Freeride Powder Roadtrip

3 - 4 dagen
5 - 7 avonturiers
Medium
Mountain Network - Powder Roadtrip Alpen_7
Alpen, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Slovenië, Zwitserland

Freeride Powder Roadtrip

FREERIDEN DAAR WAAR DE POEDER VALT!
Eerstvolgende vertrek
30 januari 2022
Reisduur
3 - 4 dagen
Deelname vanaf
€ 595
Deelnemers
5 - 7 avonturiers
Gids ratio
1:7

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Stijgconditie 2 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 2 / 5
Afdaaltechniek 3 / 5
Stijgconditie 2 / 5
Een klim met een rugzak van max. 10 kg die max. 2 uur of 600 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 10 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 3 / 5
Je skiet of board soepel en zonder te vallen door de losse poeder. Je hebt ruime ervaring met off-piste gaan. Als de sneeuw moeilijker wordt komt het voor dat je valt of dat je niet zo snel meer skiet, maar dat je wel door kan blijven gaan. Bij deze tocht komt het zeer regelmatig voor dat er (lange) hellingen steiler dan 30 graden geskiet moeten worden en korte stukjes steiler dan ca. 35 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

In deze corona tijd kijken we kort vooraf waar we verantwoord heen kunnen én waar de beste sneeuw te vinden is. Want bij het freeriden draait het natuurlijk om de poeder! Wanneer die gaat vallen weet niemand, maar in de Alpen is er altijd wel érgens een plek waar nog poeder te vinden is. Door de expertise en gebiedskennis van onze gidsen kunnen we die poeder bijna garanderen!

Tijdens deze roadtrip zul je érgens in de Alpen op zoek gaan naar de poeder. Waar dat precies gaat worden krijg je uiterlijk een aantal dagen van tevoren te horen. Op basis van de reisadviezen en met behulp van weerberichten en natuurlijk de poederverwachtingen van WePowder bepaalt de gids waar de beste sneeuw ligt en waar we in het kader van corona verantwoord op pad kunnen.

Wil je liever mee met een freeride roadtrip buiten Europa? Bekijk dan eens de Freeride roadtrip in Japan.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

• Weg van de drukte naar een bestemming die het op dat moment toelaat!
• Optimaal gebruik maken van de actuele sneeuwcondities
• Last minute wordt bepaald waar in de Alpen je poeder gaat scoren
• Afhankelijk van jouw wensen, het weer en de sneeuw bepaalt de gids het programma

Ervaringen van andere deelnemers

Mijn dochter Pien en ik hebben afgelopen februari een hele mooie roadtrip in de Oostenrijkse bergen gehad. Mooie afdalingen gemaakt met wisselende ondergrond. Jelle deed alle moeite om de beste off-piste afdalingen en poeder te vinden. Leuke groep mensen ook. Zeker een aanrader!

Paul, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Freeride Powder Roadtrip programma

Roadtrip - hoe werkt dat precies?

Ondanks dat we deze reis een roadtrip noemen, willen we het autorijden wel tot een minimum beperken; het gaat natuurlijk om het poederskiën en niet om het autorijden. Een goede gids zal, ook als de laatste sneeuwval zo’n 2 of 3 dagen oud is, altijd nog mooie poeder kunnen vinden. Daarom kiezen we ervoor om als de locatie eenmaal bepaald is ter plaatse op zoek te gaan naar de poeder. Daar kan het wel zijn dat je iedere dag een ander skigebied op zoekt.

Met name de eerste rit naar het trefpunt is dus lang. Eenmaal op locatie zal er per dag hoogstens een uur gereden worden.

Mountain Network - Powder Roadtrip Alpen
Poeder gegarandeerd.

Hoe gaan we die poeder dan vinden?

Een weersverwachting maken is op zich al vrij lastig en dat laten we dan ook over aan de meteorologen. Het interpreteren van al die weersverwachtingen is weer een ander verhaal en dat laten we over aan de gids. Daarnaast betekent slecht weer nog niet per sé veel sneeuw, dus waar gaat die sneeuw dan vallen? Kun jij die voorspelling maken? Voorspellen is eigenlijk onmogelijk daarom noemen de meteorologen het een verwachting!  Hieronder leggen we uit hoe wij dat doen:

1. Het weerbericht

Waar de sneeuw gaat vallen hangt kort samengevat af van de 0-graden-grens, de wind, lage drukgebieden en de daarmee samenhangende fronten en hoe ‘haaks’ het gebergte staat ten opzichte van die binnenkomende fronten. Bij een Nordstau kom je al snel uit in het noorden van Tirol of Zwitserland. Bij een Südstau zijn de betere opties vaak de Italiaanse skigebieden, het zuiden van Zwitserland en de Franse skigebieden die dicht bij de Italiaanse grens liggen. Bij een retour d’est zijn de westelijke skigebieden van Italië en de Franse skigebieden vaak aan de beurt.

