4000ers Wallis

6 dagen
3 - 6 avonturiers
4206 meter
Medium
Mountain Network - 4000'ers Wallis-8
Zwitserland, Alpen

4000ers Wallis

Prachtige rondtour waarbij 3 verschillende 4000ers beklommen worden
Eerstvolgende vertrek
22 augustus 2022
Reisduur
6 dagen
Deelname vanaf
€ 1645
Deelnemers
3 - 6 avonturiers
Gids ratio
1:3

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Tijdens deze prachtige week beklim je meerdere 4000ers in het Zwitserse kanton Wallis. Vanuit het Saasdal trek je de vergletsjerde bergen van de Mischabel in en overnacht je op prachtige Zwitserse hutten, om vanuit daar een aantal mooie toppen te beklimmen!

De uitvalsbasis deze week is Saas Fee. Vanaf daar beklim je via de Mischabelhütte eerst de Nadelhorn met overschreiding naar de Stecknadelhorn. Een mooie en uitdagende tocht die de toon zet voor de rest van de week! Na een goede nachtrust in het dal, klim je vervolgens naar de Britanniahütte. Vanuit daar beklimmen we de Allalinhorn, om vervolgens aan de andere kant af te dalen naar de Täschhütte. De laatste dag beklim je de Alphubel, alvorens je weer afdaalt naar Saas Fee. Kortom: een prachtige hoogalpiene week met meerdere uitdagende beklimmingen

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Beklim 3 toppen hoger dan 4000 meter in één week met overschrijdingen
 • Uitdagende en gevarieerde beklimmingen voor gevorderde alpinisten
 • Een rondtocht door de Mischabel

Vanuit de Britannia Hütte heb je een prachtig uitzicht op de toppen van de Mischabel!
Britannia hutte

Ervaringen van andere deelnemers

Zeer positief, gidsen uitstekend. Groep gemotiveerd en sterk. Waanzinnige ervaring. Prima hutten en het gebied is prachtig vol mogelijkheden.

Erik, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

4000ers Wallis programma

Dag 0 - zelfstandig acclimatiseren

Voor dat je dit programma boekt heb je al minimaal een week bergsportervaring opgedaan. Omdat je bij dit programma al op de derde dag richting 4000 meter klimt, is het sterk aan te raden om alvast te acclimatiseren door te wandelen en te slapen op hoogte. Vanuit Saas Fee kun je makkelijk zelfstandig eenvoudige wandelingen maken rond de 2500-3000 meter hoogte.

Dag 1 - Aankomst

In de namiddag kom je aan in Saas-Fee. Hier staat een heerlijke bergmaaltijd voor je klaar.

Dag 2 - Aanloop Mischabelhütte AG 2 (3340m)

Vanuit Saas-Fee pakken we een liftje omhoog. Vanaf daar loop je in zo’n drie uur naar de Mischabelhütte op ruim 3300 meter. Het laatste stuk naar de hut klim je via een laddersysteem door de rotsen. Vanaf de hut kunnen we in de middag nog oefenen op de gletsjer, maar het belangrijkste vandaag is om het rustig aan te doen en je lichaam te laten wennen aan de hoogte!

3 uur hiken, 1000 m stijgen.

Mountain Network - 4000'ers Wallis-5

Dag 3 - Nadelhorn en Stecknadelhorn

Vanuit de hut klim je via rotspartijen omhoog richting de gletsjer, waar de stijgijzers aangaan en je het ijs opstapt. Via het Windjoch klim je de Noord-Oostgraat op, die je naar de top brengt op 4325 meter. Met een fit team kunnen we de overschrijding maken naar de Stecknadelhorn (4241m). Na de beklimming daal je af naar Saas-Fee, voor een goede nachtrust!

5-6 uur klimmen, 900 m stijgen, 2500 m dalen. 

Mountain Network - 4000'ers Wallis-2
De Allalinhorn en de Strahlhorn!

Dag 4 - Aanloop Britanniahütte

Vanuit Saas-Fee klimmen we vandaag omhoog naar de Britanniahütte. Een mooie tocht die je uiteindelijk via de Chessjengletsjer bij de Britanniahütte brengt. We kunnen ervoor kiezen het eerste stuk in te korten met behulp van een liftje.

