Toerskiën Troll Peninsula

8 dagen
6 - 7 avonturiers
Hard
Mountain Network - toerskiën Troll Peninsula, IJsland_6
IJsland

Toerskiën Troll Peninsula

toerskiën IN HET LAND VAN GEISERS, FJORDEN EN VULKANEN
Eerstvolgende vertrek
12 maart 2022
Reisduur
8 dagen
Deelname vanaf
€ 1895
Deelnemers
6 - 7 avonturiers
Gids ratio
1:7

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard
12 / 20
Stijgconditie 3 / 5
Stijgtechniek 4 / 5
Afdaalconditie 2 / 5
Afdaaltechniek 3 / 5
Stijgconditie 3 / 5
Een klim met een rugzak van max. 12 kg die max. 3 uur of 900 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 4 / 5
Je hebt veel ervaring met het lopen op toerski's. Spitzekehren is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw dieper of ijziger wordt.
Afdaalconditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 10 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 3 / 5
Je skiet of board soepel en zonder te vallen door de losse poeder. Je hebt ruime ervaring met off-piste gaan. Als de sneeuw moeilijker wordt komt het voor dat je valt of dat je niet zo snel meer skiet, maar dat je wel door kan blijven gaan. Bij deze tocht komt het zeer regelmatig voor dat er (lange) hellingen steiler dan 30 graden geskiet moeten worden en korte stukjes steiler dan ca. 35 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

IJsland is het land van contrasten, het land van vuur en ijs. Naast vulkanen en geisers vind je er gletsjers en watervallen. Bergen vol sneeuw die het fjord in lijken te duiken. Het Troll Peninsula is voor skiërs dé plek om naartoe te gaan. Dit schiereiland heeft perfecte gevormde bergen met de juiste steilheid die recht het water in lijken te glijden. De noordelijke ligging, fijne poeder en de Vikingen zijn andere redenen om mee te gaan op deze tocht.

Het schiereiland is bezaaid met gletsjers maar de runs die starten en eindigen bij de zee maken deze trip pas echt bijzonder! Akureyri, de hoofdstad van het Noordelijke deel van IJsland, ligt op ongeveer 40 minuten rijden waardoor de het relatief makkelijk te bereizen is. De UIAGM berggids bepaalt, in samenspraak met jou, welke tocht er afhankelijk van het weer, de sneeuw en de condities per dag gemaakt wordt. Met de huurauto ben je flexibel en kunnen er over het gehele schiereiland toerskitochten gemaakt worden.

Als het minimum aantal deelnemers vroeg genoeg bereikt wordt (denk aan ca. 1 december) zal deze reis door de Nederlandse UIAGM berg- en skigids Tomas van Lieshout óf Jelle Staleman gegidst worden.

Na dit skiavontuur meteen weer plannen maken? Kijk dan eens naar onze toerskireis naar Marokko of de toerskitocht door de machtige Ortler.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Skiën net onder de poolcirkel
 • Idyllische vissersdorpjes met typerende rode Scandinavische huizen
 • Vanuit het fjord de berg op skiën

Video toerskiën Troll Peninsula

Benieuwd of de toerski Troll Peninsula reis iets voor jou is? Bekijk deze video voor een impressie van de skireis!
Mountain Network - toerskiën Troll Peninsula, IJsland_16

Ervaringen van andere deelnemers

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Toerskiën Troll Peninsula programma

Dag 1 - Reykjavik en Akureyri

Vanaf Amsterdam vlieg je in ongeveer 3 uur naar de hoofdstad van IJsland, Reykjavik. Na een transfer van het internationale naar het ‘domestic’ vliegveld vlieg je in ongeveer 50 minuten door naar Akureyri. Met de huurauto bereik je vanaf daar het plaatsje Dalvík waar je deze week overnacht. Afhankelijk van de beschikbare vluchten kan het ook zijn dat je pas een dag later doorvliegt naar Akureyri en overnacht in Reykjavik.

Deze week overnacht je bij Bjarni, die eruit ziet alsof hij rechtstreeks uit de Viking-tijd komt! Onderweg kun je je alvast vergapen aan het prachtige landschap.

Mountain Network - toerskiën Troll Peninsula, IJsland_17

Dag 2 - De eerste toerskidag

Direct vanuit Dalvík zijn er vele mogelijkheden om een mooie toerskitocht te maken. De bergen zijn er relatief gezien niet al te hoog maar kunnen perfect aan elkaar geschakeld worden zodat je meerdere bergen op een dag kunt doen. Omdat je vlakbij Dalvík zit kun je stoppen wanneer je wil maar de fanatiekelingen kunnen eindeloos veel hoogtemeters maken. Voor ieder wat wils dus!

