Toerskiën en Freeriden La Grave

7 dagen
3 - 6 avonturiers
Hard
Mountain Network - La Grave3
Alpen

Toerskiën en Freeriden La Grave

TOERSKIËN EN FREERIDEN IN DE OMGEVING VAN LA GRAVE
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
3 - 6 avonturiers
Gids ratio
1:6

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard
11 / 20
Stijgconditie 3 / 5
Stijgtechniek 2 / 5
Afdaalconditie 3 / 5
Afdaaltechniek 3 / 5
Stijgconditie 3 / 5
Een klim met een rugzak van max. 12 kg die max. 3 uur of 900 hoogtemeters duurt kun je prima aan. Het kan zijn dat je per dag in totaal 6-8 uur op pad bent (zowel klimmen als dalen).
Stijgtechniek 2 / 5
Je hebt geen of nauwelijks ervaring met het lopen op toerski's.
Afdaalconditie 3 / 5
Je hebt een goede conditie. Een volle dag skiën met een rugzak van max. 12 kg is voor jou geen enkel probleem, ook niet als de sneeuw moeilijk is.
Afdaaltechniek 3 / 5
Je skiet of board soepel en zonder te vallen door de losse poeder. Je hebt ruime ervaring met off-piste gaan. Als de sneeuw moeilijker wordt komt het voor dat je valt of dat je niet zo snel meer skiet, maar dat je wel door kan blijven gaan. Bij deze tocht komt het zeer regelmatig voor dat er (lange) hellingen steiler dan 30 graden geskiet moeten worden en korte stukjes steiler dan ca. 35 graden. Ter vergelijking: de steilste zwarte piste in Oostenrijk is ca. 35 graden.

La Grave is een mythisch dorpje onder toerskiërs en freeriders, en dat is niet voor niets! Vanuit het dorpje brengt een gondel je namelijk direct naar de gletsjerwereld van het hooggebergte. Dit is echter niet zomaar een skigebied, want op één symbolische piste na ski je hier elke meter door ongerept terrein. Van couloirs tot tree-runs, je vind het hier allemaal!

Tijdens deze week staat de beleving van het hooggebergte centraal. We maken zowel mooie toerski-tochten door indrukwekkende landschappen als uitdagende off-piste afdalingen. Het beste van beide werelden dus. Bovendien is dit de perfecte week om aan je skitechniek te werken in off-piste terrein en om je stijg-techniek te verfijnen!

Gedurende de week verblijf je in een gezellig hotel in La Grave én gaan we nog even van het echte huttenleven genieten! Je verblijft tijdens het maken van een van de tours in een sfeervolle hut op een prachtige locatie in de bergen.

Voor deze skitrip heb je enige off-piste ervaring nodig (bijvoorbeeld in de Silvretta of met een off-piste cursus), maar er is gedurende de week nog veel ruimte om jouw skitechniek te verbeteren. Heb jij al veel ervaring met toerskiën? Dan bieden onze toerskitochten in het Stubai of de Haute Route meer uitdaging.

 

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Uitdagende off-piste runs
 • Mooie skitours
 • Uitzicht op de indrukwekkende toppen van de Ecrins
 • Werken aan jouw off-piste techniek
 • Ook voor splitboarders!

Toerskiën en Freeriden La Grave programma

Dag 1 - Aankomst in het hotel

Voorafgaand aan het programma reis je zelfstandig naar La Grave. We brengen wij je in contact met de andere deelnemers zodat er eventueel gecarpoold kan worden. Je kunt ervoor kiezen om zelfstandig al 1 of 2 dagen in te skiën in de omliggende skigebieden (Alp d'Huez, Les Deux Alpes). Je overnacht in Hotel Edelweiss***, een gezellig en erg gastvrije herberg met goed eten.

Dag 2 - De eerste off-piste meters

Na een goed ontbijt vertrek je naar de skilift van La Grave. Deze lift brengt je naar zo'n 3200 meter. Vanaf hier hebben we ruim 1600 verticale meter tot onze beschikking! Vandaag neemt de gids je mee op een aantal klassieke afdalingen van La Grave, door Vallon de la Meije en Vallon de Chancel. Deze routes brengen je via gletsjerterrein en tree-runs helemaal terug naar La Grave, waar je weer in de lift stapt voor de volgende afdaling.

Mountain Network - La Grave3
De beroemde gondel van La Grave

Dag 3 - Het gebied verder verkennen

Inmiddels voelt het off-piste terrein vertrouwder aan en sta je met meer zelfvertrouwen op je ski's. Afhankelijk van het niveau en de ambitie van de groep plak je vandaag mogelijk al even de vellen onder, om na een stukje klimmen een mooie onverspoorde afdaling te vinden!

