Voorklim 5-daagse

5 dagen
4 - 12 avonturiers
100 meter
Medium
Ardennen-MN_16mei2015_5343_site
België

Voorklim 5-daagse

HAAL IN 5 DAGEN JE KLIMVAARDIGHEIDSBEWIJS OUTDOOR VOORKLIMMEN
Eerstvolgende vertrek
30 mei 2022
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
€ 595
Deelnemers
4 - 12 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 2 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je hoeft alleen een dagrugzak te dragen.

In één keer je klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen halen? Naast de losse weekendcursussen bieden we in de zomer ook de mogelijkheid om de cursus binnen 5 dagen af te ronden. Kies voor een midweek Ardennen waarbij je de cursussen Single Pitch en Multi Pitch combineert op een efficiënte, leerzame manier.

Door de extra dag ten opzichte van twee losse cursussen wordt er genoeg tijd en ruimte gecreëerd om alle (nieuwe) stof op je te laten inwerken. Aan het eind van de 5-Daagse rond je jouw cursus af met het NKBV examen voor het klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen. Hierna ben je helemaal klaar om voortaan zelfstandig te gaan klimmen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze cursus?

  • Combinatie tussen Single Pitch en Multi Pitch (afgerond met het KVB Outdoor Voorklimmen)
  • Inclusief overnachtingen, materiaal, begeleiding en verzekering

Ervaringen van andere deelnemers

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Voorklim 5-daagse programma

Zondag - Aankomst in de Ardennen

Aan het eind van de middag ben je welkom in het basecamp en staat er een tweepersoons koepeltent voor je klaar op camping Villatoile. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. ’s Avond ontmoet je je mede-cursisten en de instructeurs en neem je samen het programma voor het weekend door.

De Pont-a-Lesse vallei
De camping Villatoile

Maandag - Singlepitch op de Pont-à-Lesse

Je begint de dag met een ontbijtje op de camping. Daarna ga je met de instructeurs naar Pont-à-Lesse. Hier beginnen jullie de dag met een korte herhaling over onder andere het spotten, partnercheck en mag je meteen de rots op! Na de lunch bij de rots krijg je uitleg over voorklimmen en ombouwen. Wat je daarna meteen in praktijk brengt. Als je omhoog gaat moet je ook weer naar beneden zien te komen; de instructeurs vertellen je hoe je jezelf en je materiaal weer terugtrekt van de rots. Wanneer jij en je groepsgenoten allemaal weer met beide benen op de grond staan lopen jullie terug naar de camping voor de welverdiende avondmaaltijd. De dag wordt afgesloten rondom het kampvuur.

13613155_1017926844922644_5858322965390942673_o

Dinsdag - Single pitch maar dan weer moeilijker

Op dinsdagochtend zitten iedereen weer op tijd aan het ontbijt! Na het ontbijt vertrek je met je groep weer naar de rots waar je leert hoe je moet abseilen als je bovenaan de route de haken niet vertrouwt. Hierna is er de mogelijk om hier verder mee te oefenen. Aan het eind van de dag keer je met zijn allen weer terug naar de camping voor het avondeten.

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-93-van-120
Begeleid van je klimmaat door de lastige stukken!

Woensdag - Tijd voor een multipitch!

Woensdag begin je de dag met een gezamenlijk ontbijt waarna jij en je groepsgenoten naar het klimgebied rijden. Ondertussen kun je de rots al veilig bedwingen, daarom gaan de instructeurs meteen dieper in op de technieken. Zo leer je onder andere over hoe je een anker maakt en leer je te zekeren vanaf een standplaats. Na de lunch bij de rots leer je hoe je een naklimmer door een lastige passage krijgt doormiddel van de expresse flaschenzug. Als iedereen de technieken onder de knie heeft is het alweer tijd om terug te keren naar de camping, waar je na het avondeten de dag afsluit bij het kampvuur. 

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-9-van-120

Donderdag - Oefening baart kunst

s ‘Ochtends vertrek je wederom na het ontbijt naar de rots! Vandaag leer je nieuwe technieken voor het abseilen en wat je moet als je een slachtoffer moet abseilen! Na de lunch is het tijd om je nieuw geleerde technieken te oefenen op de rots.