2-4 uur hiken, 1250 m stijgen

Mountain Network - 4000'ers Wallis-6

Dag 5 - Beklimming van de Allalinhorn (4027 m)

Omdat de eerdere dagen waarschijnlijk nog zeer goed voelbaar zijn in de benen maak je gebruik van de lift die je in 1,5 uur bereikt vanaf de hut. Je stapt in bij Felskinn (2989 m) en stapt uit bij Mittel Allalin (3457 m). Vanaf de lift klim je in 2,5 uur naar de top van de Allalinhorn! Je hebt een prachtig uitzicht op de toppen van de Mischabelgroep en ten noord westen zie je het doel voor morgen liggen: De Alphubel! Vanaf de Allalinhorn daal je (bij goed weer) af naar de Täschhütte.

6-7 uur klimmen, 12 km, 900 m stijgen, 1200 m dalen

Mountain Network - 4000'ers Wallis-4
De Alphubel

Dag 6 - Alphubel (4206 m)

Vanuit de Täschhütte klim je terug naar het Alphubeljoch. Waar je gisteren vanaf de Allinhorn kwam, sla je nu linksaf naar de Alphubel. Over de gletsjer klim je met een boogje om de top heen om ‘m vervolgens via de Oostflank te beklimmen. Een alternatief is de iets uitdagendere Zuid-Oost graat met gemixt terrein! Vanaf de top kijk je ruim 2000 meter naar beneden naar het Mattertal en het Saastal. Vervolgens wacht er nog een gigantisch lange afdaling terug naar Saas-Fee! Eenmaal in het dal sluiten we de week gezamenlijk af.

8-10 uur klimmen, 18 km, 1500 m stijgen, 2100 m dalen

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

Deze tocht start in het Mattertal waar je in een prima hotel overnacht. De hotelkamer deel je met minimaal 1 andere deelnemer. Daarna slaap je in verschillende berghutten waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Om deel te nemen vragen we ruime bergwandelervaring. Bijvoorbeeld een trekking in Himalaya of Zuid-Amerika, ervaring met huttentochten in de Alpen of vergelijkbaar. Daarnaast zijn de eerste stappen in het alpinisme gezet (bijvoorbeeld Mont Blanc of Gran Paradiso). Bovendien heb je een uitstekende conditie nodig. Heb je twijfels of je deze tocht wel aan kunt? Neem dan contact met ons op!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomsten

Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - Mont Blanc-33

Vooraf zelfstandig acclimatiseren

Dit programma betreft een gevorderden programma. We gaan er van uit dat je flinke bergwandel ervaring en al enige alpine ervaring hebt. Aangezien je de hele week op grote hoogte verblijft en raden wij zeer sterk aan om voor dit programma zelfstandig te acclimatiseren.

Als je vanuit Nederland naar het Mattertal rijdt kun je ervoor kiezen om vooraf op de Grand St Bernard pas (2469m) te overnachten. In het Hospice dat bovenop de pas staat kun je prima en relatief goedkoop overnachten en vanuit daar kun je vrij makkelijk zelfstandig acclimatiseren. De wandelingen gaan er tot kort onder de 3000 meter. Meer informatie vind je in het informatiedocument.

Na het informatiedocument en de trainingshandleiding weet je precies waar je aan toe bent en wat er allemaal op je af komt!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggidsen (1:3)
 • 2x overnachting in het dal inclusief halfpension
 • 3x overnachting in een berghut inclusief halfpension
 • Toeristenbelasting
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Traningshandleiding
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 

 • Vervoer naar de Alpen
 • Liftkosten (+/- €65)
 • Kosten voor lokaal vervoer
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, pickel, stijgijzers)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Meerprijs eenpersoonskamer € 20,- p.p.p.n. (alleen mogelijk in hotel)
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn, een beschermd beroep. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

1 UIAGM berggids per 3 deelnemers. Bij een groep van 6 deelnemers ben je dus met 2 gidsen op pad!

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
22 augustus 2022 - 27 augustus 2022
6 van de 6 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1645
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - 4000'ers Wallis-8

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op