Mountain Network - La Grave2
Poeder happen!

Dag 4 - Skitour op Pic Blanc du Galibier

Tijd om de liften achter ons te laten en de afdaling volledig zelf te verdienen. Er staat vandaag een toertocht op de planning met een hoogteverschil van zo'n 1000 meter! ‘s Ochtends vroeg vertrek je met de auto richting de Col de Lautaret, ook wel bekend van het wielrennen. Vanaf de parkeerplaats plakken we de vellen onder om omhoog te klimmen richting de Pic Blanc du Galibier. Je wordt beloond met prachtige uitzichten, van de Ecrins en Valloire helemaal tot Briançon. Na een mooie afdaling keren we terug naar La Grave, waar we de dag afsluiten.

P00216-1021131
Tijd om de vellen onder te plakken

Dag 5 - Refuge du Goléon

Vandaag zoeken we de rust op en staat er een mooie tocht op de planning naar Refuge du Goléon. Deze hut ligt op 2400 meter en is eveneens ons onderdak voor de nacht. Met de stijgvellen onder je ski’s maak je de klim van +/- 600 meter naar de hut, via soms flink steile hellingen. Bij goed weer en goede condities is er de mogelijkheid om nog een toertochtje te maken vanaf de hut. Eenmaal op de hut is het tijd om te proosten op een mooie dag en uit te rusten. Morgen heb je namelijk een lange dag voor de boeg!

Dag 6 - Skitour op de Aiguille du Goléon

Vroeg in de ochtend verlaat je de hut om te beginnen aan een mooie toertocht. Er zijn verschillende mogelijkheden, richting toppen van 3000-3400 meter. Het harde werken van vandaag wordt beloond met de mooiste uitzichten. Er staat je nog één lange afdaling te wachten. Een perfect run om een hele mooie week mee af te sluiten! Vannacht overnachten we weer in het inmiddels vertrouwde hotel in La Grave.

P1180411
Op weg naar de top!

Dag 7 - Weer naar huis

Vandaag neem je na het ontbijt afscheid van je groepsgenoten en vertrek je weer naar Nederland.

Reis en vervoer

La Grave ligt tegen de noordkant van Nationaal Park Les Ecrins, tussen Grenoble en Briançon. De regio staat ook wel bekend om de beroemde wielerpassen, zoals de Col du Lautaret en Col du Galibier. La Grave ligt op zo'n 11,5 uur rijden van Utrecht. Ga je met de het openbaar vervoer? Dan reis je met de trein naar Grenoble. Vanaf daar rijdt er meermaals per dag een bus naar La Grave (+- 2 uur).

Accommodatie

In het dal slaap je in Hotel Edelweiss, een erg gastvrije herberg. Daarnaast slaap je deze week ook in een berghut: Refuge du Goléon. Daar kun je rekenen op een basic maar nette slaapplaats en een degelijke maaltijd rekenen. Je slaapt hier in een lager (slaapzaal).

Instroomeisen

Voor deze reis heb je vooraf minimaal 1 week toerski ervaring op gedaan in bijvoorbeeld in de Silvretta. Je hebt een goede conditie en kunt stabiel off-piste skiën. Met stabiel bedoelen wij dat je ook in moeilijkere sneeuw zonder heel vaak te vallen kunt afdalen. Bij het skiën is geen haast en je kunt het rustig aan doen. Als je af en toe eens valt is dat geen probleem. Deze reis is ook toegankelijk voor splitboarders!

Het voorbeeldprogramma en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • 5 dagen begeleiding door UIAGM berg- en skigidsen (max. 1:6)
 • 5 overnachtingen in een hotel inclusief ontbijt en diner
 • 1 overnachting in een berghut inclusief ontbijt en diner
 • 2 dagen liftpas La Grave
 • Toeristenbelasting
 • CO2 Compensatie via Trees for All

Niet inbegrepen

 • Vervoer naar de Alpen en parkeerkosten
 • Lunch, snacks, consumpties
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Lawineveiligheidsmateriaal, Rugzak, Pieper, Sonde en Schep (bij Basecamp te huur)
 • Toerski-/Splitboard uitrusting
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds á € 2,50
 • SGR bijdrage (€ 5,-)

 

fallback-header

Mountain Network gidsen en instructeurs

Deze reis wordt begeleid door een UIAGM ski- en berggids . Al onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je per gids met maximaal 6 deelnemers op pad.

Data & prijzen

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt dit programma je aan, maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - La Grave3

Dit programma op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag privé doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega's of komt een andere datum je beter uit? Neem dan contact met ons op. 

Neem contact op