Klettersteigcursus 2

3 dagen
4 - 12 avonturiers
100 meter
Medium
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-80-van-120
België

Klettersteigcursus 2

GEVORDERDE TECHNIEKEN VAN HET KLETTERSTEIGEN
Eerstvolgende vertrek
24 juni 2022
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
€ 245
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Conditie 1 / 5
Techniek 3 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 2 / 5
Conditie 1 / 5
Je hebt een prima basisconditie. Een dagtocht in de Ardennen van 4-6 uur met een lichte rugzak (zo'n 6-8 kg) is geen probleem.
Techniek 3 / 5
Het terrein wordt steiler met korte stukken ijs en sneeuw tot 50 graden en/of 2e en 3e graads rotsterrein.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je hoeft alleen een dagrugzak te dragen.

Klettersteigen wanneer alles goed gaat is één ding, veilig en gecontroleerd handelen in een onverwachte situatie is een tweede. Tijdens deze cursus leer je wat je kunt doen wanneer het mis gaat. Je leert verschillende reddingstechnieken en je leert moeilijke casussen op te lossen in een uitdagende omgeving.

In deze cursus komen veel gevorderde aspecten van het klettersteigen aan bod. Na afloop van deze cursus beheers jij de vaardigheden om ook in nood jou en je klimmaatje weer in veiligheid te krijgen. Wat doe je als er een stuk van de kabel niet meer in goede staat is of misschien wel ontbreekt? Wat kan ik doen als mijn klimmaatje gewond of buiten bewustzijn raakt? Met dit soort casussen ga je oefenen in uitdagend terrein. Na afloop van deze cursus kan je verantwoord zelfstandig op pad, wetende dat je ook op een veilige manier kunt handelen wanneer het even niet meezit.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Onderneem twee verschillende klettersteigs
 • Oefenen in het zekeren van je maatje door lastige passages
 • Bereid je voor op mooie zelfstandige tochten

Ervaringen van andere deelnemers

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Klettersteigcursus 2 programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Klettersteigen op Pont-à-Lesse

Je begint de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier krijg je uitleg over het klettersteigen verschillende verdiepende klim- en zekertechnieken en ga je zelfstandig de rotsen op. De instructeurs behandelen tijdens het klimmen onder andere het trapkoortje, (na)zekeren en het abseilen. Ook word er geoefend met eerste hulp acties. Aan het eind van de middag keer je samen met je groepsgenoten terug naar de camping, waar na het avondeten de dag afgesloten wordt bij het kampvuur.

kletter 2

Zondag - Een rots moeilijker

Nadat je gister op de Pont-à-lesse hebt geoefend ga je vandaag moeilijkere routes klimmen op de Grande Malades. Eenmaal ’s ochtends aangekomen gaan we ons verder verdiepen in prusiken en stijgmethodes. Na de lunch word je verdeeld in groepjes van 3 waarin je een aantal casussen gaat oefenen. Deze moet je oplossen op een zo veilig en efficiënt mogelijke manier. De instructeur helpt jullie natuurlijk waar nodig. Na het afronden van de diverse casussen keer je terug naar het basecamp en is het alweer tijd voor de afsluiting van het weekend. Met een voldaan gevoel vertrek je terug naar huis!

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-66-van-120

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 14 jaar te zijn. Omdat dit een beginnerscursus is, hoef je nog geen ervaring met klettersteigen te hebben.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
24 juni 2022 - 26 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
2 september 2022 - 4 september 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-80-van-120

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op