Toerskiën Silvretta

7 dagen
4 - 7 avonturiers
Medium
Mountain Network - toerskiën Silvretta42
Oostenrijk, Alpen

Toerskiën Silvretta

DOE JE EERSTE TOERSKI ERVARING OP IN DE SILVRETTA
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
4 - 7 avonturiers
Gids ratio
1:7

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Stijgconditie 3 / 5
Stijgtechniek 2 / 5
Afdaalconditie 2 / 5
Afdaaltechniek 2 / 5
Stijgconditie 3 / 5
Een klim met een rugzak van max. 12 kg die max. 3 uur of 900 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 2 / 5
Je hebt geen of nauwelijks ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 10 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 2 / 5
Je skiet of board vlot en gemakkelijk de zwarte piste af zonder te vallen. Je hebt al enige ervaring met off-piste skiën. Off-piste val je soms nog wel, maar niet continu. Tijdens het afdalen moet je soms nog stoppen om op adem te komen. Het kan voorkomen dat er een klein stukje steiler dan 30 gragen geskiet moet worden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Wil jij je eerste toerski ervaring opdoen? Ga dan met ons mee naar de Silvretta op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Een huttentrektocht, maar dan met off-piste skiën! Je leert de uitrusting kennen en er is ruimte om je off-piste skitechniek te verbeteren. We slapen in bekende hutten als de Wiesbadener Hütte, de Heidelberger Hütte en de Jamtalhütte. Kortom een week om te genieten van alle aspecten van het toerskiën.

Wij zullen voornamelijk aan de Oostenrijkse kant van de grens toeren.  In deze toerskitocht voor beginners komen alle facetten van het toerskiën voorbij; stijgen en dalen, huttengezelligheid, toppen en goede poeder. En zoals elke toertocht wordt ook deze afgesloten met een heerlijke lange afdaling naar het dal.

Deze tocht is ongeveer gelijkwaardig met de tocht van hut naar hut die we rondom de Mont Thabor organiseren. In de Silvretta is de rugzak net iets zwaarder dan bij de Mont Thabor omdat je bij de Silvretta ook gletsjer materiaal mee moet nemen. Ben je op zoek naar iets nóg laagdrempeligers? Kies dan voor de toerskicursus vanuit 1 berghut in Kühtai.

Na je tocht in de Silvretta is een toerskitocht in de Lyngen of Stubaier Alpen een mooie vervolgstap.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Toerskitocht van hut naar hut met gletsjers
 • Prachtig toerskigebied met goede luxe berghutten
 • Makkelijk terrein, goed voor beginnende toerskiërs

Video toerskiën Silvretta

Benieuwd of de Toerski Silvretta reis iets voor jou is? Bekijk deze video voor een impressie van de skireis!
Mountain Network - toerskiën Silvretta43

Ervaringen van andere deelnemers

Soms klopt alles! Dat was het geval bij de Silvretta Toerskitocht voor beginners van 14-19 april 2019. Dat gold voor de organisatie, de gids (supergids, hoog niveau, daagt je uit op verantwoordelijkheid nemen voor tochtplannng en uitvoering, veiligheid altijd voorop), de tocht en de hutten die we...

Sjouke, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Goede begeleiding tijdens de skitour

Guy, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

De organisatie door mountain network was goed. Heel bepalend voor het succes is de gids. Wij hadden de Ijslandse Robert.....(week van 31 maart). Over Robert wil ik expliciet zeggen hoe goed ik hem vond. Voelde me absoluut veilig. Daarnaast positief dat hij heel duidelijk was in zijn instructies...

Karin, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Toerskiën Silvretta programma

Dag 1 - Aankomst in het hotel

De eerste avond ontmoet je elkaar in het hotel en geniet je van een heerlijke maaltijd. Je overnacht in de omgeving van Imst.

