Outdoor voorklimmen – Single pitch cursus

n.t.b.
4 - 12 avonturiers
100 meter
Medium
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-24-van-120
België

Outdoor voorklimmen - Single pitch

ENKELE TOUWLENGTES VOORKLIMMEN IN DE ROTSEN
Eerstvolgende vertrek
6 mei 2022
Reisduur
n.t.b.
Deelname vanaf
€ 245
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
5 / 20
Conditie 1 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 2 / 5
Conditie 1 / 5
Je hebt een prima basisconditie. Een dagtocht in de Ardennen van 4-6 uur met een lichte rugzak (zo'n 6-8 kg) is geen probleem.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je hoeft alleen een dagrugzak te dragen.

De cursus Outdoor Voorklimmen is de onmisbare stap richting het zelfstandig klimmen op elke soort rots. Het eerste onderdeel hiervan is de Single Pitch-cursus waarbij je de stap maakt van indoor naar outdoor voorklimmen. Vanuit onze ideaal gelegen uitvalsbasis op 15 minuten loopafstand van de rotsen van Pont-à-Lesse ga je stapsgewijs jouw klimmen naar een volgend niveau brengen.

Tijdens de Single Pitch cursus wordt je ondergedompeld in de eerste stappen naar het zelfstandig outdoor voorklimmen. De technieken die je kent vanuit de klimhal worden herhaald, toegepast in verschillende terreinen en uitgebreid. Zo leer je onder andere hoe je kunt ombouwen naar een toprope situatie en ga je leren abseilen. Daarnaast behandel je hoe je een route veilig kunt afbreken. Dit alles omvat jouw eerste stappen naar het worden van een zelfstandige klimmer.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

 • Stapsgewijs leren voorklimmen in behaakt terrein
 • Intensieve begeleiding door ervaren instructeurs
 • Behalen van je NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen Single Pitch

Ervaringen van andere deelnemers

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Outdoor voorklimmen - Single pitch programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Zaterdag - Single pitch op de Pont-à-Lesse

We beginnen de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse, hier beginnen we de dag met een korte herhaling over onder andere het spotten, partnercheck waarna je meteen de rots op mag! Na de lunch bij de rots krijg je uitleg over voorklimmen en ombouwen; wat we daarna in praktijk gaan brengen. Als je omhoog gaat moet je toch ook weer naar beneden zien te komen, de instructeurs vertellen je hoe je jezelf en je materiaal weer terugtrekt van de rots. wanneer we allemaal weer beneden op de grond staan lopen we terug naar de camping voor de welverdiende avondmaaltijd. Na het avondeten sluiten we de dag af bij het kampvuur.

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-93-van-120

Zondag - Nog meer klimmen & examen!

Op zondagmorgen zit je weer op tijd aan het ontbijt! Na het ontbijt vertrek je samen met je groepsgenoten naar de rots waar je leert hoe je moet abseilen als je bovenaan de route de haken niet vertrouwt. Je hebt tot de lunch de tijd om hiermee te oefenen, want na de lunch is het tijd voor het examen! De instructeurs beoordelen je op je kennis en beheersing van de technieken. Na het examen is het alweer tijd voor de afsluiting en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-94-van-120

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om, onder het genot van één van de vele speciaalbieren, mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Single Pitch cursus is een NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen vereist. Dit certificaat kan je behalen tijdens een cursus Indoor Voorklimmen in één van de Mountain Network klimhallen in Nederland. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na het afronden van deze cursus kan je doorgaan met het tweede deel van de cursus Outdoor Voorklimmen; Outdoor Voorklimmen – Multipitch.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze cursussen worden gegeven door gecertificeerde Nederlandse kliminstructeurs. Je bent dus in goede handen!

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
6 mei 2022 - 8 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
20 mei 2022 - 22 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
10 juni 2022 - 12 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
17 juni 2022 - 19 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
1 juli 2022 - 3 juli 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
15 juli 2022 - 17 mei 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
9 september 2022 - 11 september 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
23 september 2022 - 25 september 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
7 oktober 2022 - 9 oktober 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 245
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-24-van-120

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op