Toerskiën Mont Thabor

6 dagen
4 - 6 avonturiers
Medium
Mountain Network - toerskiën Mont Thabor_2
Frankrijk, Alpen

Toerskiën Mont Thabor

DOE JE EERSTE TOERSKI ERVARING OP IN HET MONT THABOR GEBIED IN FRANKRIJK
Eerstvolgende vertrek
28 februari 2022
Reisduur
6 dagen
Deelname vanaf
€ 1045
Deelnemers
4 - 6 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
9 / 20
Stijgconditie 3 / 5
Stijgtechniek 2 / 5
Afdaalconditie 2 / 5
Afdaaltechniek 2 / 5
Stijgconditie 3 / 5
Een klim met een rugzak van max. 12 kg die max. 3 uur of 900 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 2 / 5
Je hebt geen of nauwelijks ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 10 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 2 / 5
Je skiet of board vlot en gemakkelijk de zwarte piste af zonder te vallen. Je hebt al enige ervaring met off-piste skiën. Off-piste val je soms nog wel, maar niet continu. Tijdens het afdalen moet je soms nog stoppen om op adem te komen. Het kan voorkomen dat er een klein stukje steiler dan 30 gragen geskiet moet worden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Vanuit het wielrennen zullen namen als Col du Galibier en Col du Lauteret je misschien wel bekend voorkomen. Deze colletjes vormen samen met de Mont Thabor onderdeel van de bergketen Cerces en is bij het grote publiek nog redelijk onbekend als toerskigebied. Het is er daarom stukken rustiger dan bijv. de Silvretta. Voor beginnende toerskiërs vormt de Cerces hét ideale gebied.

Wil je beginnen met toerskiën? Doe dan mee met deze beginnerscursus toerskiën in het Mont Thabor gebied in Frankrijk. Een huttentrektocht, maar dan met off-piste skiën! We slapen in berghutten en besteden tijd aan off-piste skitechniek en toerski-stijgtechniek, toerskimateriaal en lawine-veiligheidsmateriaal. Kortom een week om heel veel te leren en te genieten van de bergen!

Deze tocht is gelijkwaardig met de tocht van hut naar hut die we in de Silvretta organiseren maar duurt 1 dag korter. Ben je op zoek naar iets laagdrempeligers? Kies dan voor de toerski cursus vanuit 1 berghut in Kühtai.

Is het toerskiën in de omgeving van Mont Thabor je goed bevallen? Dan is een week toerskiën in (bijvoorbeeld) de Lyngen Alpen een mooie vervolgstap!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Toerskitocht van hut naar hut zonder gletsjers
 • Makkelijk terrein, goed voor beginnende toerskiërs
 • Meerdere steile varianten mogelijk
 • Prachtig toerskigebied met goede en luxe berghutten

Ervaringen van andere deelnemers

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Toerskiën Mont Thabor programma

Dag 1 - Reis naar Frankrijk

Na een rit van ongeveer 10 uur kom je aan in Valloire in het pension of hotel en eet je gezamenlijk met je team.

Dag 2 - Het skigebied van Valloire

Na het controleren van de uitrusting pakken we de lift en skiën we in op de piste waarbij we aandacht besteden aan skitechniek. Gedurende de dag verplaatsen we ons richting de off-piste om rustig te kunnen wennen en weer wat vertrouwen te krijgen in het off-piste skiën. Die toerski’s voelen toch anders aan dan die dikke freeride-latten!

Mountain Network - toerskiën Mont Thabor_8
Wennen aan off-piste terrein

Dag 3 - De eerste toerskitocht

Vanuit Valloire rijden we richting het kleine dorpje Bonnenuit (1742 m) waar we de auto parkeren en de vellen onder de ski’s plakken. Tijdens onze tocht richting de Refuge des Drayères (2100 m) legt de gids de spitzekehrtechniek uit. In de namiddag oefenen we met behulp van lawinepieper, schep en sonde het vinden van een lawineslachtoffer.

650 m stijgen, 400 m dalen

Mountain Network - toerskiën Mont Thabor_5

Dag 4 - De eerste echte bergtop

Vandaag staat de 3002 meter hoge Rocher de la Grand Tempête op het programma. Daarna wacht er een prachtige afdaling naar de Refuge de Ricou (2060 m) waar we de nacht doorbrengen. De sfeer op dit kleine hutje is uniek!

900 m stijgen, 1000 m dalen

Mountain Network - toerskiën Mont Thabor_6
De rust van het toeren!

Dag 5 - toerskiën pur sang

Vroeg in de ochtend lopen we gestaag naar de Col du Chardonnet (2717 m). Vanaf daar ligt er een prachtige afdaling op ons te wachten. Tussen steile rotswanden door klimmen we vervolgens naar de Col de la Ponsonnière (2613 m). Onder de Grand Galibier door dalen we af naar het beginpunt van de week. Met een voldaan gevoel kijken we terug op een intensieve week waarin veel geleerd én beleefd is! Vanavond is de laatste overnachting in het pension in het dal.

1100 m stijgen, 1560 m dalen

Mountain Network - toerskiën Mont Thabor_1

Dag 6 - Vertrek

Na het ontbijt rijd je terug naar huis, nagenietend van een fantastische toerskitocht.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In het dal slaap je in een prima maar basic pension of hotel. Daarnaast slaap je deze week ook in verschillende berghutten: Refuge des Drayères en de Refuge de Ricou of een ander pittoresk berghutje waar je op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt rekenen. Afhankelijk van het chalet of de berghut slaap je in een stapelbed of ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen toerski ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_12

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dagen krijg je een presentatie over wat je allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur clinic spitzekehren
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Spitzekehr clinic
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Alpen programma:

 • 4 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (1 gids per 6 deelnemers)
 • 2x overnachting in berghutten inclusief halfpension
 • 3x overnachting in een pension of hotel in het dal inclusief halfpension
 • 1 dag liftpas Valloire
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Voorbereidingsdag Nederland:

 • Optioneel: Huur ski-uitrusting spitzekehr clinic (€ 35,- bij Basecamp)

Alpen programma:

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Toerski-/Splitboard uitrusting
 • Kosten voor lokaal vervoer
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze skireizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van skitechniek en lawineveiligheid. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden een beschermd beroep, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn. Staatlich Geprüfter skileraren zijn specialist op het gebied van skitechniek. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 6 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids
28 februari 2022 - 5 maart 2022
4 van de 6 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1045
21 maart 2022 - 26 maart 2022
6 van de 6 plaatsen
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1045
Boeken

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - toerskiën Mont Thabor_2

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op