Off-piste cursus Stubaier Gletsjer

5 dagen
5 - 8 avonturiers
Light
Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_5
Oostenrijk, Alpen

Off-piste cursus op de Stubaier Gletsjer

LEER OFF-PISTE SKIËN OP DE STUBAIER GLETSJER
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
5 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
5 - 8 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Light
4 / 20
Stijgconditie 1 / 5
Stijgtechniek 1 / 5
Afdaalconditie 1 / 5
Afdaaltechniek 1 / 5
Stijgconditie 1 / 5
Een klim met een rugzak van max. 8 kg die max. 30 min of 150 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 1 / 5
Je hebt geen ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 1 / 5
Je hebt een redelijke conditie. Een dag skiën met een rugzak van max. 8 kg met uitgebreide pauzes is voor jou geen probleem (3 uur 's ochtends en 3 uur 's middags).
Afdaaltechniek 1 / 5
Je skiet of board stabiel, vlot en gemakkelijk de zwarte piste af, maar heel sporadisch val je nog wel eens. Je hebt verder geen ervaring met off-piste skiën. Als het steil wordt vind je dat nog spannend. Bij deze tocht ski je niet steiler dan ca. 30 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

Tijdens deze cursus werk je aan je skitechniek om veilig en stabiel off-piste te leren skiën. Je begint met oefeningen op de pistes rond de Stubaier gletsjer, die je daarna buiten de piste kan toepassen. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Niets moet en (bijna) alles mag. Je skitechniek, op de piste én daarbuiten zal enorm verbeteren.

Je komt de zwarte piste af zonder te vallen, maar hebt nog geen ervaring off-piste? Of je hebt al enige ervaring, maar je wilt graag beter leren skiën, zodat je er meer van geniet? Dan is deze off-piste cursus iets voor jou. Deze cursus is ook bij uitstek geschikt voor iedereen die graag de stap wilt maken naar het toerskiën!

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Voor skiërs die de stap naar de off-piste of toerskiën willen maken
 • Skitechniek verbeteren door videoanalyse
 • Goede voorbereiding voor toerski-tochten
 • Mooie omgeving en prachtig skigebied rondom de Stubaier Gletsjer

Ervaringen van andere deelnemers

Veel geoefend en m’n off piste vaardigheden zijn flink verbeterd.

Constant, beoordeelde ons met een 9,0 op klantenvertellen.nl

Jelle is een leraar en gids die weet waarover hij het heeft. Dit merk je in alles. Waardoor je snel leert. Maar ook mooie afdalingen maakt.

Levinus, beoordeelde ons met een 8,6 op klantenvertellen.nl

Prima opbouw van de techniek, consequent beredeneert vanuit de basis. Veel individuele aandacht en tips.

Frans, beoordeelde ons met een 8,0 op klantenvertellen.nl

Off-piste cursus op de Stubaier Gletsjer programma

Dag 1 - Aankomst in Hotel Stubai, kennismaking en materiaalcheck

In de loop van de middag ben je welkom in Hotel Stubai, onze sfeervolle uitvalsbasis in het Stubaital. In de avond maak je kennis met jouw gids, die ook direct het skimateriaal en het lawineveiligheidsmateriaal checkt.

Tip: het Stubaital is vanuit Nederland goed bereikbaar per auto, maar ook per trein! In de winter rijden er dagelijks directe nachttreinen naar Innsbruck, vanuit waar je met een halfuurtje in het Stubaital bent. Zo reis je ontspannen en milieuvriendelijk naar je bestemming!

Dag 2 - Inskiën en techniek op de piste

In de ochtend ga je warm skiën op de piste. Als je het gevoel weer te pakken hebt beginnen we met techniekoefeningen. Instuurfase, uitstuurfase maar ook het verschil tussen ‘hoch- en tiefentlastung‘ komen aan bod. Ook als je al een ervaren off-piste skiër bent, kan je op de piste nog oneindig veel leren voor off-piste!

