Vergevorderdencursus Alpinisme

n.t.b.
2 - 6 avonturiers
4810 meter
Hard
Mountain Network - Alpinisme-21
Frankrijk

Vergevorderdencursus Alpinisme

ZELFSTANDIG UITDAGENDE TOCHTEN DOEN MET DE GIDS ALS COACH
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
n.t.b.
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
2 - 6 avonturiers
Gids ratio
1:2

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard
10 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 4 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 4 / 5
Lange sneeuwhellingen, steil ijs en/of 2e en 3e graads rotsterrein met af en toe een stapje 4e graads.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De Vergevorderdencursus Alpinisme is bedoeld voor zelfstandige bergsporters die een stapje hoger en moeilijker willen. Je hebt inmiddels de nodige ervaring opgedaan in de Alpen. Je hebt bijvoorbeeld de gevorderdencursus alpinisme gedaan en daarna zelfstandig een aantal mooie beklimmingen gemaakt. Je hebt een goed gevoel over welk type terrein je het meest aanspreekt en waar je nog te leren hebt. Natuurlijk weet je inmiddels ook welke bergen je graag nog meer zou willen kunnen beklimmen. De Vergevorderdencursus Alpinisme is bedoeld voor alpinisten die hun kennis en ervaring op een hoger niveau willen brengen onder supervisie van een ervaren berggids.

De gids klimt deze dagen als coach mee met jou en je tochtgenoot. Jullie nemen de beslissingen zelf; welke tocht kiezen we uit – hoe zijn de condities – hoe schatten we de gevaren in – wat is de beste route – welk materiaal nemen we mee – wie gaat voorop…etc. Kortom, je plant en organiseert de tocht als zelfstandig team. Jullie berggids stuurt bij wanneer dat nodig is.

Na de Vergevorderdencursus Alpinisme ben je als alpinist een stap verder. Je hebt nog beter geleerd hoe je veilig en vlot beweegt in verschillende typen alpiene terrein. Je hebt de kennis en het vertrouwen om een tocht in te stappen die moeilijker of langer is dan wat je eerder hebt gedaan.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze alpinisme cursus?

 • Voor alpinisten die moeilijkere en zwaardere beklimmingen willen doen (AD/D tochten)
 • Kleine groep, intensieve begeleiding (2 deelnemers en 1 gids)
 • Zelfstandig tochten maken met gids als coach

Ervaringen van andere deelnemers

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Vergevorderdencursus Alpinisme programma

Dag 1: Aankomst Chamonix

In de namiddag kom je aan in de Chamonix vallei. Vanaf 18:00 uur kun je terecht in chalet Tissières. Vanaf 19:00 uur staat een heerlijke bergmaaltijd voor je klaar. De gids sluit ’s avonds bij het eten aan. Samen bespreken jullie de plannen voor de komende dagen en bereiden jullie de tochten voor. Na het pakken van alle spullen ga je op tijd naar bed.

Verblijf tijdens de beginnerscursus alpinisme

Dag 2-4: Oefenen tijdens de mooiste tochten!

Deze dagen maak je tochten in het Mont Blanc massief. De tochten en routes heb je zelf uitgezocht, mogelijkheden te over. Gewapend met je kennis, voorbereiding, uitrusting en natuurlijk de gids – je hulplijn – trek je het Mont Blanc gebied in.

Per dag bepaald je dus in samenspraak welke tocht je gaat maken. Ondanks dat deze cursus slechts 3 dagen duurt kun je met behulp van de liften en de korte aanlopen iedere dag een moeilijke en spectaculaire tocht maken!

Mountain Network - Alpinisme-3
3 dagen, maar zoveel mogelijkheden!

Dag 5: Vertrek

Na het ontbijt neem je afscheid van elkaar en vertrek je weer naar huis.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma van deze alpinisme cursus door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

In het dal slaap je aan de voet van de Mont Blanc bij Chalet Tissières. De eigenaresse is Nederlands dus dat is fijn in de communicatie. Chalet Tissières heeft de sfeer van een echte berghut maar dan comfortabeler. Warm ingericht, goed eten én een ongelooflijk uitzicht op de Mont Blanc. Je slaapt ook (2 nachten) in verschillende berghutten, afhankelijk van de gekozen tochten. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Deelname

Om deel te nemen heb je bijvoorbeeld de Gevorderdencursus Alpinisme afgerond en daarna meerdere zelfstandige tochten gemaakt. Je wilt je niveau samen met je klimmaatje naar een volgend plan brengen. Vanwege het privé/maatwerk karakter van deze cursus is de cursus geschikt voor bergsporters met uiteenlopende ervaring.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Alpen programma:

 • 3 dagen begeleiding door UIAGM berggidsen (1:2)
 • 4x overnachting op basis van halfpension
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Bergsportadvies
 • Toeristenbelasting
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

Alpen programma:

Mountain Network gidsen

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent tijdens deze alpinisme cursus dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 2 deelnemers op pad. Bij 6 deelnemers ben je dus met 3 gidsen op pad.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Alpinisme-21

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op