Peak Lenin beklimmen

22 dagen
4 - 10 avonturiers
7134 meter
Extreme
Mountain Network - Peak Lenin beklimmen header-1
Kirgizië

Peak Lenin beklimmen

STIJG BOVEN JEZELF UIT, BEKLIM DEZE WITTE REUS VAN 7134M
Eerstvolgende vertrek
3 juli 2021
Reisduur
22 dagen
Deelname vanaf
€ 3495
Deelnemers
4 - 10 avonturiers
Gids ratio
1:3

Hoe uitdagend is deze reis?

Extreme
17 / 20
Conditie 5 / 5
Techniek 2 / 5
Hoogte 5 / 5
Afzien 5 / 5
Conditie 5 / 5
Dit is een extreem zware tocht. Je hebt je langdurig en onder begeleiding voorbereid om de inspanning van deze tocht aan te kunnen.
Techniek 2 / 5
Er worden touwen gebruikt om gletsjers over te steken. Het terrein wordt wat steiler (<40 graden) met mogelijk 2e graads rotsterrein.
Hoogte 5 / 5
De hoogte van de klim zit boven de 7000 meter.
Afzien 5 / 5
Meer dan 2 weken achter elkaar in een tent. In hoogtekampen kook je zelf. Je draagt veel gewicht in extreme kou of weercondities.

Peak Lenin (7134 m) is de op een na hoogste top van het Pamir gebergte en de op twee na hoogste berg in de voormalige Sovjet-Unie en wordt beschouwd als een van de meest toegankelijke bergen boven de 7000 meter. Peak Lenin ligt tussen Tadzjikistan en Kirgizië, maar beklimmingen via de Tadzjiekse zijde zijn zeldzaam. De groene weiden rondom het basiskamp (3600 m) met de relatieve warmte aldaar vormen een uitstekende uitvalsbasis voor de beklimming.

Peak Lenin is een van de gemakkelijkste 7000 m pieken in de wereld. De hoogte en slechte weersomstandigheden maken het beklimmen van deze berg echter tot een serieuze onderneming welke vergelijkbaar is met een Himalaya expeditie. Voor deze expeditie trekken we drie weken de tijd uit en de beklimming geschiedt via de Noordzijde van de berg. Een deel van de hoogtekampen zullen we zelf moeten inrichten en vanuit kamp 3 op 6100 meter beklimmen we uiteindelijk Peak Lenin. Vanaf de top is het uitzicht overweldigend, je kijkt uit over het Pamir gebergte naar Mustagh Ata in China en Hindu Kush in de Karakoram.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Beklim deze relatief toegankelijke berg van ruim 7000 meter in Kirgizië
 • Zelf inrichten van hoogtekampen, zware expeditie
 • Nederlandse expeditieleider uit team van Mountain Network
 • Maar liefst 17 gidsdagen, dus ruim voldoende reservedagen om de toppoging goed te plannen
 • Uitgebreid voorbereidingstraject
 • Voor bergsporters met uitstekende conditie en ervaring op bergen van 5000-6000 meter

Ervaringen van andere deelnemers

Erg leuk en goed programma! Goede opbouw in de bergen, erg leuk gidsen team de hele week! Leuke ervaring die ik iedereen zou aanbevelen!

Anne, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Zeer flexibele organisatie, erg betrokken bij de wensen van de deelnemers en bij tegenslag is er altijd weer een oplossing voor een mooie andere ervaring.

Bernard, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Peak Lenin beklimmen programma

Dag 1 – Vertrek vanaf Schiphol

Je reist per vliegtuig, meestal via Moskou, naar Osh. Op het vliegveld wordt je opgehaald.

Dag 2 – Aankomst in Osh

Je komt aan in de in vroege ochtend in Osh (963 m) en hebt een transfer naar het hotel waar je meteen mag inchecken om alvast uit te rusten. Vandaag krijg je ook een briefing van de expeditieleider en overnacht je in het hotel.

Dag 3 – Naar basecamp

Transfer naar basecamp over een van de mooiste wegen van het Pamir gebergte. Wij rijden in ongeveer 5 a 6 uur via de Taldyk pas naar basecamp op 3600 meter. Je krijgt een lunchpack mee voor onderweg.  Diner in traditionele yurts (een soort stevige tenten) en overnachting in 2 persoonstenten.

Mountain Network - Peak Lenin2
Het avontuur begint.