Mountain Network - Powder Roadtrip Alpen_3
Op basis van het weerbericht zoeken we de beste spots!

2. Professionele begeleiding

Wij werken in de Alpen alleen met internationaal erkende UIAGM ski- en berggidsen. Deze mannen en vrouwen hebben een jarenlange opleiding gehad en hebben daarna jaren ervaring opgebouwd met het inschatten van het lawinegevaar. Ze hebben daarnaast een aardig oog ontwikkeld op waar de sneeuw gaat vallen. Natuurlijk zorgen ze er ook voor dat alles veilig blijft. In de Alpenlanden is het zelfs zo dat dit een beschermd beroep is en dat je jezelf niet, tegen betaling, zomaar gids mag noemen. Wij zijn dus wettelijk verplicht om met hen te werken en dat doen we graag!

3. WePowder en het internet

Naast onze eigen gidsen kun je een hoop informatie krijgen via veel verschillende websites. Daarnaast is de website van WePowder nog een hele interessante optie. Door de Powderalerts van WePowder te volgen krijg je een exactere voorspelling dan de ‘standaard’ websites.

Anders dan meteorologen zijn zij niet direct bezig met wat het weer gaat worden maar meer waar de meeste poeder gaat vallen! Uiteindelijk wordt de sneeuwval grotendeels bepaald door de richting van waaruit het front komt en hoe haaks het gebergte op dat front staat. Met name met dat laatste houden de ‘standaard’ meteorologen geen rekening mee. Ook voor onze gidsen is dit een hele goede bron!

Mountain Network - Powder Roadtrip Alpen_8
Powderalert!

Flexibele instelling

De gids zal zeer flexibel zijn, maar een zeer flexibele instelling vanuit jouw kant is daarbij ook belangrijk. Stel je er dus op in dat je bijvoorbeeld in Tirol, de Piemonte, Wallis of waar dan ook terecht kan komen! Dat betekent niet dat je per sé daarheen gaat waar de meeste poeder valt want daar gaat iedereen al heen en daar heerst meestal ook de grootste poederstress. Soms is het dus slimmer om een klein en onbekend gebied op te zoeken waar je het off-piste terrein de hele dag voor jezelf hebt. Dit jaar zoeken we bewust de rustige gebieden op, zodat je ondanks corona optimaal kunt genieten van de poeder!

Accommodatie

Vooraf is het niet duidelijk in wat voor accommodatie er overnacht wordt. De overnachtingen zijn niet inclusief de prijs maar deze wordt wel door ons geregeld. Doordat er zeer last-minute (soms tot 24 uur van tevoren) bepaald wordt waar er gefreerided gaat worden heb je een zeer flexibele instelling nodig. Afhankelijk van de beschikbaarheid kan het zijn dat je in een luxe hotel terecht komt of in een zeer basic pension of hostel.

Instroomeisen

Je hebt een goede conditie en kunt stabiel off-piste skiën of snowboarden. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen, ook als het terrein steil is. Bij het skiën of snowboarden is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem. Een zeer flexibele instelling is bij deze reis absoluut van belang!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Voorbereidingsdag skireizen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je in de Alpen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar we gaan wel oefenen tijdens een clinic spitzekehren. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur clinic spitzekehren
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Spitzekehr clinic
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Alpen programma:

 • 4 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 7 deelnemers)
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Optioneel: Huur ski-uitrusting spitzekehr clinic (€ 35,- bij Basecamp)

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen en lokaal vervoer
 • Overnachtingskosten in hotel/appartement (afhankelijk van de locatie, samen met de gids organiseer je zelf een hotel/appartement)
 • Alle maaltijden, snacks en consumpties
 • Liftpassen (afhankelijk van het gebied tussen de € 25,- en € 85,- per dag)
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Ski/snowboard uitrusting
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 7 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
30 januari 2022 - 1 februari 2022
6 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 595
17 februari 2022 - 20 februari 2022
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 595
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Powder Roadtrip Alpen_7

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op