Boulderweekend Ardennen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
Boulderen Ardennen
België

Boulderweekend Ardennen

LEER DE FIJNSTE KNEEPJES VAN HET OUTDOOR BOULDEREN
Eerstvolgende vertrek
28 april 2023
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 295
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Ondanks dat je in de Ardennen geen bouldergebieden treft van wereldformaat, vind je een aantal leuke kleine gebiedjes die bij uitstek geschikt zijn om het boulderen op de rotsen te ontdekken. Dit weekend gaan we boulderen in twee verschillende gebieden. Daarbij maak je kennis met het boulderen buiten, leer je de nodige technieken en methoden om veilig te klimmen, en ontmoet je nieuwe klimmaatjes.

Tijdens het boulderweekend worden er twee verschillende bouldergebieden bezocht. Daar leer je de fijnste kneepjes van het outdoor boulderen; van een topo lezen tot klimtechnische tip's en tricks. Na het weekend beschik je over meer zelfvetrouwen én klimvaardigheid voor een trip naar bijvoorbeeld Fontainebleau!

 

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument
 • Leer alles over topo's lezen, crashpadgebruik en bouldertechniek
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Bezoek twee verschillende bouldergebieden

Boulderweekend Ardennen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

Mountain Network Base Camp Ardennen camping
Camping Villatoile

Zaterdag - Werihez

Na een goed ontbijt vertrek je naar Werihez. Dit gebiedje bestaat uit een aantal kleine sectoren. De meeste boulders bevinden zich in de vierde en vijfde graad, maar ook als je wat meer uitdaging zoekt ben je hier op de juiste plek. Je klimt hier op conglomeraat, een steensoort die je in de Ardennen normaliter weinig treft! Een aantal boulders zijn met zo'n 7 meter met overtuiging highball boulders te noemen. Dankzij enkele boorhaken kun je deze boulders toprope klimmen. In de namiddag keer je terug naar de camping voor een goede maaltijd en een drankje bij het kampvuur.

22-04-30 14-36-29 3825

Zondag - Izier

Op de tweede klimdag verkennen we het bouldergebied Izier. In dit mooie gebiedje vind je boulders van 3A tot en met 7B+. Voor elke klimmer dus wat wils! Verscholen in de bossen, naast een riviertje, is het geen straf om een dag door te brengen in Izier. Na een vol weekend klimmen kun je aan het eind van de middag vanaf Izier direct huiswaarts rijden.

Boulderen Ardennen
Boulderen in Izier

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in 2 bouldergebieden in de Ardennen. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp in de Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagvond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik crashpads
 • Gebruik douches
 • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
28 april 2023 - 30 april 2023
9 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 295
19 mei 2023 - 21 mei 2023
10 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 295
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Boulderen Ardennen

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op