Boulderweekend Ardennen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
Boulderen Ardennen
België

Boulderweekend Ardennen

LEER DE FIJNSTE KNEEPJES VAN HET OUTDOOR BOULDEREN
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Ook in België kan er buiten geboulderd worden. Tijdens het boulderweekend worden er twee verschillende bouldergebieden bezocht, hier leer je de fijnste kneepjes van de outdoor bouldersport; van een topo lezen tot aan klimtechnische tip's en tricks. Na het weekend beschik je over alle kennis en kunde om je volgende bouldertrip volledig zelfstandig te kunnen ondernemen.

Tijdens het boulderweekend wordt je ondergedompeld in de eerste stappen naar het zelfstandig outdoor boulderen. De technieken die je kent vanuit de boulderhal worden herhaald, toegepast in verschillende terreinen en uitgebreid. Zo leer je onder andere hoe je gebruik maakt van je crashpad, hoe je het beste spot en leer je een topo te lezen. Daarnaast behandel je een hoop klimtechnische aspecten. Na dit weekend ben je in staat om volledig zelfstandig jouw volgende bouldertrip te plannen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
 • Leer alles over topo's lezen, crashpadgebruik en bouldertechniek
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Bezoek twee verschillende bouldergebieden

Boulderweekend Ardennen programma

Ondanks dat je in de Ardennen geen bouldergebieden treft van wereldformaat, vind je een aantal leuke kleine gebiedjes die bij uitstek geschikt zijn om het boulderen op de rotsen te ontdekken. Dit weekend gaan we boulderen in twee verschillende gebieden. Daarbij maak je kennis met het boulderen buiten, leer je de nodige technieken en methoden om veilig te klimmen, en ontmoet je nieuwe klimmaatjes.

Werihez

Dit gebiedje bestaat uit een aantal kleine sectoren. De meeste boulders bevinden zich in de vierde en vijfde graad, maar ook als je wat meer uitdaging zoekt ben je hier op de juiste plek. Je klimt hier op conglomeraat, een steensoort die je in de Ardennen normaliter weinig treft! Een aantal boulders zijn met zo'n 7 meter met overtuiging highball boulders te noemen. Dankzij enkele boorhaken kun je deze boulders toprope klimmen.

22-04-30 14-36-29 3825

Izier

In dit mooie gebiedje vind je boulders van 3A tot en met 7B+. Voor elke klimmer dus wat wils! Verscholen in de bossen, naast een riviertje, is het geen straf om een dag door te brengen in Izier.

Boulderen Ardennen
Boulderen in Izier

KLIMGEBIEDEN

De cursus vindt plaats in 2 bouldergebieden in de Ardennen. Deze gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp in de Ardennen. Vervoer hier naar toe dien je zelf te voorzien waarvoor wij ter plaatse een carpool schema zullen samenstellen.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagvond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik crashpads
 • Gebruik douches
 • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Klimschoenen
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Boulderen Ardennen

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op