Na weer een dag klimmen is het terug te gaan naar de camping waar je samen met je groepsgenoten de laatste avond op de camping in gaat, maar maak het niet te laat want morgen is het tijd voor het examen! ;)

Klettersteig-en-single-pitch-zondag-Zout-Fotografie-97-van-120
De instructeur doet het nog 1x voor!

Vrijdag - examen!

Op deze laatste dag van de midweek vertrek je in de ochtend naar de rots nog even te oefenen! Na de lunch is het namelijk tijd om je theorie en technieken te laten zien tijdens het examen. De instructeurs beoordelen je op je kennis en beheersing van de technieken. Na het examen is het alweer tijd voor de afsluiting en kun je met een voldaan gevoel naar huis!

outdoor-voorklimmen-klimcursus-ardennen

Extra informatie

De cursus vindt plaats in één of meerdere prachtige klimgebieden in de Ardennen. Soms liggen de klimgebieden, zoals Pont-à-Lesse, op loopafstand. Andere gebieden liggen doorgaans op 25 min rijden vanaf het Mountain Network basecamp bij de barrage op camping Villatoile. Vervoer hiernaartoe is op eigen gelegenheid; uiteraard stellen we samen een carpool schema op.

AANKOMST

Vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur ben je welkom bij ons op locatie. Bij aankomst opent Camping Villatoile de slagbomen voor je, waarna je bij de receptie (het houten huisje) een code voor het uitrijden kan halen. Vermeld hierbij dat je komt voor Mountain Network. Je treft ons aan bij de barrage, achter op de camping. Wij heten je welkom en we laten jou je campingplek zien. Om 21:00 uur is er een briefing waarin wij het programma toelichten.

MAALTIJDEN

Tijdens de cursus wordt er op zaterdag een ontbijt, lunchpakket en een warme maaltijd op de locatie verzorgd. Op zondag verzorgen wij een ontbijt en een lunchpakket. De lunch eten we bij de rotsen, zodat je kan blijven genieten van de omgeving. Op vrijdag- en zondagavond is het ook mogelijk om mee te eten met de dagmaaltijd. Deze maaltijden zijn wel voor eigen rekening.

OVERNACHTING

Mountain Network heeft voor de overnachtingen een tweepersoons koepeltent voor je klaar staan op camping Villatoile. Je kan ervoor kiezen om hier alleen in te slapen of met twee personen als je samen de cursus boekt. Uiteraard mag je ook je eigen tent neerzetten. Je kan er altijd voor kiezen om eerder te arriveren of later te vertrekken. Deze extra overnachting(en) kan je vooraf bijboeken. Een extra overnachting kost € 18,00 per nacht.

WHAT’S NEXT?

Na het behalen van het NKBV klimvaardigheidsbewijs Outdoor Voorklimmen kan en mag je zelfstandig voorklimmen in de rotsen. Wil je jezelf verder verdiepen in het rotsklimmen dan kun je nog verder met onze cursus Trad Klimmen, waar je leert klimmen in onbehaakt terrein.

Voorbereiden op je avontuur

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

  • Activiteiten inclusief begeleiding
  • Maaltijden (ontbijt & lunch op zaterdag en zondag, avondeten op zaterdag)
  • Overnachtingen (zie programma)
  • Gebruik klimmateriaal
  • Gebruik douches

Niet inbegrepen

  • Vervoer
  • Drankconsumpties
  • Reis- en annuleringsverzekering

Mountain Network gidsen

Onze reizen staan onder leiding van ervaren en gecertificeerde gidsen en instructeurs. We hechten hier veel waarde aan, zodat je altijd veilig onderweg bent én verzekerd bent van goede en persoonlijke begeleiding! Meer weten? Lees dan ook deze pagina over certificeringen en welke begeleiding je kan verwachten.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen, dan krijg je vanzelf een melding.

Deze reis boeken als privégroep:  Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
30 mei 2022 - 3 juni 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 595
25 juli 2022 - 29 juli 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 595
8 augustus 2022 - 12 augustus 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 595
22 augustus 2022 - 26 augustus 2022
12 van de 12 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 595
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Ardennen-MN_16mei2015_5343_site

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op