Ben Nevis beklimmen

7 dagen
3 - 10 avonturiers
1345 meter
Medium
Mountain Network - Schotland-14
Schotland

Ben Nevis beklimmen

Prachtige trekking met beklimming hoogste berg van Schtotland
Eerstvolgende vertrek
18 juli 2021
Reisduur
7 dagen
Deelname vanaf
€ 1095
Deelnemers
3 - 10 avonturiers
Gids ratio
1:10

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De Ben Nevis is met 1345 de laagste berg die wij aanbieden maar dat maakt hem niet minder mooi of uitdagend. De noordelijke ligging en het wereldberoemde Schotse weer zorgen ervoor dat de omstandigheden soms zwaar kunnen zijn. Het eerste deel van deze reis hike je via de prachtige en woeste West Highland Way richting Fort William vanwaar de beklimming start!

Je ontmoet de gids in Glasgow vanwaar de reis per trein en voet verder zal gaan. De treinreis door de Schotse Hooglanden is niet een middel maar een doel op zich. Geniet van het uitzicht van de overweldigende natuur op een van de oudste spoorwegen ter wereld. Tijdens de 3 daagse trekking langs de West Highland Way kun je nog even inkomen voordat het echte werk gaat beginnen. De Ben Nevis beklimmen we via de CMD ridge. Deze hike is geen ‘walk in the park’ want je wordt uitgedaagd met nodige de klauterpartijen.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Inclusief Nederlandse expeditieleider
 • Prachtige trekking over de West Highland Way
 • Goed voorbereid op pad dankzij de voorbereidingsbijeenkomst in Arnhem
 • Uitdagende beklimming middels overschrijding van de top

Ervaringen van andere deelnemers

Een goed georganiseerde tocht, geweldig mooie omgeving, interessante cultuur om in op te gaan. De hele groep heeft de top gehaald o.a door Barbara, de gidsen en het doorzetting vermogen van de groep. (we zijn er bijna jongens nog even doorzetten)

Alex, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Ben Nevis beklimmen programma

Dag 1 – Reis naar Glasgow en Bridge of Orchy

Je reist zelfstandig naar Glasgow waar je op het station je gids ontmoet. Je kunt er dus zelf voor kiezen om voor of na de reis nog een ander deel van Schotland te verkennen. Vanaf Amsterdam is Glasgow goed per vliegtuig te bereiken maar het is avontuurlijker om vanuit Hoek van Holland of IJmuiden de oversteek met de boot te maken.

De treinreis van Glasgow naar Bridge of Orchy is een belangrijk onderdeel van deze reis! Naarmate de reis vordert wordt het gebergte ruiger en kom je dieper in de Schotse hooglanden. Aangekomen in Bridge of Orchy bereik je via een korte wandeling het eenvoudige maar sfeervolle hotel in Inveroran.

Vliegen 1,5 uur, trein 4 uur, hiken 1 uur

Mountain Network - Schotland-1
Inveroran Hotel.

Dag 2 – Hike van Inveroran naar Kingshouse

Na het ontbijt stijg je langzaam richting het Rannoch Moor. Dit is een wild en eenzaam deel van de West Highland Way en daar ben je voor gekomen! Bij goed weer is deze wandeling niet al te moeilijk! Volgens de schotten is het goed weer als het verticaal regent en slecht weer als het horizontaal regent dus alles is relatief!

Via een oude ruïne bereik je uiteindelijk de Glencoe Ski Centre waar in de winter sporadisch geskied kan worden. Dicht bij de rivier en te midden van de ruige Schotse natuur overnacht je bij het Kingshouse bed and breakfast.

16 km, 300 m stijgen, 200 m dalen 

Mountain Network - Schotland-7

Dag 3 – Van Kingshouse naar Kinlochleven

Als je vertrekt heb je direct uitzicht op de Buachaille Etive Mor een van Schotlands beroemdste Munro’s. Een Munro is een berg hoger dan 3000 feet (914 m) en verzamelaars proberen alle 227 Munro’s van Schotland te beklimmen. Wij beklimmen deze niet en hiken verder op weg naar de hoogste Munro van Schotland, de Ben Nevis!

Tijdens de hike kom je langs de plek waar de James Bond film Skyfall deels is opgenomen. Via de zigzag naar de Devil’s Staircase bereik je het hoogste punt van de West Highland Way op 550 meter hoogte. Vanaf hier daalt het pad langzaam af naar Kinlochleven waar je zult overnachten.