Dag 3 - Après-ski in IJsland?

Vandaag rijden we door de tunnel voorbij Ólafsfjörður om bij een verlaten fjord uit te komen. Ook hier zijn de mogelijkheden weer talloos en de uitzichten onvergetelijk. Het skiën met op de achtergrond de zee is waarvoor je hier bent gekomen!

Terug bij ons onderkomen in Dalvík zoek je de kroeg van Bjarni op waar een welverdiend biertje op je wacht; als er überhaupt al andere skiërs in het gebied zijn, dan is dit de ‘place to be’!

Mountain Network - toerskiën Troll Peninsula, IJsland_7
Toeren met de zee op de achtergrond

Dag 4 - Siglufjörður wat?

Het dorpje Siglufjörður is het noordelijkst gelegen dorp op het schiereiland. Op het skiën na is het uitspreken van de naam van het dorp wellicht de grootste uitdaging! Het vissershaventje en de rood gekleurde huisjes zorgen voor een Scandinavische sfeer.

Rondom het dorp zijn er meerdere mogelijkheden om een mooie toerskitocht te maken. De gids bepaalt, zoals iedere dag, in samenspraak met jou en in samenhang met het weer en de condities wat er precies gedaan wordt.

Dag 5 - Naar de overkant van het Troll Peninsula

Je rijdt vandaag naar de tegenoverliggende kant van het fjord waar Dalvík ligt. De bergen die aan de overkant liggen hebben een fantastisch uitzicht op de bergen die je de eerdere dagen gedaan hebben.

Een andere optie deze week is om de helikopter te pakken en op die manier een mooie top te pakken.

Mountain Network - toerskiën Troll Peninsula, IJsland_4
Uitzicht op zee en de bergen

Dag 6 – Een overschrijding

Het overschrijden van een berg geldt als het ultieme avontuur omdat iedere afgelegde meter nieuw is! Als het weer het toelaat is het zelfs mogelijk om 2 topjes op één dag te doen. Met hulp van Bjarni die je aan de andere kant van de berg met de auto weer oppikt kom je weer terug in Dalvík.

Dag 7 - De laatste toerskidag op een echte gletsjer

De Troll Peninsula is zo noordelijk gelegen dat ondanks de relatief geringe hoogte van de bergen er talloze gletsjers liggen. Om tussen de gletsjerspleten door te kunnen skiën en navigeren is goed weer echter wel een vereiste!

Omdat de gletsjers wat verder in het binnenland gelegen zijn en de wegen daar naartoe vaak flink besneeuwd zijn wordt er last minute bekeken welke gletsjer het wordt.

Mountain Network - toerskiën Troll Peninsula, IJsland_8
Toeren op de gletsjer

Dag 8 - Terug naar huis

Vandaag staat de terugreis op het programma. De huurauto wordt in Akureyri weer ingeleverd en het vliegtuig brengt je via Reykjavik weer thuis. Je kijkt terug op een onvergetelijke week!

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In Reykjavik en/of Akureyri slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Daarnaast slaap je deze week ook in een lodge op het schiereiland van Troll. Afhankelijk van de beschikbaarheid beschikt de lodge soms zelfs over een jacuzzi en/of een sauna! Afhankelijk van de lodge deel je een kamer met 1 of meerdere mensen. De lodge beschikt over een keuken waar de deelnemers samen met de gids zelf het ontbijt, lunch en maaltijden bereiden.

Instroomeisen

Voorafgaand aan deze reis heb je minimaal 1 week toerski ervaring. Je hebt een goede conditie en kunt stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Bovendien is spitzekehren in steil terrein voor jou geen probleem!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Voorbereidingsdag skireizen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar we gaan wel oefenen tijdens een clinic spitzekehren. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur clinic spitzekehren
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Spitzekehr clinic
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • 6 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 7 deelnemers)
 • 2x overnachting in een hotel in Reykjavik inclusief ontbijt
 • 6x overnachting op inclusief volpension (zelf boodschappen doen, koken en overnachten in een ‘lager’)
 • Transfer Keflavik Airport – Domestic airport en retour
 • Lokaal transport met huurauto/bus inclusief brandstof
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Optioneel: Huur ski-uitrusting spitzekehr clinic (€ 35,- bij Basecamp)

Lokaal programma:

 • Retourvlucht Nederland – Akureyri (vanaf ca. € 400,-)
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Toerski-/Splitboard uitrusting
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
 • Optioneel: Helikoptervlucht vanaf € 190,- p.p. per vlucht
 • Optioneel: Bezoek aan een echte IJslandse Geiser
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 7 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
12 maart 2022 - 19 maart 2022
7 van de 7 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1895
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - toerskiën Troll Peninsula, IJsland_6

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op