Luc Pluijmen

Expeditieleider

Luc Pluijmen

Wie is Luc Pluijmen?

Geboortedatum: 28-09-1992

Nationaliteit: Nederlands

Talen: Nederlands en Engels

Kwalificaties: Wilderness guide (level 2) Wilderness Guides Association, MBO outdoorsports&guiding

Werkzaam voor Mountain Network Ski- en Bergsportreizen sinds: 2019

Luc is sinds 2016 werkzaam als buitensportinstructeur bij Mountain Network en is een buitenmens in hart en nieren. Buiten zijn geeft hem een gevoel van vrijheid. Het maakt niet uit hoe, waar of wanneer; door weer en wind en in ieder seizoen is er altijd wat moois te vinden.

De laatste jaren is zijn passie voor buitensporten als klimmen en kajakken steeds meer uitgegroeid naar expedities in de bergen. Niet alleen voor werk, ook privé doet hij dit graag. Hij heeft er al flink wat mogen ontdekken. Met tochten in de Rocky Mountains, De Andes, het Atlasgebergte, het Drakensgebergte en uiteraard de Alpen, is hij aardig op weg. Deze tochten vindt Luc niet alleen mooi vanwege de indrukwekkende uitzichten, ook vindt hij de ecologische kant interessant en is hij altijd op zoek naar sporen van dieren of andere tekenen die erop wijzen wat er allemaal leeft. Deze informatie vindt Luc mooi om te delen met zijn reisgenoten.

Ook geniet Luc er van wanneer mensen de tocht zwaar vinden, hij de steun en helpende hand kan bieden. Zo’n tocht kan op hoogte soms best even zwaar en/of spannend zijn. Rust en kalmte is wat Luc dan biedt en wat hem ook kenmerkt. Wanneer het hem dan lukt om op deze manier mensen naar de top te begeleiden en ze daar wel verdiend kan laten genieten van de mooie omgeving, is zijn doel bereikt.