Galdhøppigen beklimmen

8 dagen
4 - 7 avonturiers
2469 meter
Medium
Mountain Network - Galdhøppigen Noorwegen-4
Noorwegen

Galdhøppigen beklimmen

Prachtige trekking met beklimming hoogste berg van Noorwegen
Eerstvolgende vertrek
26 juni 2021
Reisduur
8 dagen
Deelname vanaf
€ 1945
Deelnemers
4 - 7 avonturiers
Gids ratio
1:7

Hoe uitdagend is deze reis?

Medium
6 / 20
Conditie 3 / 5
Techniek 1 / 5
Hoogte 1 / 5
Afzien 1 / 5
Conditie 3 / 5
Je hebt een zeer goede conditie en je spieren zijn extra getraind. Je kunt een lange tocht (8-10 uur) met mogelijk een flinke rugzak (12-15 kg) lopen.
Techniek 1 / 5
Wandelen of lopen in terrein waarbij je je handen niet nodig hebt. In principe worden er geen touwen gebruikt. Gebruik van stijgijzers is mogelijk.
Hoogte 1 / 5
De hoogte van de klim is onder de 4000 meter.
Afzien 1 / 5
Alle nachten slaap je in een echt bed (in hotels, pensions of berghutten). Het eten wordt voor je bereid. Je hoeft alleen een dagrugzak dragen. Dit geldt voor vrijwel alles in de Alpen.

De Galdhøppigen is met 2469 relatief gezien niet zo hoog maar door de noordelijke ligging nog steeds een flinke uitdaging. De hoogste berg van Noorwegen moet gezien worden als de bonus van een prachtige trekking in het nationale park Jotunheimen. Tijdens deze 8 daagse reis pak je alle letterlijke en figuurlijke hoogtepunten van dit gebied mee.

Of de Galdhøppigen echt de hoogste berg van Noorwegen is is lang betwist. De 2465 meter hoge Glittertinden heeft op de top een gletsjer en werd in 1917 inclusief gletsjer 2481 m gemeten. De vraag was toen wat is de eigenlijke top? Het ijs of de rots? Om alle twijfels weg te nemen beklim je deze week beide bergen. De laatste dag sluit je af met een hike over de Beseggen waarvan gezegd wordt dat dit de mooiste wandeling van Noorwegen is.

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Download gratis informatiedocument

Waarom deze reis?

 • Inclusief Nederlandse expeditieleider
 • Beklim de 2 hoogste bergen van Noorwegen
 • Goed voorbereid op pad dankzij de voorbereidingsbijeenkomst in Arnhem
 • Prachtige trekking met luxe berghutten

Ervaringen van andere deelnemers

Een goed georganiseerde tocht, geweldig mooie omgeving, interessante cultuur om in op te gaan. De hele groep heeft de top gehaald o.a door Barbara, de gidsen en het doorzetting vermogen van de groep. (we zijn er bijna jongens nog even doorzetten)

Alex, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Wat een superprogramma! Mountain Network zorgt voor een goed opgebouwde reis, waarbij je voorbereid wordt op alles wat komen gaat.

Aik, beoordeelde ons met een 9 op klantenvertellen.nl

Overal een 10 voor geven kan eigenlijk niet, maar als alles naar verwachting is kan ik niet anders. Contact is altijd snel, deskundig en vriendelijk. Als je in dik 2 maanden op 2 toppen heb mogen staan dan voldoet het programma boven verwachting. Veiligheid staat helemaal bovenaan, voel me erg veilig bij MN. Begeleiding: alleen maar toppers, dikke respect. Met deze gidsen en expeditieleiders durf ik iedere berg aan!

Harry, beoordeelde ons met een 10 op klantenvertellen.nl

Galdhøppigen beklimmen programma

Dag 1 – Vertrek vanuit Nederland & rit naar Gjendesheim (1000 m)

Je vliegt vanuit Nederland op Oslo of Trondheim afhankelijk van de beschikbare vluchten. Je expeditieleider is tegelijkertijd de chauffeur tijdens deze reis. Vanaf de luchthaven rijd je in ongeveer 5 uur met de privé minibus naar het nationale park van Jotunheimen. Je verblijft de gehele week in vergeleken met de Alpen luxe berghutten waar je in een ‘lager’ slaapt. De eerste nacht slaap je in Gjendesheim nabij het gelijknamige bergmeer Gjende.

Dag 2 – Prachtige boottocht en flinke hike naar Leirvassbu (1000 m)

In de ochtend pak je de eerste boot richting Gjendebu. De tocht over het 28km lange bergmeer is al een hele belevenis op zich. Boven het water torent de 1000 meter hoge rotswand van de Beseggen uit. Vanaf Gjendebu loop je naar Leirvassbu.

6-7 uur hiken, 19 km, 120 m stijgen, 500 m dalen 

Mountain Network - Galdhøppigen Noorwegen-2

Dag 3 – Van Leirvassbu naar Spiterstulen (1111 m)

Vandaag staat er een iets kortere hike op het programma. Het onderkomen in Spiterstulen vormt het ‘basiskamp’ van waaruit je de 2 hoogste bergen van Noorwegen gaat beklimmen. Rust nog maar even goed uit!

