75 mensen reisden eind januari af naar Tanzania om de Kilimanjaro te beklimmen na ruim een half jaar van voorbereiding. Ze deden dat in 3 groepen. Met de beklimming van de Kilimanjaro haalden deze mensen al zo'n €370.000 op. Dit bedrag neemt nog steeds toe.

Van de 75 deelnemers haalden 61 deelnemers de top (Uhuru Peak), een slagingspercentage van meer dan 80%. Bovendien haalden nog eens 4 deelnemers ‘Stella Point’, het punt waar de route op de kraterrand uitkomt, zo’n 100 meter onder de top. We mogen dus wel spreken van een zeer geslaagde expeditie. Dit was nooit gelukt zonder een goede voorbereiding en begeleiding.

Het heeft heel wat voeten in aarde om 75 mensen de Kilimanjaro te laten beklimmen. Al het eten, drinken, tenten, kookgerei, stolen, tafels gaat mee de berg op.  Het materiaal wordt allemaal gedragen door porters. De groepen worden begeleid door een Nederlandse expeditieleider en een team van lokale gidsen. Mannen (dat zijn ze bijna allemaal) die op de berg al snel in aanzien en respect groeien als deelnemers ervaren hoeveel steun ze aan hen hebben.

Ook Tooske Ragas, ambassadrice van War Child beklom de Kilimanjaro met ons. Ze vertelt er onder andere over in RTL Boulevard.

Tooske Ragas tijdens de Kili-Challenge 2017

Wil jij volgend jaar ook de Kilimanjaro beklimmen voor War Child? Meld je dan hier aan om op de hoogte te blijven van de Kili-Challenge.