Klettersteigcursus 2

3 dagen
4 - 12 avonturiers
Medium
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-80-van-120
België

Klettersteigcursus 2

GEVORDERDE TECHNIEKEN VAN HET KLETTERSTEIGEN
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Klimtechniek 1 / 5
Touwtechniek 2 / 5
Conditie 1 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met klimmen.
Touwtechniek 2 / 5
Je hebt enige ervaring met touwtechnieken en/of bent in staat om zelfstandig toprope te klimmen en zekeren
Conditie 1 / 5
De aanloop naar de rotsen is kort en eenvoudig. Je bent geen volle dagen op pad. Het programma biedt de mogelijkheid om in je eigen tempo te klimmen en om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Klettersteigen wanneer alles goed gaat is één ding, veilig en gecontroleerd handelen in een onverwachte situatie is een tweede. Tijdens deze cursus leer je wat je kunt doen wanneer het mis gaat. Je leert verschillende reddingstechnieken en je leert moeilijke casussen op te lossen in een uitdagende omgeving.

In deze cursus komen veel gevorderde aspecten van het klettersteigen aan bod. Na afloop van deze cursus beheers jij de vaardigheden om ook in nood jou en je klimmaatje weer in veiligheid te krijgen. Wat doe je als er een stuk van de kabel niet meer in goede staat is of misschien wel ontbreekt? Wat kan ik doen als mijn klimmaatje gewond of buiten bewustzijn raakt? Met dit soort casussen ga je oefenen in uitdagend terrein. Na afloop van deze cursus kan je verantwoord zelfstandig op pad, wetende dat je ook op een veilige manier kunt handelen wanneer het even niet meezit.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • Onderneem twee verschillende klettersteigs
 • Oefenen in het zekeren van je maatje door lastige passages
 • Bereid je voor op mooie zelfstandige tochten

Klettersteigcursus 2 programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
Camping Villatoile

Zaterdag - Klettersteigen op Pont-à-Lesse

Je begint de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier krijg je uitleg over het klettersteigen verschillende verdiepende klim- en zekertechnieken en ga je zelfstandig de rotsen op. De instructeurs behandelen tijdens het klimmen onder andere het trapkoortje, (na)zekeren en het abseilen. Ook wordt er geoefend met eerste hulp acties. Aan het eind van de middag keer je samen met je groepsgenoten terug naar de camping, waar na het avondeten de dag afgesloten wordt bij het kampvuur.

kletter 2
Oefenen op de rots!

Zondag - Een rots moeilijker

Nadat je gister op de Pont-à-lesse hebt geoefend ga je vandaag moeilijkere routes klimmen op de Grande Malades. Eenmaal 's ochtends aangekomen gaan we ons verder verdiepen in prusiken en stijgmethodes. Na de lunch word je verdeeld in groepjes van 3 waarin je een aantal casussen gaat oefenen. Deze moet je oplossen op een zo veilig en efficiënt mogelijke manier. De instructeur helpt jullie natuurlijk waar nodig. Na het afronden van de diverse casussen keer je terug naar het basecamp en is het alweer tijd voor de afsluiting van het weekend. Met een voldaan gevoel vertrek je terug naar huis!

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-66-van-120
Goed vast klikken!

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

Instroomeisen

Om deel te nemen aan deze cursus dien je minimaal 14 jaar te zijn. Omdat dit een beginnerscursus is, hoef je nog geen ervaring met klettersteigen te hebben.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
n.t.b.
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
Op aanvraag
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-80-van-120

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op