Boulderweekend Ardennen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
1 meter
Medium
België

Boulderweekend Ardennen

LEER DE FIJNSTE KNEEPJES VAN HET OUTDOOR BOULDEREN
Eerstvolgende vertrek
13 mei 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 195
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
5 / 20
Conditie 1 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 1 / 5
Je hebt een prima basisconditie. Een dagtocht in de Ardennen van 4-6 uur met een lichte rugzak (zo'n 6-8 kg) is geen probleem.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Ook in België kan er buiten geboulderd worden. Tijdens het boulderweekend worden er twee verschillende bouldergebieden bezocht, hier leer je de fijnste kneepjes van de outdoor bouldersport; van een topo lezen tot aan klimtechnische tip’s en tricks. Na het weekend beschik je over alle kennis en kunde om je volgende bouldertrip volledig zelfstandig te kunnen ondernemen.

Tijdens het boulderweekend wordt je ondergedompeld in de eerste stappen naar het zelfstandig outdoor boulderen. De technieken die je kent vanuit de boulderhal worden herhaald, toegepast in verschillende terreinen en uitgebreid. Zo leer je onder andere hoe je gebruik maakt van je crashpad, hoe je het beste spot en leer je een topo te lezen. Daarnaast behandel je een hoop klimtechnische aspecten. Na dit weekend ben je in staat om volledig zelfstandig jouw volgende bouldertrip te plannen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
 • Leer alles over topo’s lezen, crashpadgebruik en bouldertechniek
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Bezoek twee verschillende bouldergebieden

Ervaringen van andere deelnemers

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in 2 bouldergebieden in de Ardennen. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

INSTROOMEISEN

De minimale leeftijd van deelname is 14 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Wil je de volgende stap maken binnen het buiten boulderen? ga dan mee met het boulderweekend Fontainebleau.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik crashpads
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
13 mei 2022 - 15 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 195
8 juli 2022 - 10 juli 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 195
19 augustus 2022 - 21 augustus 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 195
14 oktober 2022 - 16 oktober 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 195
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op