16 klimmers uit verschillende hallen van Mountain Network daalden op 30 april 2016 af naar Zuid-Frankrijk waar ze vanuit ons Mountain Network basiskamp zelfstandig klommen in de rotsen of de cursus Outdoor Voorklimmen volgden.

Basecamp

Orpierre staat bekend om de veelzijdigheid en de uitstekende behaking op de rotsen, ideaal terrein voor een cursus. De cursisten leerden in de 5-daagse cursus klimmen in singlepitch en multipitch terrein. Op vrijdag kwam de kers op de taart; het beklimmen van een lange multipitch in de hoofdwand. We kijken terug op een geslaagde en gezellige week. Op naar volgend jaar!


Orpierre een klimgebied voor iedereen? Het antwoord hierop is volmondig JA!! In de afgelopen mei vakantie ben ik samen met een groep van ongeveer 20 personen afgereisd naar Orpierre. Voor mij en diverse andere de eerste keer klimmen in zuid Frankrijk. Een land waar in tot nu toe slechts 2 keer eerder was geweest . Aangekomen op de camping hadden we direct uitzicht op de klimgebieden van Orpierre. De volgende dagen zou pas blijken hoe groot het gebied eigenlijk is, vijf grote klimgebieden op loop afstand van de camping. En nee het in niet te vergelijken met Belgie, hier zit je echt in een ander dimensie qua klimmen, van eenvoudig routes tot echte bikkel routes Naast het klimmen was het een uitstekende manier om andere klimmers te leren kennen, en al vanaf het eerste moment was er super sfeer. Dit werd niet allen bepaald door het klimmen maar ook door de zaken er om heen. Eigenlijk verliep alles vanzelf, van het koken voor 20 personen tot de afwas doen, enzovoort. Mede dit alles bepaalde de sfeer binnen de groep en persoonlijk heb ik hier nieuwe klimcontacten opgedaan, waarmee in nu nog regelmatig mee ga klimmen. Helaas komt er na een fantastische klim week ook weer een moment van naar huis gaan. Echter één dag nadat ik thuis was gekomen had ik het idee om gelijk weer terug te gaan. Dat terug gaan laat nog even op zich wachten maar in september gaan we met een aantal van deze groep weer terug om nogmaals te genieten van de rotsen in Orpierre.

Tim Hattenberg – deelnemer Orpierreweek 2016