Adventure klimmen

3 dagen
4 - 8 avonturiers
100 meter
Medium
België

Adventure klimmen

KLIMMEN VAN ONBEHAAKTE MEERDERE TOUWLENGTES
Eerstvolgende vertrek
6 mei 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 295
Deelnemers
4 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 2 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je hoeft alleen een dagrugzak te dragen.

Leer in verschillende massieven in de Ardennen multipitch onbehaakte routes terrein te klimmen. Gedurende deze cursus leer je van alles over standplaatsen bouwen en meerdere lengtes klimmen en ga je aan de slag met verschillende basis reddingstechnieken.

Je leert dit weekend onder andere hoe je standplaatsen kan maken met mobiele zekeringen die ook geschikt zijn voor multipitch. Daarnaast zullen er diverse redding technieken aan bod komen. De cursus is een aanvulling op het officiële NKBV KVB Trad. Deze komt overeen met het vroegere KVB 4 AK.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Multi-pitch klimmen met mobiele zekeringen
 • Diverse reddingstechnieken
 • Inclusief overnachting, begeleiding, maaltijden en verzekering

Ervaringen van andere deelnemers

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Adventure klimmen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

Zaterdag - Klimmen met mobiele zekeringen

De zaterdag start je met het herhalen van wat je hebt geleerd tijdens de cursus Trad klimmen. Je gaat bezig met het plaatsen van mobiele zekeringen en het maken van standplaatsen. Na de lunch ga je samen met je groepsgenoten, onder begeleiding voorklimmen op mobiele zekeringen. Ook komen er verschillende reddingstechnieken aan bod. ’s Avonds staat er een warme maaltijd voor je klaar.

Zondag - Oefenen en je examen

Vanochtend komen alle voorgaand behandelde technieken nog eens aan bod. Zijn er nog technieken waar je aan wil werken? Samen met de instructeur verfijn je je techniek en kennis. Na te hebben geluncht is het tijd om te kijken of jij het geleerde zelfstandig in de praktijk kan brengen en doe je je examen.

Aan het eind van de middag neem je afscheid van je groepsgenoten en is het tijd om weer naar Nederland te vertrekken.

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Adventure klimmen cursus dient je een Outdoor Voorklimmen – Trad cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na deze cursus ben je klaar om zelfstandig de rotsen in te gaan of om richting Big Wall of Artificieel klimmen te gaan.

 

 

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
6 mei 2022 - 8 mei 2022
8 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 295
16 september 2022 - 18 september 2022
8 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 295
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op