5 uur hiken, 15 km, 400 m stijgen, 90 m dalen

Dag 4 – De hoogste berg van Noorwegen!

Je staat vandaag vroeg op! Vanuit de hut steek je eerst de rivier over en pakt daarna het pad naar de top op. Door de noordelijke ligging zijn er nagenoeg geen bomen en daarom voelt het landschap desolaat aan maar dat maakt het niet minder mooi. Voordat je de echte top bereikt kom je over de voortop oftewel de Keilhaus Topp.

Het laatste stukje kan het goed zijn dat je in de sneeuw loopt. Dan sta je eindelijk op de 2469 meter hoge Galdhøppigen en de hoogste berg van Noorwegen! Je hebt een prachtig uitzicht over omliggende gletsjers als de Piggbreen en de Storjuvbreen. Je wandelt dezelfde weg weer terug en tijdens de afdaling kijk je recht op het doel van morgen: de Glittertinden!

8 uur hiken, 11 km, 1400 m stijgen, 1400 m dalen

Dag 5 – Nog een keer de hoogste berg van Noorwegen?

Vroeger had de Glittertinden een machtige gletsjer op de top en was daarmee de hoogste berg van Noorwegen. Tegenwoordig is de gletsjer flink gesmolten en is hij net een paar meter lager. Het mooie van deze dag is dat je de berg overschrijd en aan de andere kant afdaalt naar de volgende berghut.

Als de groep moe is van de vorige beklimming dan kan besloten worden om via een variant onderlangs te hiken waardoor je minder hoogtemeters moet overbruggen. Je overnacht in het Glitterheim (1400 m)

7 of 9 uur hiken, 16 km, 600 of 1350 m stijgen, 1050 of 150 m dalen

Mountain Network - Galdhøppigen Noorwegen-7

Dag 6 – Letterlijk een lange dag

Qua kilometers staat vandaag de langste dag op het programma. Wat betreft uren en hoogtemeters is dat niet perse het geval. Aan het einde van de dag ben je in bekend terrein en slaap je wederom in Gjendesheim.

8 uur hiken, 22 km,  880 m stijgen, 500 m dalen 

Dag 7 – Peer Gynt en zijn rendier

In de ochtend pak je hetzelfde bootje op het Gjende meer maar stap je uit in Memurubu. Vanaf hier hike je terug via wat sommige de mooiste wandeling van Noorwegen noemen. Via de Beseggen graat beklim je de Veslfjellet (1743 m) en kijk je bijna 1000 meter loodrecht naar beneden. Het wandelpad is goed maar spectaculair! Volgens de legende is Peer Gynt hier op zijn rendier naar beneden gerend en in het meer gesprongen. De 2 meren waar je tussendoor loopt liggen hemelsbreed misschien 100 meter uit elkaar maar hebben een hoogteverschil van 400 meter! Deze dag kan tevens als reservedag worden ingezet bij een eventuele vertraging eerder in het programma.

Vandaag kan ook als reservedag gezien worden mocht het weer eerder in de week roet in het eten gegooid hebben en de volgende hut niet bereikt zijn.

7 uur hiken, 14 km,  900 m stijgen, 900 m dalen

Mountain Network - Galdhøppigen Noorwegen-5

Dag 8 – Terugvlucht naar Nederland

Vanaf Gjendesheim brengt de expeditieleider je weer terug naar het vliegveld met de minibus. Met een voldaan gevoel kijk je terug op een prachtige week!

Extra informatie

Het voorbeeldprogramma, de overnachtingsplaatsen en de nagestreefde doelen worden aangepast op basis van weer, (route)condities en het kunnen van de deelnemers. Het kan voorkomen dat het programma door de omstandigheden op een of meer dagen beperkt is, bijvoorbeeld tot activiteiten in het dal, bij de hut of rondom het kamp.

Accommodatie

Je overnacht deze week in luxe berghutten. We bedoelen daarmee dat de berghutten luxer zijn dan dat je in de Alpen gewend bent maar het zijn nog steeds berghutten. Het kan dus zijn dat je in een ‘lager’ met meerdere mensen op een kamer slaapt.

Instroomeisen

Deze reis is geschikt voor fitte wandelaar, voorgaande ervaring is niet nodig.

Voorbereiden op je avontuur

Mountain Network informatiedocument 2

Gratis informatiedocument

Hieronder kun je het informatiedocument downloaden.  Daarin vind je alle benodigde informatie:

 • Het programma
 • De gidsen
 • De logistiek
 • Benodigd materiaal
 • Acclimatiseren
 • Kosten en meer

Download GRATIS informatiedocument
Mountain Network voorbereidingsdag

Informatiebijeenkomst

Kom naar een van onze informatiebijeenkomsten. Daar vertellen we je alles over deze reis en kun je al je vragen stellen. Aan bod komen onder andere:

 • Voorbereiding
 • Programma op de berg
 • Kleding en materiaal
 • Trainingsadvies
 • Praktische informatie

Bezoek onze informatiebijeenkomst
Mountain Network Training

Uitgebreide trainingshandleiding

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een trainingshandleiding. Met die handleiding kun je jezelf fysiek en mentaal goed voorbereiden. Wat je precies moet kunnen en hoe je moet trainen wordt op de voorbereidingsbijeenkomst nog duidelijker gemaakt.

