Off-piste skiën Stubai

5 dagen
5 - 8 avonturiers
Light
Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_5
Oostenrijk, Alpen

Off-piste skiën Stubai

LEER OFF-PISTE SKIËN OP DE STUBAIER GLETSJER
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
5 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Light
4 / 20
Stijgconditie 1 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 1 / 5
Afdaaltechniek 1 / 5
Stijgconditie 1 / 5
Een klim met een rugzak van max. 8 kg die max. 30 min of 150 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 1 / 5
Je hebt een redelijke conditie. Een dag skiën met een rugzak van max. 8 kg met uitgebreide pauzes is voor jou geen probleem (3 uur 's ochtends en 3 uur 's middags).
Afdaaltechniek 1 / 5
Je skiet of board stabiel, vlot en gemakkelijk de zwarte piste af, maar heel sporadisch val je nog wel eens. Je hebt verder geen ervaring met off-piste skiën. Als het steil wordt vind je dat nog spannend. Bij deze tocht ski je niet steiler dan ca. 30 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Tijdens deze cursus staat off-piste skiën centraal. Je begint met oefeningen op de pistes rond de Stubaier gletsjer, die je daarna buiten de piste kan toepassen. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Niets moet en (bijna) alles mag. Je skitechniek, op de piste én daarbuiten zal enorm verbeteren.

Je komt de zwarte piste af zonder te vallen, maar hebt nog geen ervaring off-piste? Of je hebt al ervaring, maar je wilt graag beter kunnen skiën, zodat je er meer van geniet. Dan is deze off-piste cursus iets voor jou. Tijdens het skiën zal de gids af en toe tijd maken om te filmen. Door de video-opnames samen met jullie te analyseren kan je zelf goed zien wat er goed of fout gaat en ook leren van een ander. Je ziet dat je zelf opeens heel anders skiet dan dat het aanvoelt!

Je overnacht in hotel Stubai; een eenvoudige en sfeervolle uitvalsbasis in het Stubaital. Vanuit hier rijd je in een half uurtje naar de Stubaier Gletsjer. Daar ga je 4 dagen skiën onder begeleiding van een berggids. Elke dag delen we op met een koffiepauze en een lunchpauze. Door de verdeling in drie dagdelen is er genoeg tijd om te genieten, blijven we fit en voorkomen we blessures.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Skitechniek verbeteren door videoanalyse
 • Mooie omgeving en prachtig skigebied rondom de Stubaier Gletsjer

Ervaringen van andere deelnemers

Veel geoefend en m’n off piste vaardigheden zijn flink verbeterd.

Constant, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Jelle is een leraar en gids die weet waarover hij het heeft. Dit merk je in alles. Waardoor je snel leert. Maar ook mooie afdalingen maakt.

Levinus, beoordeelde ons met een 8,6 op klantenvertellen.nl

Prima opbouw van de techniek, consequent beredeneert vanuit de basis. Veel individuele aandacht en tips.

Frans, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Off-piste skiën Stubai programma

Dag 1 - Aankomst in Hotel Stubai, kennismaking en materiaalcheck

Vanuit Nederland rij je in ongeveer 9 uur naar het Stubaital. Wil je vliegen, vlieg dan op Innsbruck, dat ligt op slechts een half uur rijden van het Stubaital! Je overnacht in een prima hotel; een eenvoudige en sfeervolle uitvalsbasis in het Stubaital. In de avond maak je kennis met jouw skigids die ook direct het skimateriaal en het lawineveiligheidsmateriaal checkt.

Dag 2 - Inskiën en techniek op de piste

Je leert elkaar kennen en skiet in op de piste. Als je het gevoel weer te pakken hebt begin je met oefeningen gerelateerd aan het skiën in het terrein. Instuurfase, uitstuurfase maar ook het verschil tussen ‘hoch- en tiefentlastung‘ komen aan bod. Ook als je al een gerenommeerd off-piste skiër bent kan je op de piste nog oneindig veel leren voor off-piste!

Wanneer moet ik nu buigen, draaien en strekken en waar moet ik opkanten? In mijn knie, heup of met mijn hele lichaam? Begrijp je hier helemaal niets van? Let dan goed op vandaag; als het goed gaat ski je vandaag namelijk al naast de piste.

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_1
Techniek oefeningen buiten de piste

Dag 3 - Tijd voor de eerste poeder!

Vlak naast de piste verbeter je door verschillende oefeningen je techniek. Snelheidscontrole en stijl staan daarbij voorop. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustig bovenlichaam. Het plaatje wordt steeds duidelijker en de videoanalyse draagt daaraan bij.

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_1
Techniek oefenen buiten de piste!

Dag 4 - Je zoekt de grens op

Wat je gister geleerd hebt, pas je vandaag toe in het terrein. Zowel korte bochten als lange bochten komen aan bod. Je zoekt verschillende sneeuwsoorten, steilheden en exposities op. Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Met de videoanalyse zet de gids de puntjes op de i.

Dag 5 - Mooie runs als afsluiting

Met de videoanalyse van de vorige dag in het hoofd ga je op zoek naar wat uitdagender terrein. Je past het geleerde van de afgelopen dagen toe in de praktijk. Je skiet veel en krijgt nog wat tips over je techniek. Als afsluiter doe je misschien wel een kleine hike die je naar een onverspoorde helling brengt!

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_6

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Standaard hebben we een 2-persoonskamer voor je gereserveerd. Het kan dus zijn dat je bij een andere deelnemer of de gids op de kamer slaapt. Wil je een 1-persoonskamer? Dat kan afhankelijk van de beschikbaarheid en tegen een meerprijs. Stuur ons daarvoor een mailtje!

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen off-piste ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel en vlot een zwarte piste afdalen. Met stabiel bedoelen wij dat je ook als de sneeuw op de piste ijzig of ongelijk wordt zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Aangezien er bij deze reis veel aandacht besteed wordt aan de skitechniek is het niet mogelijk om als snowboarder met deze reis mee te gaan.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Voorbereidingsdag skireizen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je in de Alpen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Bij de voorbereidingsdag bij HowtoPow komt het volgende aan bod:

 • Off-piste clinic
 • Demo airbag trekken
 • Lawinepieper zoeken
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Alpen programma:

 • 4 dagen Begeleiding door UIAGM ski- en berggidsen of Oostenrijks Staatlich Geprüfter Skilehrer (1 gids per 8 deelnemers)
 • 4x overnachting in Hotel inclusief halfpension
 • 4 dagen liftpas
 • 3 avonden video analyse
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Ski-uitrusting
 • Kosten voor lokaal vervoer (ca. 30km per dag)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 8 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers die je mogelijk niet kent. Wil je bij jouw reis niet belemmert worden door de mindere conditie, ervaring of skills van de overige deelnemers of heb je andere data op het oog dan is het mogelijk om deze reis privé te boeken. Hieronder vind je de prijzen per persoon bij een privéboeking:

 • Bij 3 personen: € 1495,-
 • Bij 4 personen: € 1395,-
 • Bij 5 personen: € 1295,-
 • Bij 6 personen: € 1195,-
 • Bij 7 personen: € 1095,-

Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl als je deze reis op een andere datum of als privégroep wil boeken.

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_5

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op