Introductie rotsklimmen - Ötztal

7 dagen
6 - 8 avonturiers
Medium
EB2022013-0019
Oostenrijk

Introductie rotsklimmen in het Ötztal

Kennismaken met klimmen tijdens een ontspannen maar actieve vakantie in Oostenrijk
Eerstvolgende vertrek
6 augustus 2023
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 1095
Deelnemers
6 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Ingeklemd tussen de hoge bergen van de Ötztaler Alpen en de Stubaier Alpen ligt het het Ötztal. Dit prachtige dal met wilde rivieren, groene alpenweiden en steile rotswanden is een walhalla voor buitensporters. Tijdens deze cursus maak je kennis met rotsklimmen vanaf ons base camp op een comfortabele en gezellige camping.

Vijf dagen lang verkennen we de rotsmassieven van het Ötztal. Van familievriendelijke klimgebiedjes in het dal, tot hooggelegen rotsmassieven met uitzicht op de gletsjers van de Wildspitze. Je leert de basistechnieken van het klimmen en zekeren én er is alle ruimte voor een mooie bergwandeling en om te ontspannen op de camping. Daarnaast is er de mogelijkheid om je klimvaardigheidsbewijs indoor toprope te behalen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

  • Kennismaken met de klimsport in een prachtige omgeving
  • Begeleiding door gecertificeerde instructeurs en gidsen
  • Ongedwongen 5 daagse cursus
  • Verblijf op een gezellige camping
  • Mogelijkheid tot behalen klimvaardigheidsbewijs indoor toprop

Deze cursus is onderdeel van het Ötztal Base Camp

Introductie rotsklimmen in het Ötztal programma

Dag 1: Aankomst

Voor vertrek ontvang je de contactgegevens van je reisgenoten, zodat je onderling vast contact kan zoeken en eventueel samen kan reizen. Je bent vanaf 16:00 welkom op de camping. In de avond ontmoet je de gids of instructeur en maak je nader kennis met elkaar.

Dag 2 t/m 6: Klimmen en genieten

Op korte rijafstand van de camping liggen verschillende mooie klimgebiedjes, ieder met hun eigen karakter. Je verkent verschillende gebieden en leert de basis van het rotsklimmen. De instructeur legt je uit hoe het klimmateriaal werkt en laat je zien hoe je veilig klimt en zekert. Gaandeweg de week leer je stap voor stap zelfstandig toprope klimmen en zekeren. Naast klimmen is er ook ruimte om een dag te klettersteigen en om een ochtend klimmen te combineren met een mooie bergwandeling naar een berghut.

Ötztal klimmen - Erwin de Boer_2

Dag 7: Einde programma

Na het ontbijt neem je afscheid van de groep en is het programma afgelopen.

Vervoer

De reis naar het Ötztal is op eigen gelegenheid. Voor vertrek ontvang je de contactgegevens van je reisgenoten, zodat je eventueel samen kan reizen. Het Ötztal is goed bereikbaar met de auto, maar ook met de trein en bus dankzij een directe treinverbinding met Innsbruck. Houdt er wel rekening mee dat vervoer tijdens de cursus niet verzorgd is. Er is wel een busverbinding in het Ötztal.

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er ontbijt voorzien. Bij het ontbijt kun je ook een lunchpakketje maken om mee te nemen. Avondeten is niet inbegrepen. Er wordt voorzien in kookgerei (kookstellen, pannen, etc.). Je hebt zelf dus de keuze om samen met de groep te koken, zelf te koken of ergens een hapje te gaan eten.

Overnachting

We verblijven tijdens deze cursus op Camping Ötztal in Langenfeld. We richten deze weken op de camping een base camp in, waar we in de avond kunnen samenkomen en gezellig wat kunnen drinken. We verzoeken je bij aanmelding aan te geven of je met een tent (klein of groot), camper, of caravan komt. We zullen hier dan rekening mee houden in de reservering.

Instroomeisen

Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud. Deelname voor minderjarigen is mogelijk met schriftelijke toestemming van een ouder of voogd. Deze cursus is ook geschikt voor families.

What's next?

Bij het succesvol afronden van deze cursus ontvang je het klimvaardigheidsbewijs indoor toprope en kun je zelfstandig klimmen in de klimhal!

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

  • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggids en/of Nederlandse sportkliminstructeur
  • 6 overnachtingen op camping
  • 6x ontbijt
  • Gebruik klimmateriaal
  • CO2 compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
6 augustus 2023 - 12 augustus 2023
8 van de 8 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1095
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
EB2022013-0019

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op