Zugspitze beklimmen

2 dagen
7 - 15 avonturiers
2962 meter
Medium
Mountain Network - Zugspitze-14
Duitsland, Alpen

Zugspitze beklimmen

DE HOOGSTE BERG VAN DUITSLAND
Eerstvolgende vertrek
5 september 2021
Reisduur
2 dagen
Deelname vanaf
€ 425
Deelnemers
7 - 15 avonturiers
Gids ratio
1:5

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
7 / 20
Conditie 2 / 5
Techniek 3 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 2 / 5
Je hebt een goede conditie en kunt een stevige dagtocht van zo’n 8 uur maken met een rugzak van 8-10 kg.
Techniek 3 / 5
Het terrein wordt steiler met korte stukken ijs en sneeuw tot 50 graden en/of 2e en 3e graads rotsterrein.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

Wil jij met ons de Zugspitze beklimmen? De Zugspitze is met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. De top bereiken is een makkie – je hoeft slechts de lift naar het hoogste punt te pakken. Maar vergis je niet, want de verschillende flanken van de steile berg bieden zowel voor de beginnende als meer ervaren bergsporter uitdaging en avontuur. Je beklimt de Zugspitze met ons via het spectaculaire Höllental. We kiezen ervoor dit in een tweedaags programma te doen, zodat je de tijd hebt om te genieten van de beklimming.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Uitdagende en stevige route met klettersteig (500 hoogtemeters) naar de top
 • Voor klimmers en bergliefhebbers de perfecte eerste alpine ervaring
 • De hoogste berg van Duitsland
 • Boek de Zugspitze samen met de Grossglockner beklimming en krijg een korting van €50,- op het programma van de Grossglockner

Video Zugspitze

In een weekend beklim je de hoogste top van Duitsland. Met aanloop door een prachtige kloof, een stukje gletsjer, en een mooie klim door de rotsen. Benieuwd of de Zugspitze iets voor jou is? Bekijk deze video voor een impressie van de beklimming.

Ervaringen van andere deelnemers

Het was een erg leuke ervaring om kennis te maken met de bergsport. Helaas zat de top er niet in door slecht weer. Dit werd ons direct al bij vertrek in het dal gemeld. Gelukkig konden we nog wel een andere leuke en mooie tocht maken. Leuke gidsen met goede humor!

Jouk, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Voor ons de eerste maal dat we een dergelijke trip hebben gemaakt. Het is erg laagdrempelig. Zels als beginner en leek heb je geen moment het idee dat je boven je kunnen bezig bent. Prettige en leuke begeleiding van Jelle Staleman zelf

Martijn, beoordeelde ons met een 8.0 op klantenvertellen.nl

Mooie tocht! Ook goed te doen voor mensen zonder ervaring.

Laura, beoordeelde ons met een 8,5 op klantenvertellen.nl

Zugspitze beklimmen programma

Dag 1 - Naar de Höllentalangerhütte

Je ontmoet de gids ’s middags bij het dalstation van de Kreuzeckbahn. Hier deelt hij de bergsportuitrusting uit en controleert deze direct. De route door de nauwe vallei begint in Hammersbach op zo’n 775 m hoogte. Vanuit hier loop je over een wandelpad omhoog waar je al snel bij de Höllentalklamm komt. Door deze steile en hoge kloof loopt een grotendeels door mensen gemaakt pad dat je uiteindelijk weer bij een wandelpad brengt dat uitkomt bij de Höllentalangerhütte (1381 m).

606 m stijgen

Mountain Network - Zugspitze-10
Naar de Höllentalangerhütte

Dag 2 - De Zugspitze beklimmen!

Vanuit de Höllentalangerhütte kom je al snel bij de eerste via ferrata. ‘Brett’, één van de passages – en een spannende traverse – is een veel gefotografeerd stuk. Het echte klimwerk is begonnen! Dit steile stuk brengt je op de hogere hellingen die overgaan in morenen en uiteindelijk nog een kleine gletsjer.