Wanneer moet ik nu buigen, draaien en strekken en waar moet ik opkanten? In mijn knie, heup of met mijn hele lichaam? Begrijp je hier helemaal niets van? Let dan goed op vandaag; als het goed gaat ski je vandaag namelijk al naast de piste.

EB202015-0376
Techniek oefeningen op en buiten de piste

Dag 3 - Tijd voor de eerste poeder!

Rondom de piste verbeter je vandaag door verschillende oefeningen je techniek. Snelheidscontrole en stijl staan daarbij voorop. Meer vanuit je benen skiën zorgt voor een rustig bovenlichaam. De gids maakt gedurende de dag video's, waarmee je daarna je skitechniek goed kan analyseren.

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_1
Techniek oefenen buiten de piste!

Dag 4 - Uitdaging opzoeken!

Wat je gister geleerd hebt, pas je vandaag toe in het terrein buiten de piste. Zowel korte als lange bochten komen aan bod. Je zoekt verschillende sneeuwsoorten, steilheden en exposities op. Onverspoorde poeder, buckels of juist harder verspoord terrein? Iedere situatie vraagt weer een andere techniek! Met de videoanalyse zet de gids de puntjes op de i.

Dag 5 - Mooie runs als afsluiting

Met de videoanalyse van de vorige dag in het hoofd ga je op zoek naar wat uitdagender terrein. Je past het geleerde van de afgelopen dagen toe in de praktijk. Je skiet veel en krijgt nog wat tips over je techniek. Als afsluiter doe je misschien wel een hike die je naar een onverspoorde helling brengt!

In de loop van de middag is het programma afgelopen. Je kunt van de avond gebruik maken om vast huiswaarts te reizen, of optioneel nog een nachtje bijboeken in het hotel.

Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_6

Reis en vervoer

Het Stubaital ligt op enkele tientallen kilometers van Innsbruck, de hoofdstad van Tirol. Vanaf Utrecht is het zo'n Stubaital zo'n 9 uur rijden, maar Innsbruck is ook goed bereikbaar per trein. Met de ÖBB Nightjet reis je dagelijks rechtstreeks naar Innsbruck, vanuit waar het Stubaital in zo'n 30 minuten bereikbaar is per bus. Lokaal is vervoer mogelijk per skibus.

Accommodatie

Je verblijft in Hotel Stubai, een sfeervol driesterrenhotel aan het begin van het Stubaital. Standaard hebben we een 2-persoonskamer voor je gereserveerd. Het kan dus zijn dat je bij een andere deelnemer of de gids op de kamer slaapt. Wil je een 1-persoonskamer? Dat kan afhankelijk van de beschikbaarheid en tegen een meerprijs. Stuur ons daarvoor een mailtje!

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf geen off-piste ervaring nodig. Wel heb je een goede conditie en kun je stabiel een zwarte piste afdalen (zonder vaak te vallen kunnen afdalen in verschillende omstandigheden). Het is niet mogelijk om als snowboarder deel te nemen aan deze reis.

Het voorbeeldprogramma en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Programma
 • Gidsen
 • Logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network - voorbereidingsdag skiën_26

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst winter

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 4 dagen Begeleiding door UIAGM ski- en berggidsen of Oostenrijks Staatlich Geprüfter Skilehrer (1 gids per 8 deelnemers)
 • 4x overnachting in Hotel inclusief halfpension
 • 4 dagen liftpas
 • 3 avonden video analyse
 • Toeristenbelasting
 • CO2 Compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de Alpen
 • Lawineveiligheidsmateriaal: rugzak, pieper, sonde en schep (te huur via ons bij Base Camp met 10% korting)
 • Ski-uitrusting
 • Kosten voor lokaal vervoer (ca. 30km per dag)
 • Lunch, consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)
fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt begeleid door een UIAGM ski- en berggids of een Staatlich Geprfüfter Skilehrer. Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 8 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Deze reis als privégroep boeken? Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor de mogelijkheden!

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - off-piste skitechniek Stubai_5

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op