Klettersteigcursus 1

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
Rotsklimmen op prachtige locatie
België

Klettersteigcursus 1

OP WEG NAAR ZELFSTANDIG KLETTERSTEIGEN
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 1 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 1 / 5
Overnachtingen in een bed en maaltijden worden verzorgd.

Klettersteigen is een sport op zich. In de praktijk komt daar meer bij kijken dan alleen het correct overclippen van je klettersteigset. Als je zelfstandig op pad wilt gaan, wil je over de nodige kennis beschikken om jezelf en je klimmaatje in verschillende situaties te kunnen redden. Kun jij je klimpartner door het zwaardere segment heen helpen of kun je op hem/haar bouwen als jij steun nodig hebt? Tijdens de cursus ga je hiermee aan de slag, zodat je vol zelfvertrouwen zelfstandig op pad kan.

Gedurende de cursus doorloop je twee verschillende klettersteigs. Deze verschillen zowel in lengte als in type waardoor je bekend raakt met verschillende situaties. Daarnaast breid je je materiaalkennis uit, zodat je weet wat je mee moet nemen tijdens je tocht. Bovenal gaan we veel oefenen natuurlijk. Doe mee en wellicht onderneem jij volgende zomer wel zelfstandig je eerste klettersteigs!

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • Onderneem twee verschillende klettersteigs
 • Oefenen in het zekeren van je maatje door lastige passages
 • Bereid je voor op mooie zelfstandige klettersteig tochten

Klettersteigcursus 1 programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
Camping Villatoile

Zaterdag - Klettersteigen op de Pont-à-Lesse

We beginnen de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier krijg je uitleg over het klettersteigen en ga je natuurlijk de rotsen op. De instructeurs helpen je waar nodig en vertellen je alles wat je moet weten; van zekeren tot weerkunde. Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur.

kletter 2
Pont-à-Lesse

Zondag - Nog meer Klettersteigen; Pont-à-lesse en Grands Malades

Omdat je op zaterdag al aardig wat ervaring hebt opgedaan, kunnen we vandaag volop gaan klimmen. We beginnen de dag waar we gisteren zijn geëindigd; Pont-à-Lesse. Na de lunch gaan we naar de Grands Malades. Deze rotsen bevinden zich op een halfuurtje rijden van de camping en hier vind je een nieuwe uitdagende routes. Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

Rotsklimmen op prachtige locatie

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 14 jaar te zijn. Omdat dit een beginnerscursus is, hoef je nog geen ervaring met klettersteigen te hebben.

Voorbereiden op je avontuur

Klettersteig en single pitch zondag Zout Fotografie (13 van 120)

Paklijst

 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles
 • Klimgordel, klettersteigset, helm*

*Wanneer je niet over dit materiaal beschikt, kan je gebruik maken van ons materiaal.

Mountain Network verzorgt de overige benodigde materialen die niet op de paklijst staan.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze cursussen worden gegeven door gecertificeerde Nederlandse kliminstructeurs. Je bent dus in goede handen!

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Rotsklimmen op prachtige locatie

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op