Klettersteigcursus 1

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
Rotsklimmen op prachtige locatie
België

Klettersteigcursus 1

OP WEG NAAR ZELFSTANDIG KLETTERSTEIGEN
Eerstvolgende vertrek
13 mei 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 245
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 1 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 1 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met touwtechnieken
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 1 / 5
Overnachtingen in een bed en maaltijden worden verzorgd.

Klettersteigen is een sport op zich. In de praktijk komt daar meer bij kijken dan alleen het correct overclippen van je klettersteigset. Als je zelfstandig op pad wilt gaan, wil je over de nodige kennis beschikken om jezelf en je klimmaatje in verschillende situaties te kunnen redden. Kun jij je klimpartner door het zwaardere segment heen helpen of kun je op hem/haar bouwen als jij steun nodig hebt? Tijdens de cursus ga je hiermee aan de slag, zodat je vol zelfvertrouwen zelfstandig op pad kan.

Gedurende de cursus doorloop je twee verschillende klettersteigs. Deze verschillen zowel in lengte als in type waardoor je bekend raakt met verschillende situaties. Daarnaast breid je je materiaalkennis uit, zodat je weet wat je mee moet nemen tijdens je tocht. Bovenal gaan we veel oefenen natuurlijk. Doe mee en wellicht onderneem jij volgende zomer wel zelfstandig je eerste klettersteigs!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Onderneem twee verschillende klettersteigs
 • Oefenen in het zekeren van je maatje door lastige passages
 • Bereid je voor op mooie zelfstandige tochten

Ervaringen van andere deelnemers

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Klettersteigcursus 1 programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
Camping Villatoile

Zaterdag - Klettersteigen op de Pont-à-Lesse

We beginnen de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier krijg je uitleg over het klettersteigen en ga je natuurlijk de rotsen op. De instructeurs helpen je waar nodig en vertellen je alles wat je moet weten; van zekeren tot weerkunde. Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping, waar we na het avondeten de dag afsluiten bij het kampvuur.

kletter 2
Pont-à-Lesse

Zondag - Nog meer Kletterseigen; Pont-à-lesse en Grands Malades

Omdat je op zaterdag al aardig wat ervaring hebt opgedaan, kunnen we vandaag volop gaan klimmen. We beginnen de dag waar we gisteren zijn geëindigd; Pont-à-Lesse. Na de lunch gaan we naar de Grands Malades. Deze rotsen bevinden zich op een halfuurtje rijden van de camping en hier vind je een nieuwe uitdagende routes. Aan het eind van de middag keren we terug naar de camping en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

Rotsklimmen op prachtige locatie

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 14 jaar te zijn. Omdat dit een beginnerscursus is, hoef je nog geen ervaring met klettersteigen te hebben.

Voorbereiden op je avontuur

Klettersteig en single pitch zondag Zout Fotografie (13 van 120)

Paklijst

 • Regenkleding en sportkleding
 • Stevige wandel- of sportschoenen
 • Slaapzak, matje, kussen
 • Dagrugzak
 • Waterfles
 • Klimgordel, klettersteigset, helm*

*Wanneer je niet over dit materiaal beschikt, kan je gebruik maken van ons materiaal.

Mountain Network verzorgt de overige benodigde materialen die niet op de paklijst staan.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze cursussen worden gegeven door gecertificeerde Nederlandse kliminstructeurs. Je bent dus in goede handen!

Data & prijzen

De data en prijzen zijn nader te bepalen.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
13 mei 2022 - 15 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
29 juli 2022 - 31 juli 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Rotsklimmen op prachtige locatie

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op