Mountain Network uitrustingslijst zomer

Gedetailleerde uitrustingslijst

Als je eenmaal geboekt hebt ontvang je van ons een uitrustingslijst. In deze lijst vind je alle items die je nodig hebt en een indicatie van de prijs per item. Van ieder item vind je een foto en een beschrijving waar het uitrustingsstuk aan moet voldoen.

IMG_5935

Voorbereidingsbijeenkomst in Nederland

Tijdens deze dag krijg je een presentatie over wat je in de bergen allemaal te wachten staat. Aan de hand van foto en film wordt duidelijk hoe het programma er van dag tot dag uitziet. Ook krijg je een uitgebreide uitleg over het benodigde materiaal. Wat heb je allemaal nodig, wat krijg je van ons te leen en wat dien je zelf nog aan te schaffen of te huren?

Het exact nabootsen van de omstandigheden op de berg is natuurlijk niet mogelijk in Nederland, maar afhankelijk van de geboekte reis gaan we wel een flinke wandeling op de Veluwe. Daardoor vertrek je met zelfvertrouwen naar de bergen!

Bij de voorbereidingsdag in Nederland komt het volgende aan bod:

 • Ontvangst met kop koffie (of thee)
 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaaluitleg
 • Presentatie over het programma

Wel en niet inbegrepen in het programma

Wel inbegrepen

Voorbereidingsdag in Nederland:

 • Wandeling
 • Lunch
 • Materiaal workshop
 • Informatieve presentatie

Lokaal programma:

 • 8 dagen begeleiding door Nederlandse expeditieleider
 • 7x overnachting in de bergen inclusief ontbijt, lunchpakket en diner
 • 1x boot Gjendesheim-Gjendebu op de 2e dag
 • Lokaal vervoer (luchthaven-Jotunheimen retour) met privé minibus
 • Toeristenbelasting
 • SGR Garantiefonds

Niet inbegrepen

 • Retourvlucht Nederland-Oslo/Trondheim (ca. € 200 – €350)
 • Boot op reservedag (dag 7 Gjendesheim-Memurubi) ca. € 15,-
 • Persoonlijke kleding en uitrusting
 • Consumpties en drankjes
 • Reisverzekering met bergsportdekking + annuleringsverzekering
 • Bijdrage calamiteitenfonds á € 2,50

Mountain Network gidsen

Onze trekking- en expeditie reizen worden begeleid door ervaren Nederlandse expeditieleiders uit het vaste Mountain Network team. De ervaring leert dat door de extra begeleiding van onze expeditieleider niet alleen het krijgen van hoogteziekte wordt verkleind en de kans op het behalen van de top aanzienlijk wordt vergroot, maar dat dit ook ten goede komt aan de veiligheid en het optimaal beleven van de expeditie.

Hoeveel gidsen gaan er mee op reis?

Bij deze reis ben je op pad met een Nederlandse expeditieleider. Eén expeditieleider gidst maximaal 7 deelnemers.

Data & prijzen

Reservelijst: Als een reis is volgeboekt (geen plaatsen beschikbaar), kan je je inschrijven voor de reservelijst. Mocht er later alsnog een plek vrij komen krijg je vanzelf een melding.

Gids: Tijdens de reis kan het zijn dat er meerdere gidsen aanwezig zijn. Een daarvan fungeert als hoofdgids. Welke gids je krijgt is altijd onder voorbehoud aangezien gidsen bijv. geblesseerd kunnen raken.

Deze reis boeken als privégroep: Bij de data in onderstaande agenda sluit je aan bij andere deelnemers. Het is ook mogelijk om deze reis als privégroep te boeken op een datum naar keuze. Stuur een mail naar travel@mountain-network.nl voor een prijsopgave en meer info.

Datum Beschikbaarheid Vertrek   Prijs Gids Actie
26 juni 2021 - 3 juli 2021
7 van de 7 plaatsen beschikbaar
Nog niet gegarandeerd
 
€ 1945

Andere mogelijkheden

Inschrijven interesselijst

Spreekt deze reis je aan maar heb je nu niet de mogelijkheid om te gaan?
Schrijf je hieronder in voor de interesselijst. Wij houden je dan op de hoogte wanneer we nieuwe data / nieuwe informatie hebben over dit specifieke programma.

Inschrijven interesselijst
Mountain Network - Galdhøppigen Noorwegen-4

Deze reis op maat?

Spreekt het programma je aan, maar heb je even tijd nodig om de knoop door te hakken? Of zou je dit programma graag doen met een groep mensen die je zelf kiest, zoals vrienden of collega’s of komt een andere datum je beter uit?

Neem dan contact met ons op. Bel: ​+31 (0)88-1236902 of mail: travel@mountain-network.nl.

Neem contact op