Dag 4 – Acclimatiseren

Vandaag gebruiken we onze tijd om te acclimatiseren. Er zal vandaag een kleine wandeling gemaakt worden. We gebruiken onze tijd om te rusten, ons lichaam aan de hoogte te laten wennen en onszelf te organiseren. In BC wordt er ontbijt, warme lunch en diner voor ons bereid.

Dag 5 – Acclimatiseren

Afhankelijk van hoe iedereen zich voelt maken we vandaag een acclimatisatie wandeling, bijvoorbeeld richting Petrovsky peak (4700 m). Het doel hierbij is niet de top zelf maar het acclimatiseren. Het is dus niet de bedoeling dat je vandaag erg vermoeid raakt.

Max. stijgen en dalen: 1100 meter

Dag 6 – Advanced Base Camp

Vandaag klimmen we naar Advanced Base Camp (ABC ook wel C1) op 4200 meter. Vanwege de warmte van de zon klim je gedurende de ochtend naar het hogere kamp. Warme lunch en diner worden voor ons bereid in ABC. We slapen in 2-persoonstenten.

4-6 uur hiken,  600 m stijgen

Mountain Network - Peak Lenin6
Bij mooi weer en weinig wind is het goed toeven in de kampen!

Dag 7 – Acclimatiseren

Acclimatiseren. Afhankelijk van hoe iedereen zich voelt en de condities kloppen beklimmen we bijvoorbeeld Yukhin peak (5130 m). Het is zelfs mogelijk om daar alvast een nachtje te slapen in een hoogtetent voor optimale acclimatisatie, maar dat is afhankelijk van de situatie. Het kan ook zijn dat we dichter bij ABC blijven en meer rust nemen. De expeditieleider zal ter plekke het acclimatisatie programma plannen.

Max. stijgen en dalen: 930 meter

Dag 8 – Klimmen naar C2

Vandaag klimmen we naar het eerste hoogtekamp (C2) rond 5200 meter. We starten vroeg want dit is een zware dag waarbij we voor het eerst de ‘pan’ oversteken. Waarschijnlijk is dit de eerste dag waarop je voor jezelf kookt en het hoogtekamp inricht. Al deze zaken kosten energie, zeker de eerste keer. Neem daarom voldoende snacks mee.

1000 meter stijgen

Mountain Network - Peak Lenin8

Dag 9 – Acclimatiseren

Acclimatiseren. Bijvoorbeeld door Razdelnaya peak (6100 m) te beklimmen. Overnachten in 1e hoogtekamp.

900 m stijgen, 900 m dalen

Dag 10 – Terug naar ABC

Vandaag dalen we af naar ABC, waar we rusten en genieten van een heerlijk diner.

1000 m dalen

Dag 11 – Rustdag

Rustdag in ABC. We kiezen er bewust voor om niet helemaal af te dalen naar BC, dat scheelt energie en resulteert in een beter acclimatisatie profiel. Nadat je hiervoor op 5200 meter hebt geslapen en richting 6000 meter bent geklommen slaap je als een roos op 4200 meter!

Dag 12 – Rustdag

Afhankelijk van de weersverwachting pak je vandaag nog een extra rustdag om uitgerust aan de toppoging te beginnen. Als blijkt dat het goede weer er al snel aankomt kan het natuurlijk zijn dat je al eerder doorklimt naar de hogere kampen.

Mountain Network - Peak Lenin7

Dag 13 – Klimmen naar C2

Klim naar hoogtekamp 1 (C2), ook deze klim zal makkelijker gaan dan de eerste keer. Evenals het inrichten van het kamp en het bereiden van het eten, je bent inmiddels geoefend en stukken beter geacclimatiseerd!

1000 m stijgen

Dag 14 – Klimmen naar C3

Klim naar hoogtekamp 2 (C3) op 6100 m.

900 m stijgen

Mountain Network - Peak Lenin12

Dag 15 – Toppoging of C4

Misschien doen we vandaag de toppoging, misschien richten we nog een extra 3e hoogtekamp (C4) in op 6400 m, dat hangt af van de condities en het weer. We staan heel vroeg op en bereiden ons voor op een lange dag. Na de toppoging keren we terug naar hoogtekamp 2.

1034/634 m stijgen, 1034/634 m dalen afhankelijk van kamp

Mountain Network - Peak Lenin10

Dag 16 – Afdaling naar ABC

We dalen in een keer af naar ABC, daar kunnen we rusten en goed eten.

1900 m dalen

Dag 17 – Terug naar Base Camp

Afdalen naar Base Camp en feestmaal om het einde van de expeditie te vieren!

