Carstensz Piramide beklimmen

n.t.b.
7 - 14 avonturiers
4884 meter
Hard
Mountain Network - Carstensz Piramide beklimmen header-1
Indonesië

Carstensz Piramide beklimmen

ROTS IN DE JUNGLE, DE MEEST AVONTUURLIJKE VAN DE SEVEN SUMMITS
Eerstvolgende vertrek
n.t.b.
Reisduur
n.t.b.
Deelname vanaf
Op aanvraag
Deelnemers
7 - 14 avonturiers
Gids ratio
1:8

Hoe uitdagend is deze reis?

Hard
14 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 4 / 5
Hoogte 2 / 5
Afzien 5 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 4 / 5
Lange sneeuwhellingen, steil ijs en/of 2e en 3e graads rotsterrein met af en toe een stapje 4e graads.
Hoogte 2 / 5
De hoogte van de klim zit tussen de 4000 en 5000 meter.
Afzien 5 / 5
Meer dan 2 weken achter elkaar in een tent. In hoogtekampen kook je zelf. Je draagt veel gewicht in extreme kou of weercondities.

De Carstenszpiramide ligt in de Indonesische provincie Papua en is één van de Seven Summits. De berg ligt in één van de meest onherbergzame gebieden ter wereld. Hier leven de mensen van en met de natuur. De loodzware trek naar de berg, de technische klim (tot 5e graads) naar de top, de omgang met (en omkoping van) de lokale bevolking en het natte klimaat maken deze expeditie een ervaring die je je leven lang niet meer vergeet. De expeditie naar de Carstenszpiramide is voor bergsporters/klimmers met een hang naar avontuur.

Bezoek onze informatiebijeenkomst

Waarom deze reis?

 • Beklim één van de ‘7 Summits’
 • Een ongekend avontuur
 • Jungle trekking naar de voet van de berg
 • Ervaren Nederlandstalige expeditieleider
 • UIAGM berggids Jelle Staleman (vanaf 8 deelnemers of tegen meerprijs bij minder deelnemers)
 • Voor bergsporters met klimtechnische vaardigheden
 • Voor mensen die niet terugschrikken voor avontuur

Ervaringen van andere deelnemers

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Ik ben zeer positief over Mountain Network. Van begin tot het eind was het perfect georganiseerd. Alle informatie vooraf was nuttig en iedereen die ik heb gesproken zeer behulpzaam. Kortom, een hele tevreden klant!

Ingrid, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Carstensz Piramide beklimmen programma

Dag 1 en 2 – Vlucht naar Bali en transfer naar hotel

Dag 3 – Vrije dag op Bali

Dit is je laatste kans om nog even echt te ontspannen. Geniet nog even van een goed bed en een goed hotel!

Dag 4 – Aankomst op Papua

Vanaf Bali ben je naar de Timika gevlogen, de 2e grootste stad van Papoea.

Dag 5 – Vlucht naar Ilaga

Vanaf Timika vlieg je door naar Ilaga. Daar worden de laatste logistieke voorbereidingen getroffen en worden de permits bij de lokale instanties geregeld. Je overnacht de eerste keer in een tent.

Mountain Network - Carstensz Piramide beklimmen-36

Dag 6 - 11 Jungle trekking naar Base camp (4300 m)

Vandaag begint misschien wel het meest avontuurlijke deel van de reis. Het eerste deel van de trekking kom je nog langs dorpjes. Je zet een grote stap terug in de tijd als je kijkt naar hoe de lokale bevolking leeft. De dragers die het groepsmateriaal dragen lopen vaak nog op blote voeten en koken nog op een houtvuurtje. De dagen zijn lang en zwaar doordat je door de modderige steile paden continu uitglijd en het vrijwel iedere dag keihard kan regenen. Bikkelen geblazen dus! Het slapen in de jungle is door de hitte en de hoge luchtvochtigheid vaak ook niet comfortabel. Heb je er nog zin in? Uiteindelijk kom je boven de boomgrens uit en verandert het landschap van de jungle naar een berglandschap.

Naast dat de overweldigende natuur deze tocht extreem zwaar maakt kan ook de lokale bevolking roet in het eten gooien. Je trekt door een gebied wat door verschillende stammen in eigendom is en er moet telkens onderhandeld worden met de lokale stamhoofden. Dit kan voor verhitte situaties zorgen. Zeer spannend en helaas komt dit bij iedere expeditie wel een keer voor. Via de New Zeeland pas kom je aan in het basiskamp.

Mountain Network - Carstensz Piramide beklimmen-7

Dag 12 Rustdag

Vandaag kun je bijkomen van de zeer inspannende trekking en kun je je uitrusting voorbereiden op de daadwerkelijke beklimming van de Carstensz Piramide.

Mountain Network - Carstensz Piramide beklimmen-27
Base Camp

Dag 13 Beklimming van de Carstenz Piramide (4884 m)

Vandaag is het zover! Je gaat op pad richting de hoogste berg van Oceanië en daarmee 1 van de 7-summits. Vanuit het basiskamp bereik je vrij snel de steile start van de beklimming. De eerste 600 hoogtemeters overbrug je met behulp van vaste touwen. Als je de vaste touwen weg zou halen dan moet je minimaal 5e graats rots kunnen klimmen!

