Maatregelen kunnen snel wijzigen. Op deze pagina proberen we zoveel mogelijk informatie te verzamelen, zodat je je goed kan voorbereiden op je reis. Het kan voorkomen dat informatie niet volledig of up to date is. Raadpleeg daarom ook altijd andere bronnen.

Testen en vaccinatie

In de meeste landen moet je kunnen aantonen dat je recent negatief getest bent voor corona, of dat je (volledig) gevaccineerd bent. De exacte regelgeving verschilt per land. Om dit aan te tonen heb je een geldend bewijs nodig van een negatieve test, vaccinatiebewijs of bewijs van herstel. Op 1 juli treed het Digitale Corona Certificaat (DCC) in werking, om te reizen binnen de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Meer info over het DCC vind je op de website van de rijksoverheid. Vanaf 1 juli kun je je bovendien gratis laten testen voor reizen in juli en augustus. Meer informatie hierover vind je hier.

Voor reizen buiten deze periode kun je je laten testen bij Health Check Center. Met het boekingsnummer van je reis krijg je een flinke korting op een coronatest met internationaal reiscertificaat. Het boekingsnummer van je reis kun je terugvinden op de factuur. Je kunt een coronatest aanvragen en inplannen via https://covidtest.mountain-network.nl/

Let op dat je de test kort genoeg voor vertrek van jouw reis wordt afgenomen. Voor de meeste landen geldt dat de test maximaal 48 of 72 uur oud mag zijn en dat enkel een PCR test geldt. Check hiervoor het reisadvies op www.wijsopreis.nl

Voorzorgsmaatregelen

In de meeste landen gelden maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Bereid je daarom goed voor.

• Neem een mondkapje mee. In de meeste accommodaties (hutten en hotels) en openbare locaties is een mondkapje verplicht.
• Op de hutten zijn geen lakenzakken te huur/leen. Neem deze dus zelf mee.
• Neem een klein flesje handdesinfectie in.

Ervaar je voor vertrek klachten die kunnen wijzen op een corona besmetting, of ben je besmet geweest? Dan kan het zijn dat je niet op reis kunt. Download hier de richtlijnen voor corona klachten om te checken of je op reis kan gaan.

Reisadvies voor jouw bestemming

Check voor vertrek het reisadvies voor jouw bestemming op www.wijsopreis.nl. Hier vind je ook de maatregelen die op dat moment gelden in het betreffende land. Daarnaast zijn er landen die aanvullende documenten van reizigers eisen, zoals een verklaring voor je reis. Ook deze informatie vind je bij het reisadvies van jouw bestemming, onder het kopje coronavirus.