Cursus mentale veerkracht bij beklimmingen

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
speleo-1
België

Cursus mentale veerkracht bij beklimmingen

MENTALE VOORBEREIDING VOOR EEN ALPINE BEKLIMMING
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Tijdens de cursus “Mentale veerkracht bij beklimmingen” word je door middel van een fysieke setting mentaal uitgedaagd. Wat is jouw rol binnen het team en hoe ga jij om met onvoorziene obstakels tussen jou en je doel? We gebruiken de omgeving in de Ardennen om een situatie te simuleren die vergelijkbaar is met een alpine beklimming, om zo jouw mentale veerkracht tijdens het klimmen te verbeteren.

Je krijgt inzicht in je eigen gedachten en patronen op momenten dat je uitgedaagd wordt. Door hier actief mee bezig te gaan in de Ardennen zal je tijdens je eigen beklimming ondermijnende gedachten sneller kunnen herkennen en meer direct kunnen corrigeren, voordat ze invloed kunnen hebben op de beklimming.

Moet je je eerste stappen naar het outdoor klimmen nog zetten? Kijk dan eens naar onze Introductie Rotsklimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • Leer effectief gebruik te maken van je gedachten tijdens het klimmen
 • Ontdek jouw ondermijnende gedachten
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs

Cursus mentale veerkracht bij beklimmingen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Abseilen en speleologie

Na het ontbijt maken we eerst een kennismakingswandeling. Tijdens de wandeling leer je je groepsgenoten kennen. Wat natuurlijk erg belangrijk is om goed op je groepsgenoten te kunnen vertrouwen! Omdat je elkaar actief vragen stelt, kom je er onder andere achter wat jouw groepsgenoten typeert, wat iedereen uit de cursus wilt halen en wat ieders kwaliteiten zijn.

Na de kennismakingswandeling gaan jullie de grotten in de omgeving verkennen. Je gaat zowel abseilen als een tocht door een van de grotten maken, waarbij onderling (en jezelf!) leren vertrouwen centraal staat. De grotten bieden daarbij optimaal de kans om samen met de instructeur en je groepsgenoten aan mogelijke angsten te werken.

Zondag - Theorie en klettersteigen

Vandaag ga je in de ochtend op de camping bezig met een stukje theorie omtrent mentale veerkracht. Na de lunch ga je als groep een klettersteig doen. Tijdens deze klim breng je al het geleerde in de praktijk en staat samenwerken (en natuurlijk plezier maken) voorop!

Aan het eind van de middag neem je afscheid van je groepsgenoten en vertrek je weer terug naar Nederland.

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagvond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

We verwachten dat je een beklimming in gedachten hebt die je zelf nooit zou willen ondernemen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (zie programma)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
speleo-1

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op