Outdoor voorklimmen – Multipitch cursus

n.t.b.
4 - 12 avonturiers
Medium
Mountain Network_Multipitch-8
België

Outdoor voorklimmen - Multipitch

MEERDERE LENGTES VOORKLIMMEN IN DE ROTSEN
Eerstvolgende vertrek
22 april 2022
Reisduur
n.t.b.
Deelname vanaf
€ 245
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Klimtechniek 2 / 5
Touwtechniek 3 / 5
Conditie 2 / 5
Afzien 2 / 5
Klimtechniek 2 / 5
Je hebt weining ervaring met klimmen, maar bent in staat om routes te klimmen met een gradatie van 3-4.
Touwtechniek 3 / 5
Je bent in staat om zelfstandig enkele touwlengtes (single pitch) voor te klimmen en te zekeren.
Conditie 2 / 5
Je hebt een prima basisconditie. De aanloop naar de routes is kort en eenvoudig. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je en het programma biedt de mogelijkheid om regelmatig pauze te nemen.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in een bed. Maaltijden verzorg je zelf of samen met de groep.

De cursus outdoor voorklimmen multipitch is de onmisbare stap richting het zelfstandig klimmen van meerdere touwlengte op de rots. In de prachtige klimgebieden van de Ardennen nemen wij je deze twee dagen mee om op de rotsen alle technieken te leren die je nodig hebt voor het klimmen van multipitch routes!

Tijdens de multipitch cursus nemen we jou mee op jouw laatste stap naar het worden van een volwaardig, zelfstandig rotsklimmer. Met de geavanceerde technieken die je in deze cursus opdoet en de basistechnieken uit de vorige cursus(sen) kan jij elke behaakte rots bedwingen die op je pad komt.

Heb je de Multipitch cursus met succes afgerond? Dan zijn onze specialisatiecursussen misschien wel iets voor jou!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Voorklimmen in behaakte multipitch routes
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Behalen van je NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen multipitch

Video klimcursussen in de Ardennen

Benieuwd naar onze klimcursussen in de Ardennen? Bekijk deze video voor een impressie!

Ervaringen van andere deelnemers

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Outdoor voorklimmen - Multipitch programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Oefenen met nieuwe technieken!

Zaterdag begin je de dag met een gezamenlijk ontbijt, waarna je samen met je groepsgenoten naar de rots rijdt. Als je met deze cursus meedoet, heb je al ervaring met zelfstandig klimmen op de rots. Daarom gaan de instructeurs meteen dieper in op de technieken. Zo leer je onder andere hoe je veilige standplaats maakt en hoe je je naklimmer zekert. Na de lunch bij de rots leer je hoe je je naklimmer door een lastige passage krijgt door middel van de Expressflaschenzug. Als iedereen de technieken onder de knie heeft is het tijd om terug te keren naar de camping, waar je na het avondeten de dag afsluit bij het kampvuur. 

Mountain Network_Multipitch-8
Zekeren vanaf de standplaats

Zondag - Abseilen en examen!

Vandaag staat in het teken van abseilen! Je leert onder andere nieuwe technieken voor het abseilen en wat je moet als je met een slachtoffer moet abseilen. Na de lunch is het tijd om je nieuw geleerde technieken zo goed mogelijk uit te voeren tijdens het examen. De instructeurs beoordelen je op je kennis en beheersing van de technieken. Na het examen is het alweer tijd voor de afsluiting en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

Mountain Network_Multipitch-3
Oefenen met abseilen

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Multipitch cursus dien je een Outdoor Voorklimmen – Singlepitch cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen kan en mag je zelfstandig voorklimmen in de rotsen. Wil je jezelf verder verdiepen in het rotsklimmen dan kun je nog verder met onze cursus Trad Klimmen, waar je leert klimmen in onbehaakt terrein.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
22 april 2022 - 24 oktober 2021
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
6 mei 2022 - 8 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
20 mei 2022 - 22 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
10 juni 2022 - 12 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
17 juni 2022 - 19 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
1 juli 2022 - 3 juli 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
16 september 2022 - 18 september 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
30 september 2022 - 2 oktober 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
14 oktober 2022 - 16 oktober 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network_Multipitch-8

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op