts en friends
 • Touw- en zekertechnieken
 • Alpiene gevaren

Voorafgaand aan deze cursus heb je bijvoorbeeld de beginnerscursus alpinisme of de cursus outdoor voorklimmen – multipitch in de Ardennen gevolgd. Het is belangrijk dat je in de klimhal in Nederland minimaal 5a kunt naklimmen. Aan het einde van deze fantastische week kun je zelfstandig korte multipitch rotsroutes op nuts en friends klimmen!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Zelfstandig leren voorklimmen in rotsterrein
 • Leer standplaatsen maken met nuts en friends
 • Meerdere touwlengtes klimmen in Unesco werelderfgoed
 • Maximaal 4 deelnemers per gids

Wil jij uitgebreid verslag van deze cursus? Lees dan het blog van Summit Stories over de belevenissen van Sylvia en Thomas in de Dolomieten! 

Ervaringen van andere deelnemers

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Cursus alpien rotsklimmen Dolomieten programma

Dag 1: Aankomst

Vanaf het eind van de middag ben je op de camping welkom en ontmoet je je groepsgenoten.

Dag 2: Oefenen bij de Cingue Torri (2361 m)

In de ochtend ontmoet je de gids. Hij neemt het benodigde materiaal met je door waarna je met de auto naar de Rifugio Cinque Torri (2137 m) rijdt. Vanaf daar loop je in 10 minuten naar de spectaculaire ‘5 torens’. De gids legt uit hoe je nuts en friends in de rots plaatst en wat je daarbij vooral wel of juist niet moet doen. Ook oefen je hier direct het maken van standplaatsen. Wanneer gebruik ik een spinverankering en wanneer moet ik nu een rijverankering gebruiken? Als alles vlot verloopt maak je aan het einde van de dag je eerste klimmeters op nuts en friends!

IMG_20200729_110847

Dag 3: Klimmen in de geschiedenis

In de tijd dat er nog geen klimhallen bestonden vormden de Cinque Torri de perfecte oefenrotsen voor de lokale klimmers. Wereldberoemde klimmers als Angelo Dibona en de gehele familie Dimai (van overgrootvader tot kleinzoon) maakten hier hun eerste klimmeters! De routes die zij openden vormen nu nog steeds een flinke uitdaging voor jou als klimmer. Als de deelnemers het geleerde snel oppakken dan kan het zijn dat je vandaag al in 4 of 5 touwlengtes naar de top van een van de torens klimt. De 50 meter loshangende abseil vanaf de top gaat via een grote tunnel dwars door de rotsen naar beneden en is daarmee een van de meest spectaculaire abseils die je kunt bedenken.

IMG_20200729_132002

Dag 4: Klimmen vanaf de Falzaregopas (2105 m) of toch nog een dagje Cingue Torri?

Vanaf de Falzaregopas zijn er oneindig veel mooie tochten te bedenken. Afhankelijk van het niveau van de groep kies je samen met de gids een mooie tocht uit. Vooraf bestudeer je de topo en probeer je de route zo goed mogelijk in je hoofd te krijgen. Het routezoeken in het complexe Dolomietenterrein kan zeer uitdagend zijn! Er kan tijdens de week goed gedifferentieerd worden. Vind je het voorklimmen nog erg spannend of lukt het met de standplaatsen nog niet zoals je wil? Dan kan een andere deelnemer of de gids voorklimmen. Zo is er voor ieder wat wils.

Klimmen Dolomieten Cinque Torri-12
Foto door Sylvia en Thomas van Summit Stories (https://summitstories.nl/)

Dag 5: Slecht weer?

Als het weer goed is dan kun je oneindig veel prachtige tochten bedenken in de Dolomieten. Bij minder weer dan zoekt de gids een plek op waar de reddingstechnieken goed geoefend kunnen worden. Ook hier vormen de Cinque Torri vaak een perfecte back-up. Je hebt er veel verschillende mogelijkheden en vlakbij is er de hut om toch even op te warmen of droog te kunnen lunchen.

IMG_20200727_140806

Dag 6: Prachtige laatste dag klimmen

Vandaag zet je de puntjes op de i van het alpiene rotsklimmen en komt alles samen. Past de route die we hebben gekozen wel bij de weersverwachting? Waar zit de instap van de route? Is iedereen correct ingebonden? Maak ik mijn standplaatsen niet alleen veilig maar ook nog eens snel?

IMG_20200729_101553
Nog ééntje!

Dag 7: Terug naar huis

In de ochtend neem je afscheid van elkaar, en begin je aan je terugreis naar Nederland. Je hebt deze week verschrikkelijk veel geleert maar het belangrijkste is nog dat je veel beleefd hebt! Onvergetelijk panorama’s, kennis making met nieuwe klimmaatjes en natuurlijk Italiaanse pizza met fantastisch ijs!

IMG_20200729_101553
Nog ééntje!

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

Je overnacht deze week met je groepsgenoten op camping Sass Dlacia, aan de voet van de indrukwekkende rotswanden van de Dolomieten! Je kunt er voor kiezen om ’s avonds in een restaurant te gaan eten of individueel een maaltijd te nuttigen, maar het is natuurlijk gezellig om samen met elkaar te koken en te eten. Vergeet je kampeerspullen dus niet!

Deelname

Om deel te mogen nemen heb je de Beginnerscursus Alpinisme of vergelijkbaar (C1) afgerond en heb je enige outdoor klimervaring of je hebt de cursus outdoor voorklimmen – multipitch in de Ardennen gevolgd. Het is belangrijk dat je in de klimhal in Nederland minimaal 5a kunt naklimmen.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Alpen programma:

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggidsen (1:4)
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Verblijf op camping
 • Toeristenbelasting
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Alpen programma:

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

1 UIAGM berggids per 4 deelnemers. Bij 8 deelnemers zijn er dus 2 UIAGM berggidsen aanwezig.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
24 juli 2022 - 30 juli 2022
2 van de 8 plaatsen
Gegarandeerd vertrek
 
€ 1095
21 augustus 2022 - 27 augustus 2022
7 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1095
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Tijdens de multipitch cursus in de Dolomieten heb je een prachtig uitzicht!

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op