Stok Kangri beklimmen

17 dagen
5 - 10 avonturiers
6153 meter
Hard
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
India

Stok Kangri beklimmen

TREKTOCHT DOOR DE HIMALAYA EN BEKLIMMING VAN EEN 6000'ER
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
17 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
5 - 10 avonturiers
Gids ratio
1:3

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard
10 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 4 / 5
Afzien 2 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 4 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 6000 en 7000 meter.
Afzien 2 / 5
Overnachtingen in tenten/barakken, maar je kookt niet zelf. Je hoeft alleen een dagrugzak te dragen.

Stok Kangri is met 6153 meter boven zeeniveau de hoogste berg van de Stok bergketen in de Indiase regio Ladakh en is onderdeel van het Himalaya gebergte. De berg wordt omringd door het Hemis Nationaal Park en ligt op 15km afstand van Leh (de hoofdstad van Ladakh), waar je na een overstap in New Delhi aankomt op de luchthaven.

De Stok Kangri is voor een 6000er relatief goed begaanbaar – de beklimming is een mentale en fysieke uitdaging, maar technisch niet ingewikkeld. De grootste uitdaging wordt gevormd door de hoogte. Acclimatisatie onder professionele begeleiding is dan ook van groot belang. Daarom bieden wij de beklimming van de Stok Kangri aan onder leiding van een gecertificeerde, zeer ervaren, Nederlandse expeditieleider.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Beklim een prachtige 6000’er trekking top
 • Begeleiding door een Nederlandse zeer ervaren expeditieleider
 • Extra begeleiding door lokale gidsen (1 gids per 2 of 3 deelnemers)
 • Ontdek natuur en cultuur van de Himalaya
 • Uitgebreide acclimatisatie
 • Bagagevervoer op muilezels

Ervaringen van andere deelnemers

De hele reis zit goed in elkaar. De eerste paar dagen acclimatiseren op 3.500 m hoogte, dat heb je echt nodig. Daarna zelf lekker aan de slag in een prachtig gebied. Onder leiding van een ervaren Nederlandse en plaatselijke gids hebben we een prachtige tocht gemaakt met als toppunt de beklimming...

Werner, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Stok Kangri beklimmen programma

Dag 1 – Vliegreis

Vlucht van Nederland naar New Delhi.

Dag 2 – Aankomst in Leh (3500 m)

Aankomst in New Delhi en tweede vlucht naar Leh. De vlucht van New Delhi naar Leh is een belevenis op zich: je vliegt over de Himalaya en hebt waanzinnig uitzicht vanuit het vliegtuig! Op deze eerste dag in India staat ontspanning op het programma: zorg dat je rust zodat je lichaam rustig aan de hoogte kan wennen – Leh ligt op 3500 meter boven zeeniveau en je lichaam heeft tijd nodig om aan deze hoogte te wennen.

Dag 3 – Leh

Vandaag verkennen we Leh: we bezoeken het Gonpa Soma klooster in het centrum, de bazar waar vrouwen groente uit eigen tuin verkopen en het poloveld waar al lang voor de Britse kolonisatie polo gespeeld werd.

Dag 4 – Puja & meditatiegrot

‘s Ochtends vroeg, nog voor het ontbijt vertrekken we naar Thikse, waar we een traditionele dagelijkse ochtend-puja (gebed) bijwonen en een van de mooiste kloosters van Ladakh bekijken. Daarna trekken we onze bergschoenen aan voor een acclimatisatie wandeling naar de eeuwenoude Hemis Gatsang meditatiegrot (3650 m).

3-4 uur hiken

Dag 5 – Start van de trektocht

Vandaag gaat de tocht echt beginnen! We rijden langs de rivier naar het dorp Chilling, waar we met een kabelbaantje de rivier oversteken. Aan de overkant ontmoeten we de ezeldrijvers die onze bagage op de draagdieren binden. Vandaag lopen we naar Skiu, waar we ons kamp opslaan voor de nacht.

3-4 uur hiken

Mountain Network - Stok Kangri-6
De eerste dag van de tocht!

Dag 6 – Markha (3800 m)

Vandaag wandelen we langs de Markha-stroom naar het grootste dorp dat we tijdens onze tocht aandoen: Markha, waar we op 3800 meter overnachten.

5-6 uur hiken

Mountain Network - Stok Kangri-1

Dag 7 – Thachungtse (4200 m)

Vandaag maken we een prachtige wandeling naar Thachungtse, overnachting op 4200 meter.