Dag 2 - Het skigebied van Ischgl

In de ochtend rijd je het laatste stukje naar het Paznauntal. Je ontmoet de gids in Ischgl op de parkeerplaats van de hoger gelegen Heidelberger Hütte. Na een korte materiaalcheck pakken we de skilift omhoog en skiën we in op de piste. Als iedereen het gevoel voor de ski’s weer te pakken heeft verplaats je je langzaam richting de makkelijkere off-piste runs. De gids kan jullie prima tips en oefeningen geven om de off-piste techniek beter onder de knie te krijgen. Aan het einde pakken we de Val Gronda gondel omhoog en skiën we naar de Heidelberger Hütte.

Mountain Network - toerskiën Silvretta36
De Heidelberger Hütte

Dag 3 - Heidelberger Hütte

Vandaag maak je een kleine maar mooie skitoer in de omgeving van de hut. Waar de gids zich gisteren richtte op het afdalen, schenkt hij vandaag aandacht aan het lopen op toerski’s. Niet alleen wordt er geoefend met het bevestigen van de vellen en de harscheien; vooral ook het oefenen met ‘spitzekehren’ en het omgaan met de drie-eenheid staan vandaag op het programma. Toermogelijkheden zijn; Piz Tasna, Piz Davo Dieu, Piz Davo Lais of de Piz Mottana.

700 m stijgen, 700 m dalen

Mountain Network - toerskiën Silvretta39
Oefenen met pieperzoeken

Dag 4 - Een echte skitoer

‘s Ochtends vroeg vertrek je richting de Jamtalhütte. Afhankelijk van de sneeuwcondities ga je via het Zahnjoch of het Kronenjoch. Vanaf het Kronenjoch kan de ‘3000er’ Breite Krone beklommen worden. Op het joch gaan de bindingen in de skistand en kunnen de vellen van de ski’s want er wacht een poederafdaling! Op de Jamtalhütte staat de warme chocolademelk met slagroom op je te wachten!

700 m stijgen, 800 m dalen

Mountain Network - toerskiën Silvretta_1
De Jamtalhütte

Dag 5 - Skiën op de Jamtalgletsjer

De Jamtalhütte is ooit eens door een grote lawine weggevaagd en is later nog bekend geworden door een groot lawine-ongeluk vlakbij de hut. Gelukkig is de hut inmiddels verplaatst en de plaats van het lawineongeval is tegenwoordig afgezet en gemakkelijk te omzeilen. Het desolate landschap van de Jamtal Ferner is indrukwekkend en als je goed kijkt zie je hoeveel ‘kleuren’ wit er eigenlijk zijn! Als de groep zin heeft, beklim je het drielandenpunt tussen Tirol, Vorarlberg en Zwitserland, de Dreiländerspitze.

800 m stijgen, 600 m dalen

Mountain Network - toerskiën Silvretta41

Dag 6 - De Wiesbadener Hütte

De Wiesbadener Hütte is misschien wel de gezelligste hut van de Silvretta, vooral dankzij de vrolijke dames die op de hut werken. Vanaf de Wiesbadener Hütte kan de hoogste berg van Vorarlberg beklommen worden: de Piz Buin (3312 m). De Silvrettahorn behoort ook tot de mogelijkheden. Over de gletsjer ski je naar beneden waar de laatste beklimming op ons wacht. Via het Bieltaljoch wacht de lange afdaling naar Galtür.

200 m stijgen, 900 m dalen

Mountain Network - toerskiën Silvretta_11
Toeren én toppen beklimmen.

Dag 7 - Terug naar huis

Het zit erop, na het afscheid nemen van de gids en je teamgenoten, is het tijd om de auto in te stappen en terug te keren naar Nederland.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Daarnaast slaap je deze week ook in verschillende berghutten: de Heidelbergerhütte, Jamtalhütte en de Wiesbadenerhütte waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen toerski ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_12

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur clinic spitzekehren
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Spitzekehr clinic
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Alpen programma:

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 7 deelnemers)
 • 4x overnachting in berghutten inclusief volpension
 • 2x overnachting in een pension inclusief halfpension
 • 1 dag liftpas Ischgl
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Optioneel: Huur ski-uitrusting spitzekehr clinic (€ 35,- bij Basecamp)

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Toerski-/Splitboard uitrusting
 • Eventuele extra dagen liftpas
 • Kosten voor lokaal vervoer
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter Skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 7 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - toerskiën Silvretta42

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op