Sportklimmen Spanje: Riglos en Rodellar

7 dagen
6 - 12 avonturiers
1045 meter
Medium
DSC01623
Spanje

Klimreis Riglos en Rodellar

Klimmen onder de Spaanse najaarszon!
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
6 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Conditie 1 / 5
Techniek 5 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 1 / 5
Je hebt een prima basisconditie. Een dagtocht in de Ardennen van 4-6 uur met een lichte rugzak (zo'n 6-8 kg) is geen probleem.
Techniek 5 / 5
Zeer steil ijs (tot 90 graden) en/of technisch rotsklimmen in 4e tot 5e graads rotsterrein.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Spanje is een waar paradijs voor fanatieke sportklimmers. Het land kent eindeloos veel mooie klimgebieden, met routes in alle gradaties en klimstijlen. Het is dan ook niet voor niets dat je hier een aantal van 's werelds moeilijkste routes vindt! Deze week verkennen we twee prachtige klimgebieden, die wat klimstijl en omgeving betreft compleet verschillend zijn. Naast dat we gaan genieten van de Spaanse najaarszon, goed eten en lekker gaan klimmen, staat jouw ambitie centraal. Wat wil je graag leren en waar wil je beter in worden? De perfecte trip om aan jouw klimervaring op de rotsen te werken. 

Doordat deze reis begeleid wordt door zowel een UIAGM berggids met enorm veel (lokale!) kennis en ervaring, als door een ervaren Nederlandse sportklim-instructeur, is het programma aan te passen op de wensen van de groep. Een aantal zaken die aan bod kunnen komen:

 • Klimstrategie
 • Mentale weerbaarheid
 • Klimtechniek
 • Touwtechnieken

Voorafgaand aan deze cursus heb je bijvoorbeeld de cursus outdoor voorklimmen - single pitch in de Ardennen gevolgd, of heb je zelfstandig gelijkwaardige ervaring opgedaan. Daarnaast haal je het meeste uit deze week als je buiten minimaal 5c kunt voorklimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze reis?

De perfecte reis voor de fanatieke sportklimmer die graag zijn grens wil verleggen en kennis wil maken met klimmen in Spanje.

 • Klimmen onder de Spaanse najaarszon!
 • Afgestemd op jouw ambitie en doelen: werk aan je klimtechniek, ervaring, mentaliteit en (touw)vaardigheden
 • Ontdek twee van Spanje's mooiste klimgebieden in één week
 • Begeleiding door UIAGM gids én Nederlandse sportkliminstructeur
 • Maximaal 6 deelnemers per gids / instructeur

Klimreis Riglos en Rodellar programma

Mallos de Riglos is een indrukwekkende formatie rotsen met een hoogte tot wel 300 meter. In tegenstelling tot de meeste andere Spaanse klimgebieden klim je hier op conglomeraat, een gesteente dat bestaat uit kiezels die als het ware in de wand gecementeerd zitten. Mallos de Riglos biedt voor ieder wat wils: van relatief eenvoudige routes en enkele touwlengtes tot lange en uitdagende multi-pitch routes.

Rodellar is anderzijds een typisch Spaans kalksteengebied. Het klimgebied ligt verscholen in de kloof van de Mascun rivier en kenmerkt zich door een atletische klimstijl en tufa's. Ondanks dat de beste klimmers ter wereld zich hier meten op de rots, kent het gebied ook prachtige routes in vriendelijkere gradaties. Spaans klimmen op zijn best!

Dag 1 - Aankomst

Met een rechtstreekse vlucht, vlieg je in nog geen twee uurtjes naar Barcelona (vlucht niet inbegrepen). In de middag wordt je vanaf het vliegveld opgehaald en rijden we in zo'n drie uur naar het dorpje Riglos, aan de voet van de Pyreneeën. Hier verblijven we in een sfeervolle accommodatie. In de avond ontmoeten we de gids en maken we onder het genot van een glaasje wijn een plan voor de volgende dag.

Dag 2, 3 en 4 - Mallos de Riglos

De eerste drie dagen klimmen we op Mallos de Riglos. Nadat we de eerste dag zijn ingeklommen en enigzins gewend zijn geraakt aan de rots en klimstijl, gaan we een stap verder. Wat wil je graag leren en verbeteren? Er is de mogelijkheid om met de gids mee op pad te gaan in multi-pitch terrein en mooie lange routes te klimmen. Of ga aan de slag met projecten om je limiet op kortere routes op te zoeken, werk aan je klimtechniek, of mentale weerbaarheid tijdens het klimmen! Gewoon lekker klimmen met goed gezelschap zit er uiteraard ook in. In de avond genieten we van een goede Spaanse maaltijd.

Dag 5 en 6 - Rodellar

Vandaag verhuizen we naar Rodellar, dat we in zo'n anderhalf uur rijden bereiken. Hoewel de dorpjes hetzelfde aandoen, kunnen de klimgebieden niet meer van elkaar verschillen. Het klimgebied ligt verscholen in een kloof en direct aan de rivier Mascun, met indrukwekkende bogen en lijnen. Zelfs zonder een meter te hebben geklommen is dit spectaculaire gebied de moeite waard om te ontdekken! Ondanks dat het merendeel van de routes in dit gebied 7e en 8e graad zijn, is er ook in de 5e en 6e graad een hoop moois te ontdekken!

Dag 7 - Terugreis

In de ochtend rijden we terug naar Barcelona, vanwaar je terug kunt vliegen of je verblijf natuurlijk kunt verlengen om de stad een paar dagen te verlengen.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers.

Accommodatie

We slapen in een B&B, hotel, of lodge. Daar kan je rekenen op een prima bed en een gezellige plek om nog een drankje (Spaans wijntje?) te drinken aan het einde van de dag.

Deelname

Voorafgaand aan deze cursus heb je bijvoorbeeld de cursus outdoor voorklimmen - single pitch gevolgd, of heb je zelfstandig gelijkwaardige ervaring opgedaan. Je haalt het meeste uit deze week als je buiten minimaal 5c kunt voorklimmen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berggids en Nederlandse sportkliminstructeur(s)
 • 6 overnachtingen in een B&B, lodge of hotel
 • Ontbijt en diner
 • Transfer van Barcelona naar de accommodatie
 • Lokaal vervoer
 • Gebruik van klimmateriaal
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar Spanje (vlucht naar Barcelona of per auto)
 • Persoonlijke (klim)uitrusting
 • Lunch, snacks en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Verplichte bijdrage calamiteitenfonds (€2,50)
 • SGR Bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Hoeveel gidsen/instructeurs gaan er mee op reis?

1 UIAGM berggids en één of meerdere Nederlandse gecertificeerde sportklim-instructeurs. Per 6 deelnemers is er een gids of instructeur.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
DSC01623

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op