Na de 600 hoogtemeters kom je op de graat die soms nog spannend en luchtig is. Via het bruggetje van staalkabels overbrug je een diepe kloof en daarmee overwin je de laatste moeilijke hindernis naar de top. Daar mag je trots zijn op wat je bereikt hebt want je hebt één van de 7-summits beklommen!

Mountain Network - Carstensz Piramide beklimmen-32
De top is (niet) in zicht!

Dag 14 - 18 Jungle trekking terug naar Ilaga

Je wandelt dezelfde weg terug waarlangs je gekomen bent. Na de uitputtende top beklimming zal ook de terugweg nog zwaar worden. De obstakels van de heenweg zijn niet verandert maar voelen extra zwaar doordat de vermoeidheid van de lange reis je inmiddels parten speelt.

Mountain Network - Carstensz Piramide beklimmen-20

Dag 19 – Vlucht naar Timika

In Timika kun je de lokale Papoea kunst kopen als souvenir voor thuis.

Dag 20 – Vertrek naar luchthaven van Timika

Dag 21 – Vlucht naar Bali

Bali is de uitgelezen plek om de geslaagde beklimming te vieren!

Dag 22 en 23 – Terugvlucht naar huis

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

De hotels waar overnacht wordt zijn prima hotels. Tijdens de expeditie overnacht je in de jungle en op de berg in tweepersoonstenten.

Eten en drinken

Bij de overnachtingen in de jungle en op de berg wordt er door de Papoea’s gekookt op een houtvuur. Zowel het ontbijt als het diner worden voor je bereid. Tijdens het hiken en klimmen worden er geen maaltijden verzorgd en dien je zelf repen, noten of iets dergelijks mee te nemen.

Zéér flexibele instelling

Dit programma is waarschijnlijk het meest avontuurlijke wat Mountain Network aanbiedt. Je hebt een extreem flexibele instelling en bent op alle mogelijke veranderingen voorbereid. De natuur maar met name de omgang met de lokale stamhoofden kunnen er voor zorgen dat het programma ieder half uur moet worden aangepast. Mountain Network doet haar best om dit zo goed mogelijk in goede banen te leiden maar gezien de omstandigheden is dit maar in beperkte mate mogelijk.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

 • Voorbereidingsdag in NL of BE
 • UIAGM berggids Jelle Staleman (vanaf 8 deelnemers)
 • Vlucht Brussel/Amsterdam – Bali – Timika retour
 • Vlucht Timika – Ilaga retour
 • Luchthavenbelasting
 • Nederlandstalige expeditieleider tijdens de trekking
 • 5x overnachting in hotel
 • 16x ontbijt en diner (in hotel of in de tent)
 • 3x ontbijt
 • Trainingshandleiding
 • SGR garantiefonds
 • Calamiteitenfonds

Niet inbegrepen

 • Visum en plaatselijke belastingen
 • Drank, lunch en persoonlijke uitgaven
 • Maaltijden niet genoemd onder ‘inbegrepen’
 • Tenten (te huur via ons vanaf € 200,- p.p.)
 • Eventuele extra kosten voor wanneer er geen bevoorrading mogelijk is vanuit Timika via de jungle. Deze helicopterkosten worden verdeeld over de deelnemers.
 • Persoonlijke uitrusting
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,5,-)

Mountain Network gidsen

Gidsen tijdens de trekking:

De genoemde prijs is een vanaf prijs. Inbegrepen bij die prijs is een Nederlandstalige expeditieleider die de logistiek en de dragers coördineert en die ervoor zorgt dat je in het basiskamp komt. Hij draagt uitsluitend de verantwoording voor de trekking naar het basiskamp en retour.

Gidsen tijdens de beklimming:

De beklimming zelf is technisch moeilijk en zeer uitdagend. Afhankelijk van je ervaring raden wij zeer sterk aan om met een UIAGM berggids de beklimming te doen. Vanaf 8 deelnemers zal Jelle Staleman deze expeditie gidsen. Bij minder deelnemers zal hij alleen tegen een meerprijs gidsen. Als je ervoor kiest om zonder berggids de Carstensz Piramide te beklimmen is dat ook mogelijk maar ben je zelf verantwoordelijk voor de daadwerkelijke beklimming. Je zal zelf over de juiste kennis, materiaal en vaardigheden moeten beschikken.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Voor de gehele groep is er tijdens de trekking één ervaren Nederlandstalige expeditieleider die ondersteund wordt door lokale dragers en gidsen. Per deelnemer zijn er ongeveer 2 dragers aanwezig afhankelijk van de totale groepsgrote.

Een UIAGM berggids begeleid maximaal 8 deelnemers. Een UIAGM berggids is inclusief vanaf 8 deelnemers. Bij minder deelnemers kan de UIAGM berggids mee tegen een meerprijs. De meerprijs is afhankelijk van het aantal deelnemers.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Er zijn op dit moment geen toekomstige reisdata bekend. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact op

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Carstensz Piramide beklimmen header-1

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op