Freeride Niseko Hokkaido

9 dagen
4 - 5 avonturiers
Medium
Mountain Network - JAPOW!_12
Japan

Freeride Niseko Hokkaido

Freeriden rondom 'powder capital' Niseko!
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
9 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 5 avonturiers
Gids ratio
1:5

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
8 / 20
Stijgconditie 2 / 5
Stijgtechniek 2 / 5
Afdaalconditie 2 / 5
Afdaaltechniek 2 / 5
Stijgconditie 2 / 5
Een klim met een rugzak van max. 10 kg die max. 2 uur of 600 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 2 / 5
Je hebt geen of nauwelijks ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 10 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 2 / 5
Je skiet of board vlot en gemakkelijk de zwarte piste af zonder te vallen. Je hebt al enige ervaring met off-piste skiën. Off-piste val je soms nog wel, maar niet continu. Tijdens het afdalen moet je soms nog stoppen om op adem te komen. Het kan voorkomen dat er een klein stukje steiler dan 30 gragen geskiet moet worden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Niseko is de Japanse hoofdstad als het gaat om poeder skiën! Het skigebied zelf is opgedeeld in Harafu, Hanazono en Annupuri en is daarmee het grootste skigebied op Hokkaido. Je overnacht in een ‘Japanese style’ lodge van waaruit je nog 4 andere skigebieden zal aandoen. De poeder doet zeker niet onder voor de Canadese poeder! Tree-skiing, spuitende geisers, vulkanen, sushi, de Japanse cultuur en de gigantische sneeuwmassa’s maken dit tot een onvergetelijk avontuur!

Zodra de koude lucht vanuit Siberië over de Japanse zee trekt ‘zuigt’ deze zich vol met vocht. Als die koude lucht bij de Japanse bergen van Hokkaido wordt opgestuwd begint het te sneeuwen. Die sneeuw in combinatie met de koude temperaturen (-20 graden celsius is niet ongewoon) zorgt voor niet alleen heel veel maar ook nog eens hele lichte en dus makkelijk te skiën poeder!

Deze reis is de verkorte variant van de Roadtrip naar Japan die wij ook organiseren.  Doordat we de skigebieden telkens vanuit Niseko bereiken heb je minder reistijd en meer tijd om te ontspannen dan bij de roadtrip!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • 5 verschillende skigebieden in 6 dagen
 • Freeriden vanuit 1 Japanese style lodge
 • Sneeuwhoogtes tot soms wel 20 meter!
 • Zwemmen bij -20 in 40 graden warme geisers

Ervaringen van andere deelnemers

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Freeride Niseko Hokkaido programma

Dag 1 en 2 - Freeriden vanuit het vliegtuig?

Je bereikt Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido, na een vlucht van 15-20 uur. Na aankomst op Chitose Airport staat er nog een rit van ca. 2 uur naar Niseko op het programma. Door het tijdsverschil van 8 uur beslaat de reis minimaal 2 dagen. Na aankomst kun je direct een frisse neus halen doordat je in de meeste Japanse skigebieden nog tot laat kunt nachtskiën!

Dag 3 - Niseko

Hanazono, Grand Hirafu en Annupuri vormen samen het skigebied van Niseko. Niseko is het grootste skigebied op Hokkaido en daarom waarschijnlijk ook het bekendst, wat ook voor de nodige drukte zorgt.

Het sneeuwt er bijna iedere dag en de gids vindt voor jou altijd de mooiste plekjes. ’s Avonds kun je genieten van het bruisende nachtleven en zijn er talloze barretjes en restaurants waar je de Japanse keuken kunt leren kennen.

Mountain Network - JAPOW!_10

Dag 4 - Rusutsu of misschien Mount Yotei?

Ondanks dat je deze trip voornamelijk gaat freeriden en dus met behulp van liften op pad bent kan het ook zijn dat er voor gekozen wordt om een toerskitocht te maken. De iconische Mount Yotei bevat een echte vulkaankrater waar je zelfs in kunt skiën! Voor de beklimming van de berg is wel enigszins goed weer nodig.

Als het weer wat minder is vermaken je je in het skigebied van Rusutsu. Door de gunstige ligging van de liften is de verhouding tussen hiken en skiën optimaal!

Mountain Network - JAPOW!_8
Prachtige zonsondergang!

Dag 5 - Moiwa en de onsen!

Het kleine freeridegebiedje van Moiwa heeft maar 2 liften maar dat is genoeg om je de hele dag te vermaken. Aan het einde van de dag bezoek je een echte ‘onsen’. Een onsen is het Japanse equivalent van de IJslandse geisers of heetwaterbronnen. Het warme water komt direct uit de bodem en ruikt een beetje naar zwavel en heeft naar het schijnt een geneeskrachtige werking.

Mountain Network - JAPOW!_21

Dag 6 - De dikste runs van Niseko

De eerste skidag heb je Niseko al een beetje leren kennen. Nu is het tijd om je eigen grens op te zoeken! Afhankelijk van het niveau van de deelnemers daagt de gids je uit met oefeningen om je poederskitechniek te verbeteren.