15 km, 300 m stijgen, 540 m dalen

Mountain Network - Schotland-12
De Glencoe Vallei.

Dag 4 – Fort William, het basiskamp!

Hoe verder de route vordert hoe ruiger het gebergte wordt. Ondanks dat je tijdens deze reis in vergelijking met bijvoorbeeld de Alpen nooit echt hoog komt zijn de vergezichten prachtig doordat je soms uitzicht hebt op de fjorden en de zee.

Het laatste deel van vandaag krijg je eindelijk zicht op de Ben Nevis! Als het weer goed is en iedereen er zin in heeft dan kan er voor een kleine omweg gekozen worden. Je loopt dan via de resten van een oud kasteel uit de ijzertijd!

24 km, 500 m stijgen, 500 m dalen

Mountain Network - Schotland-15
De Larigmore pas.

Dag 5 – Vandaag of morgen naar de Ben?

Voor de beklimming van de Ben Nevis hebben we goed weer nodig! Het kan zijn dat je vandaag al een toppoging doet maar als het minder weer is wordt de toppoging een dag naar achter verplaatst.

Vanuit Fort William zijn er talloze mooie tochten te bedenken die qua natuurschoon en uitdaging niet onderdoen voor de Ben Nevis. Als het weer vandaag wet minder blijkt dat kan er voor gekozen worden om een stuk met de lift hogerop te komen en van daaruit een mooie berg te beklimmen. De gekozen tocht wordt zodanig uitgezocht dat de deelnemers worden uitgedaagd en het kan zijn dat er kleine stukjes geklautert moeten worden zonder dat daarbij een touw nodig is.

4 of 8 uur hiken 600 of 1300 m stijgen afhankelijk van de gekozen tocht

Mountain Network - Schotland-17
Typisch Schots weer!

Dag 6 – De hoogste berg van Schotland!

Over het algemeen wordt er bij de beklimming gekozen voor de normaalroute die vervolgens ook weer afgedaald wordt. Omdat wij liefst iedere meter die we hiken weer nieuwe natuur en uitzichten ontdekken kiezen we er voor om via de Carn Mor Dearg (CMD) ridge omhoog te hiken en via de normaalroute weer af te dalen. De CMD is net wat uitdagender en spannender dan een normaal wandelpad en het kan dan ook zijn dat je af en toe je handig nodig hebt bij het

Na de zware inspanning geniet je opgelucht van het uitzicht. Je mag trots zijn op jezelf en bent blij dat je deze prachtige week afrond met deze kers op de taart!

10-12 uur hiken, 18 km,  1500 m stijgen, 1340 m dalen 

Mountain Network - Schotland-16

Dag 7 – Treinreis Fort William - Glasgow

Als je de dacht dat deze prachtige reis voorbij is heb je het mis. De prachtige treinreis van Fort William naar Glasgow is een belevenis op zich!

Vanaf Glasgow reis je afhankelijk van jouw keuze om met het vliegtuig of met de auto te komen weer zelfstandig terug naar Nederland.

Trein 5 uur, vliegen 1,5 uur

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal of bij de hut

Accommodatie en maaltijden

Je overnacht deze week in berghutten, hostel of een bed & breakfast. Het kan dus zijn dat je in een ‘lager’ met meerdere mensen op een kamer slaapt. De overnachtingen zijn exclusief lunch en diner zodat je bij het diner zelf de Schotse keuken kunt ontdekken.

Instroomeisen

Deze reis is geschikt voor fitte wandelaar, voorgaande ervaring is niet nodig.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

IMG_5935

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • 7 dagen begeleiding door Nederlandse expeditieleider
 • 6x overnachting in de bergen inclusief ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Reis naar Glasgow
 • Treinreis Glasgow-Bridge of Orchy (ca. € 30,-)
 • Treinreis Fort William-Glasgow (€ 50)
 • Persoonlijke kleding en uitrusting
 • Lunch, snacks en diner
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50

Mountain Network gidsen

Onze trekking- en expeditie reizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider dit ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je op pad met een Nederlandse expeditieleider. Eén expeditieleider gidst maximaal 10 deelnemers.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
18 juli 2021 - 24 juli 2021
10 van de 10 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1095

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Schotland-14

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op