600 m dalen

Dag 18 – Reservedag

Dag 19 – Reservedag

Dag 20 – Reservedag

Dag 21 – Transfer naar Osh

Transfer van BC naar Osh waar we in een simpel hotel overnachten.

Dag 22 – Vlucht terug naar huis & aankomst in Nederland

Vanaf het vliegveld in Osh vliegen we terug naar huis. Je komt op dezelfde dag aan in Nederland.

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

In Osh slaap je in een hotel. In Base Camp slaap je in een meerpersoons tent met houten vloer en stopcontact. Ook kun je er douchen en ontspannen in de gezamenlijke yurts waar er wordt gegeten. In Advanced Base Camp zijn de slaaptenten iets kleiner en zijn er ook gezamenlijk yurts. In beide kampen wordt er voor je gekookt. In de hoogte kampen slaap je in tweepersoons koepeltenten – tenzij de weersomstandigheden vragen om de tenten met meer dan twee personen te delen, bijvoorbeeld in geval van extreem harde wind. In de hoogte kampen smelt je zelf sneeuw om je eigen expeditie maaltijden te bereiden.

Instroomeisen

Deelname aan deze expeditie staat open voor alpinisten met een meer dan uitstekende conditie en de nodige hooggebergte-ervaring op 5000- en 6000’ers. Heb je eerder bijvoorbeeld de Elbrus, Aconcagua of een trekking peak in de Himalaya (>6000 m) beklommen, dan is dit een mooie nieuwe uitdaging. Besef je goed dat deze expeditie echt een volgende stap is op de voorbeelden hierboven genoemd – het zal zwaarder en kouder zijn en er wordt meer zelfredzaamheid van je gevraagd. Boven ABC ben je zelf verantwoordelijk voor het inrichten van de kampen en het bereiden van je eigen eten en drinken. De expeditieleider en gidsen zijn in de buurt voor steun en advies, maar je moet het zelf doen.

Twijfel je of voldoende ervaring hebt voor deze expeditie? Neem dan contact met ons op!

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie: Het programma, de gidsen, de logistiek, benodigd materiaal, acclimatiseren, kosten en meer.

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere: voorbereiding, programma op de berg, kleding en materiaal, trainingsadvies en praktische informatie.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

IMG_5935

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel  een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland:

 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • Volledige begeleiding van Nederlandse expeditieleider en lokale IFMGA gidsen
 • Lokaal transport: airport transfers en transfer van en naar BC
 • Lunchpakket tijdens transfers
 • 2x overnachting in hotel in Osh inclusief ontbijt
 • Alle overnachtingen op de berg in BC (3600m) en ABC (4200m) inclusief
  • Slaaptenten met: houten vloer, matjes, dekens, kussens en licht
  • Groepstent voor maaltijden
  • Ontbijt, lunch en diner
 • Alle overnachtingen op de berg in kamp 1 (5200m) en kamp 2 (6100m)
  • 2 personen per tent
  • Tenten zijn reeds aanwezig in de kampen (hoeven dus niet gedragen te worden)
  • Gaskoker + Gas
 • Alle lokale permits, vergunningen en toeslagen
 • Visum assistentie
 • Medische assistentie in BC
 • Ongevallenverzekering
 • Toeristenbelasting
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Retourvlucht Nederland – Osh
 • Lunch en diner in Osh
 • Droogvoer maaltijden en snacks in kamp 1 en 2  (ca. € 150,-)
 • Evt. muilezels (tussen BC en ABC) en hoogteporters
 • Bergsportuitrusting
 • Onverwachte kosten (bijv. bij eerder vertrek vanaf berg)
 • Evt. fooi voor de lokale staf
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50

Mountain Network gidsen

Onze trekking- en expeditie reizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider niet alleen het krijgen van hoogteziekte wordt verkleind en de kans op het behalen van de top aanzienlijk wordt vergroot, maar dat dit ook ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie. Onze expeditieleiders werken altijd samen met lokale gidsen. Met het inzetten van lokale gidsen stimuleren we de lokale economie en voldoen we aan de lokale wetgeving. De expeditieleider neemt alle communicatie met de lokale gidsen en autoriteiten op zich.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Tijdens deze reis ben je op pad met een Mountain Network expeditieleider en lokale berggidsen. Op de topdag maken we touwgroepen van 2 of 3 deelnemers per gids.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
3 juli 2021 - 24 juli 2021
6 van de 10 plaatsen beschikbaar
Gegarandeerd vertrek
 
€ 3495

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Peak Lenin beklimmen header-1

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op