Hij zoekt wat steiler terrein op voor diegene die dat willen. Het stikt er van de pillows en drops, dus wil je leren springen dan is Niseko perfect om dat te leren. Hou je het liever ‘safe’ dan ski je er eenvoudig omheen!

Dag 7 - Kiroro heeft de diepste poeder!

De gigantische wolkenkrabber waar je langs rijdt voordat je in Kiroro aankomt is wat misplaatst gezien de eenzame locatie van het freeride gebied. Voordat je hier van de lokale autoriteiten mag beginnen met off-piste skiën dien je eerst een soort freeride paspoort in te vullen en moet je op de kaart laten zien waar je van plan bent te gaan skiën. Al die bureaucratie is het echter meer dan waard want doordat Kiroro precies naar zee ‘gericht’ staat wordt er gezegd dat hier de meeste poeder van Hokkaido valt!

Na Kiroro rij je door en overnacht je in Sapporo.

Mountain Network - JAPOW!_17
JAPOW!

Dag 8 - Het nachtleven van Sapporo

Met 3 miljoen inwoners is Sapporo wel een metropool te noemen. Des te bizarder is het uitzicht vanuit de lift met op de achtergrond de stad en de zee. In de avond kun je ‘lopende band’ sushi eten. Sapporo vormde in 1972 het toneel van de Olympische spelen. Ondanks het grote evenement zijn de skigebiedjes rondom Sapporo vrij klein. De stad heeft waarschijnlijk de grootste dichtheid aan sneeuwfrezen en -schuivers van de wereld en daar word je natuurlijk blij van. Deze dag gaan we vanuit Saporro of naar Kokusai of Teine.

Skigebied Kokusai is een klein maar fijn skigebiedje waar de Japanners gelukkig allemaal op de piste blijven. Alleen de westerlingen hebben hier de dikke poeder ontdekt!

Het leuke van Teine is dat het terrein wat steiler is en dat er, als de lawinesituatie het toelaat, ook wat steile couloirs te skiën zijn. De Japanse schoolkinderen vermaken zich op de pistes en worden met ijzeren discipline door de Japanse skileraar geïnstrueerd.

Mountain Network - JAPOW!_16
JAPOW!

Dag 9 - Heel ontspannen het vliegtuig in!

Als je denkt dat deze trip vandaag voorbij is heb je het mis. Direct op het vliegveld hebben ze een onsen gebouwd! Omdat Japan een vulkanisch eiland is zijn er op verschillende plekken warm water bronnen. Aan de zwavellucht raak je al snel genoeg gewend en dat zorgt ervoor dat je volledig ontspannen het vliegtuig instapt.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic  hostel, lodge of hotel. We kiezen voor een accommodatie waarbij wij denken dat je de Japanse cultuur het best beleeft.  Afhankelijk van de accommodatie die we uiteindelijk boeken kan het zijn dat je in een stapelbed of meerpersoonskamer slaapt die je met andere mensen deelt. Wil je een luxer onderkomen? Dat kan mits de hele groep daarmee instemt tegen een meerprijs. Stuur ons een mailtje voor de mogelijkheden!

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen toerski of splitboard ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel off-piste skiën of snowboarden. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën of snowboarden is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem maar als je iedere paar bochten valt is deze reis nog iets te uitdagend voor je! Mocht je twijfelen of je goed genoeg bent voor deze reis neem dan contact met ons op.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Voorbereidingsdag skireizen

Voorbereidingsbijeenkomst bij HowtoPow

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar we gaan wel oefenen tijdens een clinic spitzekehren. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag bij HowtoPow komt het volgende aan bod:

 • Off-piste clinic
 • Clinic airbag trekken
 • Clinic lawinepieper zoeken
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag HowtoPow:

 • Off-piste clinic
 • Clinic airbag trekken
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • 6 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 5 deelnemers)
 • 7x overnachting in hotels of hostel (soms Japanse stijl!) inclusief ontbijt
 • Lokaal vervoer met bus voor de gehele groep inclusief brandstof
 • Transfer vliegveld-hostel en retour
 • Tol en parkeergeld
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Lokaal programma:

 • Retourvlucht Nederland – Sapporo (ca. € 500,- tot € 800,-, des te vroeger je boekt des te goedkoper!)
 • Lunch en diner (zo ben je flexibel en kun je maximaal van de Japanse keuken genieten!)
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Ski-uitrusting
 • Liftpassen (ca. € 30,- tot € 45,- per dag)
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Als het minimum aantal deelnemers vroeg genoeg (denk aan ca. 1 oktober) bereikt wordt zal deze reis door de Nederlandse UIAGM berg- en skigidsen Boris Textor, Tomas van Lieshout en/of Jelle Staleman gegidst worden.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 5 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - JAPOW!_12

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op