Trad klimmen

3 dagen
4 - 8 avonturiers
Extreme
EB2021010-0591
België

Trad klimmen

KLIMMEN VAN ONBEHAAKTE ENKELE TOUWLENGTES
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
3 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:4

Hoe uitdagend is deze reis?

Extreme
15 / 20
Klimtechniek 4 / 5
Touwtechniek 4 / 5
Conditie 4 / 5
Afzien 3 / 5
Klimtechniek 4 / 5
Je hebt ervaring met klimmen en kunt routes met een gradatie van 5b tot 5c klimmen.
Touwtechniek 4 / 5
Je bent in staat om zelfstandig meerdere touwlengtes (multi-pitch) voor te klimmen en te zekeren en je bent bekend met basale reddingstechnieken.
Conditie 4 / 5
Je hebt een goede conditie en het kan zijn dat je tot 8-10 uur per dag intensief op pad bent. De aanloop naar de rotsen is maximaal een uur en bevat regelmatig steile passages. Een volle dag bezig zijn is geen probleem voor je.
Afzien 3 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar maaltijden worden verzorgd.

Mountain Network Ardennen neemt je mee naar verschillende massieven in de Ardennen om je daar richting het Klimvaardigheidsbewijs Trad te helpen. In deze cursus Trad Klimmen gaan we aan de slag met mobiele zekeringen en het maken van standplaatsen.

Tijdens de Trad cursus maak je kennis met mobiele zekeringen en leer je hoe je deze zo veilig mogelijk kan plaatsen. Daarnaast zal je leren hoe je een standplaats met mobiele zekeringen moet maken.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze cursus?

 • De eerste stap naar traditioneel sportklimmen met Klimvaardigheidsbewijs Trad
 • Mobiele zekeringen herkennen en plaatsen
 • Inclusief overnachting, begeleiding, maaltijden en verzekering

Trad klimmen programma

Vrijdag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op de camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. 's Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en nemen we het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei

Extra informatie

Deze cursus vindt plaats op twee prachtige klettersteigroutes in de Ardennen. Pont-à-Lesse bevind zich op loopafstand van de camping. Grands-Malades bevind zich op een half uur rijden vanaf Mountain Network Ardennen. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard zullen we ter plekke carpoolen.

Aankomst

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de Barrage, aan het einde van de camping. Daar heten we je welkom en vind je jouw campingplek. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten. 

Maaltijden

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijd is voor eigen rekening.

Overnachting

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten.

INSTROOMEISEN

Voor het volgen van de Trad cursus dien je een Voorklim 5-daagse of Outdoor Voorklimmen – Single Pitch cursus gevolgd te hebben of moet je beschikken over vergelijkbare ervaring. De minimale leeftijd van deelname is 18 jaar oud.

WHAT’S NEXT?

Na deze cursus kan je doorgaan met Adventure klimmen, waar je gaat leren klimmen in onbehaakt multi pitch terrein. Deze cursus is een aanvulling op het officiële NKBV KVB Trad welke overeenkomt met het vroegere KVB 4 AK.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Activiteiten inclusief begeleiding
 • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
 • Overnachtingen (zie programma)
 • Gebruik klimmateriaal
 • Gebruik douches
 • Consumentenbijdrage SGR

Niet inbegrepen

 • Vervoer
 • Drankconsumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
EB2021010-0591

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op