Veel mensen willen zelfstandig leren klimmen in alpien terrein. Er zijn verschillende manieren om dat te leren. Eén van die wegen is het cursusprogramma volgen bij Mountain Network. We krijgen vaak de vraag van mensen op welk vlak we nu het verschil maken. in dit artikel leggen we dat uit.

Cursus Introductie Alpinisme

Waarom kiezen voor een cursus bij Mountain Network?

Wij geloven in een combinatie van theorie en praktijk, maar met de nadruk op het laatste. Uiteindelijk leer je je zelfstandigheid niet uit een boekje, maar door het terrein in te gaan en het te doen. In gecontroleerde omstandigheden leer je wat het is om door een route te navigeren, een touwgroep te leiden of iemand uit een spleet te redden. Hieronder vijf redenen waarom een cursus bij Mountain Network een slim idee is:

1. Kleine groepen

De cursussen vinden plaats in kleine groepen (8 deelnemers, 6 deelnemers of 2 deelnemers). Er is daardoor heel veel individuele aandacht, wat goed is voor het leereffect.

2. Intensieve begeleiding

De cursussen staan onder zeer intensieve begeleiding (1 gids op 4 deelnemers, 1 gids op 3 deelnemers of 1 gids op 2 deelnemers).

3. Uitsluitend begeleiding door UIAGM berggidsen

De cursussen worden uitsluitend begeleid door UIAGM berggidsen uit ons kernteam. Deze mannen werken al vele jaren voor ons, het zijn professionals die zeer veel ervaring en senioriteit meebrengen.

4. Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Voor al onze alpiene cursussen, kom je in het voortraject samen met je team in één van onze klimcentra om alvast te oefenen met een aantal touw- en reddingstechnieken. Een zeer nuttige voorbereiding die je een vliegende start geeft tijdens je cursus in Chamonix.

5. Aansprekende tochten in en om het Mont Blanc massief.

We werken vanuit onze thuisbasis in Chamonix (nachten in het dal zijn trouwens inbegrepen in de prijs). Van daaruit maken we tochten in en om het Mont Blanc massief; de bakermat van het Alpinisme. Waar kan je het nou beter leren dan daar?

Ons cursusprogramma:

Introductie Alpinisme
Kennismaking Alpinisme, leren bewegen in alle typen terrein, oefenen met touw- en reddingstechnieken, beklimming Gran Paradiso.
begeleiding 1 op 4, max 8 personen, 8 dagen (6 cursusdagen)

Cursus Alpinisme
Zelfstandig touwgroep leren leiden, tochten plannen. Beklimming ijswand, routes in ‘Mont Blanc graniet’ en over gletsjers. Gevarieerd en zeer intensief.
begeleiding 1 op 3, max 6 personen, 8 dagen (6 cursusdagen)

Masterclass Alpinisme
Op maat gesneden, een stapje verder, hoger, moeilijker. Zeer intensief, kleine groep.
begeleiding 1 op 2, per 2 personen, 5 dagen (3 cursusdagen)