Wouter-Dirk Huitzing

Expeditieleider

Wouter-Dirk Huitzing

Wie is Wouter-Dirk Huitzing?

Ik ben Wouter en ik ben een fanatieke buitensporter en buitenmens. Ik ben dol op de natuur, de vergezichten van de bergen en de heuvels en gewoon het buiten zijn en het beleven.

In het verleden zocht ik vooral mijn uitdaging in lange, technische alpiene klimroutes, maar de afgelopen jaren nu ben ik meer gericht op de extremere duursport. Ik ben een fanatiek adventure racer en ultraloper. Bij adventure racen ben je als team van 4 al (hard)lopend, mountainbikend, varend en het belangrijkste al navigerend onderweg om controlepunten aan te doen. Deze wedstrijden duren vaak 3 tot 5 dagen. Als ultraloper leg je lange afstanden te voet af.

Begin 2019 heb ik het snelheidsrecord op het Pieterpad gezet. Ik ben in 4 dagen en 2 uur van Pieterburen naar Maastricht gelopen. Mijn sport brengt mij overal ter wereld (maar ook in Nederland) en geeft mij de mogelijkheden om de mooiste plekken van de aarde te ontdekken. In het verleden gaf ik alpiene bergsportcursussen, maar ondertussen begeleid ik al weer enkele jaren expedities voor Mountain Network. Ik kijk nu al uit naar de volgende expeditie.