Stichting Mission Summit is opgericht in 2011, toen een groep van 9 vrienden besloot de Kilimanjaro in Tanzania te beklimmen. Vlak voor de beklimming kreeg Niels van Buren de diagnose MS. De vriendengroep besloot daarom de beklimming van de Kilimanjaro aan een goed doel te koppelen: de strijd tegen MS.

Logo Mission Summit

Er werd een stichting opgericht met de naam Mission Summit. Het is de missie van team Mission Summit om MS de wereld uit te helpen. Momenteel is er nog geen oplossing voor MS. Mission Summit gelooft in een oplossing middels wetenschappelijk onderzoek. Hier is nog altijd toewijding, samenwerking en geld voor nodig, veel geld. Blijven bewegen is daarbij cruciaal. Zowel voor MS patiënten als onderzoekers naar deze zenuwslopende ziekte.

Beklimming Mount Everest

In 2016 heeft Niels als doel de Mount Everest te beklimmen om daarmee geld op te halen voor de strijd tegen MS. Niels heeft een vorm van MS waarbij hij nog relatief veel kan. Hij voelt daarmee een grote verantwoordelijkheid om zijn verhaal te gebruiken om MS onder de aandacht te brengen. Met de poging tot de beklimming van de Mount Everest wordt Niels de eerste Nederlander met MS die de Mount Everest beklimt en wereldwijd de eerste man met MS! Eén vrouw met MS ging hem voor, de Amerikaanse Lori Schneider haalde in 2009 de top.

Het doel is om minimaal € 400.000,- op te halen. Dit is het bedrag dat nodig is om het onderzoek, geïnitieerd door Prof. dr. Bernard Uitdehaag, neuroloog en directeur van het VUmc MS Centrum Amsterdam, te starten: ‘Project Y – Waarom verloopt MS bij iedereen anders’. Dit onderzoek wordt geoormerkt door de Stichting MS Research.

Voorbereiding door Mountain Network

In de aanloop naar de Everest heeft Mountain Network voor Niels een zorgvuldig voorbereidingsprogramma opgesteld. Tijdens zijn beklimmingen en expedities is de fysieke en mentale fitheid van Niels uitgebreid getraind en getest. Daarnaast heeft hij een aantal cruciale vaardigheden opgedaan in de bergen als touw- en reddingstechnieken, maar ook het (over)leven op hoogte.

De volgende beklimmingen en expedities heeft Niels onder begeleiding van Mountain Network ondernomen;

  • Juli 2014 Gran Paradiso (Italië) 4.061m
  • Juli 2014 Mont Blanc (Frankrijk) 4.810m
  • Juli 2014 Elbrus Kaukasus (Rusland) 5.642m
  • Juni 2015 Expeditietraining (Mont Blanc massief)
  • Juli 2015 Peak Lenin (Kirgizië) 7.134m

In april 2016 vertrekt Niels nu naar de Mount Everest voor het grootste bergavontuur van zijn leven.

Move your own mountains!

Mission Summit komt in beweging door de beklimming van bergen en willen jou inspireren om ook in beweging te komen. Doel is het bereiken van de Mount Everest en nog belangrijker; een wereld zonder MS. Help en steun Mission Summit in deze missie door te doneren op In Actie voor MS.

Links

Mountain Network is sponsor van Mission Summit.