5-6 uur hiken

Dag 8 – Nimaling Es (4800 m)

De wandeling naar Nimaling Es loopt over het prachtige Nimaling Plateau, waar herders uit lager gelegen dorpen hun vee in zomer naar toe brengen om te grazen.

3-4 uur hiken

Mountain Network - Stok Kangri-7

Dag 9 – trekking over de Kongmaru La pas (5200 m)

Een wat zwaardere trektocht-dag naar Chuskyurmo met een oversteek van de machtige Kongmaru La pas. We overnachten op 4200 meter.

6-7 uur hiken

Mountain Network - Stok Kangri-44
Een stevige klim.

Dag 10 – Shang Phu (4200 m)

Wandeling naar Shang Phu,

4-5 uur hiken

Dag 11 – Matho Phu (4300 m)

Trekking naar Matho Phu via een 4800 meter hoge pas waarna je op 4300 meter overnacht.

6-7 uur hiken

Dag 12 – Base camp (4950 m)

Eindelijk kom je aan in het Base Camp.

6-7 uur hiken

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 13 – Rustdag

Vandaag nemen we de tijd om ons lichaam rust te geven, onszelf te organiseren en optimaal voor te bereiden op de topdag van morgen.

Dag 14 – De beklimming

De expeditie is eigenlijk al geslaagd door de trekking die je gemaakt hebt maar vandaag staat het toetje op het programma. De 6153 meter hoge Stok Kangri! Tijdens de beklimming kan het zijn dat je sneeuw tegen komt en dat je stijgijzers nodig hebt. Het kan ook zijn dat je zonder door de sneeuw te hoeven lopen de top bereikt. Hoe dan ook zal de opluchting groot zijn en kun je moe maar voldaan genieten van het prachtige uitzicht over de Himalaya! Na de beklimming dalen we af terug naar het Base camp.

10-12 uur klimmen, 1200 m stijgen, 1200 m dalen

Mountain Network - Stok Kangri-15
Op naar de top!

Dag 15 – Stok

Vanuit het basiskamp lopen we naar de plaats Stok. Vanuit daar worden we met de auto terug gebracht naar Leh, waar we in ons hotel overnachten.

4-5 uur hiken

Dag 16 – New Delhi

Hallo Delhi! We vliegen terug naar New Delhi, waar eventueel tijd is voor een verkenning van de stad. ‘s avonds/s’ nachts vliegen we door naar Nederland.

Mountain Network - Stok Kangri-39

Dag 17 – Aankomst in Nederland

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In Leh overnacht je in een hotel in tweepersoonskamers. Als je alleen reist delen wij je in met iemand van hetzelfde geslacht. Tijdens de trektocht slapen we in tweepersoonstenten.

Instroomeisen

Voor deze reis is het belangrijk dat je een goede basisconditie hebt en dat je vaker in de bergen hebt gewandeld, bij voorkeur op hoogte. Heb je bijvoorbeeld gewandeld op de Toubkal, Kilimanjaro, in de Alpen of vergelijkbaar dan kun je mee met deze reis.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network informatiedocument 2

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

IMG_5935

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • Volledige begeleiding van Nederlandse expeditieleider
 • Ondersteuning van lokale gidsen en trekking crew (koks, ezel menners, assistenten)
 • Tot 15kg bagagetransport d.m.v. ezels tijdens de trekking
 • 4x overnachtingen in hotel in Leh op basis van 2-persoonskamer
 • 10x overnachtingen op de berg in tweepersoonstenten
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (ontbijt, avondmaaltijden en lunchpakket overdag)
 • Bezoek aan klooster
 • Ontbijt en lunch tijdens de dagen in Leh
 • Lokaal transport
 • Alle lokale permits, vergunningen en toeslagen
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Onze trekking- en expeditie reizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider niet alleen het krijgen van hoogteziekte wordt verkleind en de kans op het behalen van de top aanzienlijk wordt vergroot, maar dat dit ook ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie. Onze expeditieleiders werken altijd samen met lokale gidsen. Met het inzetten van lokale gidsen stimuleren we de lokale economie en voldoen we aan de lokale wetgeving. De expeditieleider neemt alle communicatie met de lokale gidsen en autoriteiten op zich.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je op pad met een Nederlandse expeditieleider uit het team van Mountain Network en lokale gidsen

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op