Aan het einde van de gletsjer kom je aan bij de randspleet van waaraf je de rotsen ingaat (2450 m). Bedenk dat je al 1100 meter geklommen hebt. Nu is het nog 500 hoogtemeters door de rotsen! De klettersteig is nergens echt moeilijk, maar heeft zeker wat spannende passages. Bovendien zorgen de 500 hoogtemeters voor mooie uitzichten en (af en toe) afgronden. Een geweldige ervaring! Na zo’n 2 uur bereik je de top van de Zugspitze (2962 m). Van daaraf daal je met de kabelbaan en trein af naar de auto.

1581 m stijgen, 1581 m dalen: met de lift!

Mountain Network - Zugspitze-13
De Zugspitze beklimmen!

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut.

Accommodatie

In het dal organiseer je zelf een overnachting. Op die manier kun je deze beklimming in een lang weekend vanuit Nederland doen en zelf beslissen wanneer je aankomt en vertrekt. Je slaapt ook in een echte berghut. Op de höllentalhütte kun je rekenen op een keurige slaapplaats en een degelijke maaltijd kunt. Je slaapt in een stapelbed of  ‘lager’ die je met andere mensen deelt.

Instroomeisen

De beklimming van de Zugspitze is mogelijk voor mensen zonder bergsportervaring. Om deel te nemen aan dit programma heb je natuurlijk wel een zeer goede conditie. Tijdens de beklimming leg je op één dag 1600 hoogtemeters af; een stevige opgave! Nergens is het terrein echt moeilijk, maar het is goed als je vlot beweegt en klimt in steil terrein. Het is een groot voordeel als je al ervaring hebt met het klimmen in een klimhal of buiten in bijv. de Belgische Ardennen.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden. Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Het programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network - voorbereidingsdag klimclinic-5

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Na een kop koffie krijg je 1,5 uur klimtraining in 1 van onze klimhallen en kan je kennismaken met wandklimmen. We hebben hiervoor een programma in elkaar gezet, zodat het klimmen is toegespitst op jouw beklimming. We brengen je in contact met de andere teamleden uit je programma  zodat je onderling kunt afstemmen om samen te gaan en misschien ook samen kunt trainen.

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • 1,5 uur klim clinic
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

 • Klimclinic
 • Lunch
 • Informatieve presentatie

Alpen programma: 

 • 1x overnachting op een berghut
 • 1x ontbijt en diner op de berghut
 • 1x toegang Höllentalklamm
 • 1 dag begeleiding IML of Bergwanderführer (1:15 aanloop naar de hut)
 • 1 dag begeleiding door UIAGM berggidsen (1:5 beklimming Zugspitze)
 • 1x lift afdaling Zugspitze (top – Eibsee)
 • 1x treinretour terug naar auto en trefpunt
 • Bergsportuitrusting (helm, gordel, stijgijzers, klettersteigset)
 • Gebruik van touwen en karabiners
 • Trainingshandleiding
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

Alpen programma: 

Mountain Network gidsen

Onze reizen worden gegidst door mensen met de hoogst haalbare diploma’s op het gebied van bergbeklimmen. De UIAGM berg- en skigidsen opleiding duurt meerdere jaren en is in de Alpenlanden, net als in Nederland bijvoorbeeld artsen en advocaten dat zijn, een beschermd beroep. Meteorologie, touwtechnieken, gletsjerkunde, methodiek en didactiek, rotsklimmen, ijsklimmen en expeditie behoort allemaal tot hun expertise! Onze gidsen spreken goed Engels met een prachtig lokaal dialect. Je bent dus in goede handen!

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Op de 1e dag tijdens de hike naar de hut begeleid de IML-er of Bergwanderführer (bergwandelgidsen die geen beklimmingen mogen gidsen) maximaal 15 deelnemers.) Op de 2e dag bij het beklimmen van de Zugspitze komen er extra UIAGM gidsen vanuit het dal omhoog. Iedere UIAGM gids begeleid maximaal 5 deelnemers. Bij een groep van 15 deelnemers zijn er dus 3 gidsen aanwezig!

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
5 september 2021 - 6 september 2021
13 van de 15 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 425

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Zugspitze-14

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op